Galeria Korona – sklepy, wydarzenia nieinwestycyjne

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
jaromlody

Post autor: jaromlody » 3 października 2011, o 17:36

kto wie może Bugatti otworzy swój salon samochodowy właśnie w Koronie :lol: :lol:

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 3 października 2011, o 20:31

Może zatrudnili w marketingu jakiegoś stażystę, któremu kazali wykonać dwie tablice. Wpisał w Google "Bugatti logo" i znalazł :D
Adidas też na swoich szyldach nie używa tego logo ale google pokazuje je jako pierwsze :)

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 3 października 2011, o 21:12

Marnie to świadczy o ich profesjonaliźmie
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

ColinCk

Post autor: ColinCk » 3 października 2011, o 21:37

Chyba że dyrektor przyszedł do grafika o 15 że na 16 potrzebuje planszy:)

BTW. Czy parking będzie tylko na dachu? Macie jakieś doświadczenie z obiektami z tej wielkości? Nie będą tworzyły się zatory przy wjeździe/zjeździe z parkingu?

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 10 października 2011, o 14:37

Trochę mnie niepokoi obecność Empiku w Koronie. Mam nadzieję, że nie będzie to równoznaczne z wyprowadzką tego sklepu z okolic Rynku...

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 10 października 2011, o 20:19

A ja mam nadzieję, że doczekamy się wreszcie Empiku o normalnych gabarytach.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
bender
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: bender » 10 października 2011, o 20:50

MeehoweCK pisze:A ja mam nadzieję, że doczekamy się wreszcie Empiku o normalnych gabarytach.
A po co nam większy empik? Żeby ludzie przesiadywali tam czytając książki? Wolę mieć mniejszy salon ale w ścisłym centrum.
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 10 października 2011, o 20:57

1. Po to by więcej ludzi przesiadywało tam czytając książki.
2. Po to by można było znaleźć kilka innych tytułów niż te co są w każdej księgarni.
3. Po to by był większy wybór filmów, muzyki, gier, artykułów papierniczych itp.

PS. bender nie cytujemy wypowiedzi, która jest bezpośrednio nad naszą.

Awatar użytkownika
bender

Post autor: bender » 10 października 2011, o 21:05

Co ma potencjalny klient (Ty czy ja) z obecności tych czytających? Bo napatrzyłem się na nich przez kilka lat w Krakowie. Jest kilka grup:
1) starzy zboczeńcy czytający Penthousa albo Adama
2) dzieci neostrady miętoszące gazety o grach komputerowych
3) nastolatki zaczytane w prasie kolorowej w przerwie między lekcjami
4) młodzi ludzie czytający książki

W zasadzie jedynie ta ostatnia grupa nie budzi mojej agresji choć nie rozumiem dlaczego nie mieliby iść do biblioteki.

Książki, filmy, muzykę i gry zamawiasz via empik.com i odbierasz w salonie.

BTW cytowanie jest IMO zawsze wygodne bo pokazuje, do której części wypowiedzi się odnoszę. Ot takie dbanie o porządek. Ale jak sobie życzycie.
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor

Awatar użytkownika
Adasiek CK

Post autor: Adasiek CK » 10 października 2011, o 21:09

Czy ktoś może wywalać do śmieci takie powyższe wypowiedzi? Cierpi na tym poziom merytoryczny Naszego forum...

Taka prośba.
<klawy tekścik w tym miejscu>

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 10 października 2011, o 21:50

bender pisze:
MeehoweCK pisze:A ja mam nadzieję, że doczekamy się wreszcie Empiku o normalnych gabarytach.
A po co nam większy empik? Żeby ludzie przesiadywali tam czytając książki? Wolę mieć mniejszy salon ale w ścisłym centrum.
Takie było założenie empiku od zawsze - to nie tylko księgarnia ale miejsce, gdzie można też poczytać prasę i książki. Kiedyś to się nawet nazywało Klub Międzynarodowej Prasy i Książki (stąd skrót empik), a pamiętam jak na Warszawskiej były wygodne fotele, a obcojęzyczne gazety wisiały na takich wieszakach, jak teraz w makdonaldzie.

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 11 października 2011, o 16:35

Grzegorz pisze:Trochę mnie niepokoi obecność Empiku w Koronie. Mam nadzieję, że nie będzie to równoznaczne z wyprowadzką tego sklepu z okolic Rynku...
Pytanie brzmi: czy Empikowi opłaca się utrzymywać dwa salony w odległości około 250-300 metrów od siebie? Biorąc dodatkowo pod uwagę, że jeden z tych salonów będzie poza centrum handlowym oraz będzie działać w mniejszym wymiarze godzin niż ten drugi.

agaga

Post autor: agaga » 11 października 2011, o 18:35

andrzeej pisze: Takie było założenie empiku od zawsze - to nie tylko księgarnia ale miejsce, gdzie można też poczytać prasę i książki. Kiedyś to się nawet nazywało Klub Międzynarodowej Prasy i Książki (stąd skrót empik), a pamiętam jak na Warszawskiej były wygodne fotele, a obcojęzyczne gazety wisiały na takich wieszakach, jak teraz w makdonaldzie.
Szkoda tylko, że czytający książek nie szanują. Poczytają, pomiętoszą i odkładają na półkę. Nikt nie ma nad tym kontroli, nikt nie sprawdza czy czytacz chwilę wcześniej nie wciągał kebaba i nie gniecie książki uświnionymi rękami.
A później taka ja idę i chcę tę książkę kupić. Często ostatni egzemplarz, i albo bierę (najczęściej nie mam innego wyjścia), albo nie.
Wiem, że mogę zamówić, że mogę czekać, ale ja często potrzebuję książki na już i czekać nie mogę. A jako że jest to pozycja dostępna tylko w Empiku to nie mam innego wyjścia jak ją kupić...
Wiem, że taka polityka Empiku i nic mi do tego, ale szkoda, że ludzie nie dbają. Tym bardziej, że nie dbają o nie swoje.

Gandalf pisze:
Grzegorz pisze:Trochę mnie niepokoi obecność Empiku w Koronie. Mam nadzieję, że nie będzie to równoznaczne z wyprowadzką tego sklepu z okolic Rynku...
Pytanie brzmi: czy Empikowi opłaca się utrzymywać dwa salony w odległości około 250-300 metrów od siebie? Biorąc dodatkowo pod uwagę, że jeden z tych salonów będzie poza centrum handlowym oraz będzie działać w mniejszym wymiarze godzin niż ten drugi.
Już kiedyś pisałam, że ja jestem za tym żeby Empik na Warszawskiej zostawić. Bo tam jest "po drodze", a do GK trzeba się specjalnie gramolić.
Niech będą dwa, dla różnych grup odbiorców.

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 11 października 2011, o 22:44

To już zależy wyłącznie od Empiku - zapewne decyzja już dawno zapadła, a kluczowe przy jej podejmowaniu były odpowiednie symulacje finansowe.

Z nowych informacji - w zakładce NAJEMCY na stronie GK pojawiły się:
* Campus
* Alpinus
[zapewne chodzi o autoryzowany sklep, w którym dostępne będą obie marki - do tej pory w Polsce nie ma chyba żadnych osobnych salonów z produktami TYLKO Campusa czy Alpinusa (?) ]
* Ravel - byłby to 4. już w Kielcach sklep tej sieci (po sklepie na Sienkiewce, w Galerii Hossa i Pasażu Świętokrzyskim)

Awatar użytkownika
tomasz2719

Post autor: tomasz2719 » 11 października 2011, o 23:17

Poprawili planszę wyskakująca na stronie.

ODPOWIEDZ