Linia szła do Daleszyc, często jestem w tych rejonach więc poszukam jej tam jeszczecm pisze:Próbowałem kiedyś szukać śladów w terenie, ale chyba nic nie zostało
Ogólnie ogólne
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Fragm. z "Wikipedii":
źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C4%85browa_%28Kielce%29Przed II wojną światową Dąbrowa była siedzibą gminy. Południowa granica gminy sięgała do nieistniejącej już linii kolejowej, prowadzącej do wsi Daleszyce
-
voodoo
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Głosować na Kielce w rankingu Gmin i Powiatów jesteśmy w tym momencie na 17 miejscu
http://www.gmina.pl/?dzial=gminy
- Tomek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Dziś odbędzie się specjalne wydanie programu Tomasza Lisa "Co z Polską" gościem będzie Aleksander Kwaśniewski
Tylko w Internecie
www.cozpolska.pl
Tylko w Internecie
Oglądał ktoś dzisiaj jakieś informacje na tvn lub tvn24? Była relacja z konwencji partii rzadzącej która odbyła się wczoraj w Kielcach. Był też pokazany atak na kamerę tvn, pewnego jegomościa który wykrzykiwał jakieś hasła dotyczące platformersów. A koleżanka z Warszawy też to widziała i spytała czemu o tych Kielcach zawsze muszą coś dziwnego w tej telewizji mówić...
O Kielcach w Łodzi czyli fragmenty debaty wyborczej łódzkich kandydatów na posłów (http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,4557453.html):
Joanna Kluzik-Rostkowska (PiS) zapewniła, że będzie nie mniej skuteczna jako łódzka posłanka niż wicepremier Przemysław Gosiewski dla Kielc.
Mirosław Drzewiecki (PO): - Boję się, że nie ma pani takiej siły przebicia jak hetman Gosiewski. To gość, który lata z szablą. Może jeszcze będzie chciał przenieść Pałac Kultury do Kielc?
- Jestem gotowa walczyć nie tylko z premierem Gosiewskim - odparła pani minister.
(...)
Joanna Kluzik-Rostkowska (PiS): - Nie było mnie w parlamencie, gdy trwała walka o lotnisko. Ale już teraz zapewniam, że sprawa lotniska łączy mnie z moimi przeciwnikami, bo wszyscy chcemy porządnego Lublinka i dobrych dróg. Ale obiecuję, że nie będę wzorem premiera Gosiewskiego budowała dworca kolejowego w małej wsi.
(...)
Mirosław Drzewiecki (PO): - Okazuje się, że Kielce są ważne, bo stamtąd jest wicepremier Gosiewski i tam ma być gigantyczne lotnisko. Na Boga! Najpierw wielkie miasta, a potem małe powinny mieć lotniska. Trzeba znać proporcje. Hetman Przemysław Gosiewski gotów jest Pałac Kultury i Nauki przenieść do Kielc! Nawet premier mówił, że wstydzi się, jak pomyśli, ile Gosiewski załatwił Kielcom.
(...)
Wojciech Olejniczak (LiD): - Zawsze głosowaliśmy za pieniędzmi na Lublinek w przeciwieństwie do PiS, które stawiało na lotnisko w Kielcach. Łódź nie może tracić na rozwoju transportu kosztem pomysłów wicepremiera Gosiewskiego. Warto by się też zastanowić nad koncepcją wielkiego lotniska pomiędzy Łodzią a Warszawą, by do obu miast było blisko. Wtedy nie byłoby potrzeby rozbudowywania do gigantycznych rozmiarów Lublinka.
Heh na szczęście czasy gdzie centralne planowanie było w modzie już minęły panie O.
Wojciech Olejniczak (LiD): Warto by się też zastanowić nad koncepcją wielkiego lotniska pomiędzy Łodzią a Warszawą, by do obu miast było blisko. Wtedy nie byłoby potrzeby rozbudowywania do gigantycznych rozmiarów Lublinka.
A ja przeciwko patykowi w Kielcach bym nie protestował, jeśli nie byłby samotnym dwustumetrowym kikutem i nie byłby planistycznym bublem zaburzającym siatkę ulic w centrum. Ja lubię ten budynek, jego historia to osobny temat.
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
andrzej pisze:Oglądał ktoś dzisiaj jakieś informacje na tvn lub tvn24? Była relacja z konwencji partii rzadzącej która odbyła się wczoraj w Kielcach. Był też pokazany atak na kamerę tvn, pewnego jegomościa który wykrzykiwał jakieś hasła dotyczące platformersów.