Geoprojekt - ul. Krakowska

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 7 lipca 2006, o 08:10

Nie liczyłbym na to, to w końcu prywatny obiekt.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 16 sierpnia 2006, o 20:42

W dzisiejszym "papierowym" Echu Dnia był artykuł o tym obiekcie, pisano w nim że właściciel ma plany co do inwestycji i jeśli tylko dostanie zgodę na budowe to w przeciągu dwóch lat odda nowy obiekt do użytku. Nie zdradził pomysłu i przeznaczenia obiektu

halny
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: halny » 29 sierpnia 2006, o 19:48

halny pisze:Czas mija a rudera dalej stoi jakby niczyja :lol:
i nie ma mocnych :D Szkoda że Straż Miejska nie może karać za ten paskudny widok na tle iluminowanej Kadzielni :evil:

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 6 maja 2007, o 18:46

Oskar pisze:Fotki znaleźć nie mogę, a nazwy też nie pamietam. Piszę o walącym się budynku przy ul. Krakowskiej, obok Kadzielni, który doczekał się debiutu w TVP1. Na zakończenie "Teleekspresu" pokazane było jego zdjęcie z reklamą "Domu Mody Fantazjusz" :)
Też to widziałem, wcale to Kielcom chluby nie przyniosło :roll: Nawet Orłoś się uśmiechnął pod nosem... Mam nadzieję, że wreszcie wyburzą tą ruderę a w jej miejscu nic nie powstanie - pojawi się wspaniały widok na Kadzielnię :-)

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 6 maja 2007, o 19:39

Była piękna reklama Fantazjusza :D

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 7 maja 2007, o 17:12

Michał pisze:Była piękna reklama Fantazjusza :D
:arrow: http://www.itvp.pl/informacje/video.htm ... ideo=24116

od 15 minuty

hey

Post autor: hey » 22 sierpnia 2007, o 16:09

22 sierpnia 2007 - 15:15
Kielce > Straszydło do wyburzenia

Budynek przy ulicy Krakowskiej w Kielcach po dawnym Geoprojekcie zostanie wyburzony. Jeśli właścicielka będzie odmawiała wykonania tej decyzji, to miasto zrobi to za nią i obciąży kosztami rozbiórki.

Budynek jest własnością prywatnej osoby, która nie chce go wyburzyć. Argumentuje, że go wyremontuje i w ratuszu złożyła nawet wniosek o wydanie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu. Nadzór budowlany stracił jednak cierpliwość, bo te obietnice są skalane od kilku lat i wydal decyzje o natychmiastowej rozbiórce.

Więcej jutro w Echu Dnia.

Więc jednak można zmusić właściciela do wyburzenia? Może zrobimy spis takich ruder i prześlemy do nadzoru budowlanego.
Moja pierwsza propozycja to ruiny spalonego budynku kolejowego pomiędzy Żelazną a torami. Do tej pory nic z tym nie zrobiono a nie jest to dobra wizytówka Kielc dla podróżujących pociągami przez nasze miasto.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 22 sierpnia 2007, o 20:02

hey pisze: Więc jednak można zmusić właściciela do wyburzenia? Może zrobimy spis takich ruder i prześlemy do nadzoru budowlanego.
Moja pierwsza propozycja to ruiny spalonego budynku kolejowego pomiędzy Żelazną a torami. Do tej pory nic z tym nie zrobiono a nie jest to dobra wizytówka Kielc dla podróżujących pociągami przez nasze miasto.
Jestem jak najbardziej za. Szczególnie, że miasto ostatnio nie kwapiło się do takich posunięć. Ale skoro już się wzieli, to są szanse, że i inne, nie dodające uroku naszemu miastu rudery zostaną zrównane z ziemią.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 22 sierpnia 2007, o 20:57

Budynek jest własnością prywatnej osoby, która nie chce go wyburzyć. Argumentuje, że go wyremontuje i w ratuszu złożyła nawet wniosek o wydanie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu
Gratuluje poczucia humoru co tam można remontować :shock: :D

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 23 sierpnia 2007, o 10:41

Sirek1 pisze:Gratuluje poczucia humoru co tam można remontować :shock: :D
Przecież ten klocek zasłania widok na Kadzielnię - nie ma takiej możliwości, żeby go tam zostawić, nawet jakby został super wyremontowany...

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 24 sierpnia 2007, o 22:20

doszły mnie słuchy, że budynek ten jest zarządzany przez MZB i nie będzie zgody na jego remont. Tylko wyburzenie
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

markos

Post autor: markos » 3 listopada 2007, o 14:49

Jadąc dzisiaj ulicą krakowską, widzilem ekipę która zaczęła rozbierać budynek po dawnym Geoprojekcie :D

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 3 listopada 2007, o 15:43

markos pisze:Jadąc dzisiaj ulicą krakowską, widzilem ekipę która zaczęła rozbierać budynek po dawnym Geoprojekcie :D
Najwyzsza pora :)

hey

Post autor: hey » 3 listopada 2007, o 16:12

markos pisze:Jadąc dzisiaj ulicą krakowską, widzilem ekipę która zaczęła rozbierać budynek po dawnym Geoprojekcie :D

Już zburzono,został gruz do wywiezienia.Tylko czy teraz wydadzą pozwolenie na budowę nowego obiektu w tym miejscu?

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 3 listopada 2007, o 20:25

Niemożliwe! Dzisiaj tam jechałem około 9:00 rano i patrząc na ten budynek pomyślałem sobie kiedy go wyburzą :D Fotki, bo nie uwierzę ;-) Co do budowania w tym miejscu jakiegoś innego budynku to mam nadzieję, że miasto do tego nie dopuści, bo Kadzielnia wreszcie stanie/stała się widoczna od strony ulicy Krakowskiej :D

ODPOWIEDZ