Zagnańska po "Zakładach Mięsnych Kielce SA"

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

kamil olak

Zagnańska po "Zakładach Mięsnych Kielce SA"

Post autor: kamil olak » 26 lutego 2007, o 17:07

3- hektarowa działka po Zakładach Mięsnych przy ulicy Zagnańskiej w Kielcach znalazła nowego właściciela Mariusz Walczyk syndyk masy upadłościowej zakładu powiedział Radiu Kielce, ze do podpisania ostatecznej umowy sprzedaży gruntu dojdzie najpóźniej w maju. Do tego czasu nie może zdradzić kto jest nabywcą terenu. „Jest to firma handlowo- produkcyjna z Lublina. Właściciel nie wyklucza sprzedania działki innemu inwestorowi. Po uporządkowaniu i wygruzowaniu terenu będzie taka możliwość. Wówczas ten kto kupi plac, będzie mógł zainwestować”- dodał Walczyk.

Z naszych informacji wynika, ze lubelska firma rozważa sprzedanie działki deweloperowi zajmującemu się budową galerii handlowych. Terenem interesuje się także sieć parków wodnych. Zakłady Mięsne, które w najlepszym okresie zatrudniały 1200 osób, upadły w 2005 roku. Teraz pracują tam tylko portierzy i księgowa. Od dwóch lat działka przy ulicy Zagnańskiej jest niezagospodarowana, a znajdujące się tam zabudowania niszczeją.

Kamil Olak- Polskie Radio Kielce

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Re: Zagnańska po "Zakładach Mięsnych Kielce SA"

Post autor: tom » 26 lutego 2007, o 17:34

kamil olak pisze:Z naszych informacji wynika, ze lubelska firma rozważa sprzedanie działki deweloperowi zajmującemu się budową galerii handlowych. Terenem interesuje się także sieć parków wodnych.
Ciekawa wiadomość. Może będzie wreszcie jakiś impuls do rewitalizacji tych okolic i remontu Zagnańskiej.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Nowak
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Nowak » 26 lutego 2007, o 17:39

Dobrze by było gdyby jednak odsprzedali ta działke jakiemus inwestorowi, tal dla dobra mieszkancow :wink: Przydalby sie wkoncu park wodny z prawdziwego zdarzenia co by na pewno nie narzekal na brak chetnych, zreszta przyjezdzali by tez ludzie , szkoły z wojewodztwa.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 26 lutego 2007, o 20:05

lofty, lofty!!! i park wodny :)

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 26 lutego 2007, o 20:15

autor pisze:lofty, lofty!!! i park wodny :)
Lofty, tam? Nie bardzo to jakoś widzę.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 26 lutego 2007, o 20:19

No jak nie :) to, co da rade przerobic to moze byc! Dzielnica i tak ulegnie przemianom, wiec da rade.

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 26 lutego 2007, o 22:38

Park wodny z galerią handlową :twisted:

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 27 lutego 2007, o 08:54

Jeśli inwestycja tego typu dojdzie do skutku, to drugie pasmo na Zagnańskiej staje się koniecznością. Tylko ciekawi mnie jedna rzecz - czy ewentualne centrum handlowe czy rozrywkowe da się pogodzić z sąsiedztwem cmentarza? :!:

darek

Post autor: darek » 27 lutego 2007, o 12:58

W Lublinie budują w centrum przy ul.Lipowej Plazę tuż przy cmentarzu,wiec jakoś chyba daje się pogodzić.

voodoo

Post autor: voodoo » 27 lutego 2007, o 13:59

Ja bym nie za bardzo chciał tam galerii wolałbym tak jak Autor nowość w Kielcach czyli lofty+ Aquapark...miodzio by było :D

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 27 lutego 2007, o 13:59

Galeria Kazimierz w Krakowie jest naprzeciwko strarego cmentarza!
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 27 lutego 2007, o 14:53

MAŁY pisze:Galeria Kazimierz w Krakowie jest naprzeciwko strarego cmentarza!
To mi przypomina tekst Świetlickiego:
"Z jednej strony zbudowali multikino.
Z drugiej strony powiększają cmentarz."
:)

kamil olak

ruszyło:D

Post autor: kamil olak » 12 maja 2007, o 11:58

Jeszcze w tym miesiącu dojdzie do podpisania umowy pomiędzy syndykiem masy upadłościowej Kieleckich Zakładów Mięsnych, a spółką z Lublina w sprawie zakupu nieruchomości przy ulicy Zagnańskiej. Po kilku latach 3 hektarowa działka zostanie zatem zagospodarowana. Nowy nabywca Marek Szczygielski poinformował Radio Kielce, że rozważane jest przeznaczenie terenu pod obiekty handlowe.

„Niewielką część działki przeznaczymy pod naszą działalność, a resztę sprzedamy deweloperowi. 25 tysięcy metrów kwadratowych to spory teren. Nie można tu budować mieszkań, ale rozważane są handel i usługi”- dodał Szczygielski.

Zakłady Mięsne, które w najlepszym okresie zatrudniały 1200 osób, upadły w 2005 roku. Teraz pracują tam tylko portierzy i księgowa. Od dwóch lat działka przy ulicy Zagnańskiej jest niezagospodarowana, a znajdujące się tam zabudowania niszczeją.

Kamil Olak- Radio Kielce

kon_rad

Post autor: kon_rad » 12 maja 2007, o 13:56

No i nie wiem, czy z upadłości Kieleckich Zakładów Mięsnych trzeba się cieszyć... Dobre wędliny, minimalnie nasączone saletrą i E???.... Chciałbym się dowiedzieć jaki sk*** stał za tym wszystkim... W każdym razie, kupujcie kiełbasy, szynki "kuleczki" bez grama tłuszczu, łopatkę., karczek i wiele innych wyrobów. Kiedyś w Michale" przy Zagórskiej można było kupić dobre jakościowo wędliny... Nie jak w Waszych postach, Kupujecie najtańsze kiełbasy...

maju
Kontakt:

cena za dobrą jakość...

Post autor: maju » 12 maja 2007, o 15:16

...to było jednym z istotniejszych powodów ich upadku..wędliny które zawierały powyżej 85% mięsa są raczej droższe w produkcji niż podobne z wyglądu, identyczne z nazwy wędliny które zawierają 55% mięsa (ostatnio widziałem taką polędwicę sopocką na promocji w Carrefourze)...poza tym mala zawartośc antyutleniaczy i konserwantów wymaga świeżego mięsa do produkcji i sterylnych warunków powstawania wyrobu...inaczej byłaby produktem o krótkim okresie przydatności do spożycia....no i mamy zagadkę rozwiązaną.... :cry:
P.S. Ja teraz mieszkając tuż obok Carrefoura(innnych sklepów w okolicy oczywiście już nie ma) jestem własciwie zmuszony korzystać z jego usług i kupowanie wędliny zajmuje mi około 25min czytania małych druczków....generalnie na podstawie zdobytej w ten sposób wiedzy polecam obecni produkty Constaru.....najlepszy stosunek mięsa do ceny w produkcie...i smakowo OK. , podejrzewa też ,że po calej aferze mają obecnie najczystszy zaklad w Polsce :wink:

ODPOWIEDZ