michal_ck pisze:Masmix pisze:O co Ci chodzi? Przecież wiem, że nie jedyny, piszę, że najgłupszy...
Bo tylko na niego zwróciłeś uwagę (wybiórczość).
Odniosłem się zarówno do zawrotki, jak i bezpieczeństwa.
Coraz bardziej przypomina mi to nie argumenty, a preteksty do wyburzenia (głupota).
michal_ck pisze:Proszę Cię... To jest bardzo ważny argument za jego wyburzeniem. Barierki nic nie dają, bo Polak potrafi i tak będzie chodził "na skróty", byle tylko zrobić na przekór. Ciekawe czy chciałbyś mieszkać w takim budynku???
Pieszy zawsze wybierze najkrótszą drogę, bo do poruszania się używa siły swoich mięśni i zawsze będzie się buntował jeśli będzie miał się dodatkowo bezsensownie męczyć. Na odcinku Warszawskiej od skrzyżowania do Polnej nie ma przecież żadnego przejścia dla pieszych... Więc może nie pisz Polak, a: w Kielcach potrafią - bo akurat takie zachowanie wynika z istniejących warunków.
Jeśli Cie to tak ciekawi: tak

ze względu na bliskość centrum; księgarni, knajp, urzędów, względną bliskość terenów rekreacyjnych... Szkoda jedynie wiecznie brudnych okien i wszechobecnego hałasu (wiesz dobrze czym spowodowanych:)
michal_ck pisze:Gdyby nie daj Boże ktoś z twojej rodziny zginął lub odniósł uszczerbek na zdrowiu właśnie przez takie przechodzenie gdzie popadnie to byś teraz inaczej pisał
Gdybyś znał moją rodzinę to nie insynuowałbyś w ten sposób. Ehh..
gdyby
Mniejszej czcionki to nie było?
Większa niepotrzebna
Kto miał wiedzieć ten wie