Rewitalizacja Środmieścia Kielc - ul. Kaczyńskiego

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
andrzeej
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: andrzeej » 8 grudnia 2010, o 23:26

Adasiek CK pisze:Nie krzyw się! Będzie droga, będziesz mógł sobie samochodem jeździć :D
Jeśli to miał być żart - to strasznie szczeniacki i mało śmieszny.

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 8 grudnia 2010, o 23:28

Ja się zaśmiałem :) ..a to też dlatego, że sam ironizowałeś wcześniej więc dlaczego teraz nie można się pośmiać w drugą stronę :)

Boss

Post autor: Boss » 8 grudnia 2010, o 23:28

mamy do wyboru dwie opcje:
opcja nr 1 - jego teren to jego ziemia święta i dalej będzie na niej smród brud i ubóstwo lub jak kto woli syf kiła i mogiła a wszystko to w imię obrony własności prywatnej
opcja nr 2 - w miejscu gdzie jest śródmieście Kielc ze slamsów robimy sensowny kawałek miasta. powstaje nowa droga a przy niej z biegiem czasu nowe budynki w zabudowie pierzejowej a wszystkie te inwestycje możemy sobie komentować na forum.
jak dla mnie opcja nr 2 zdecydowanie ciekawsza.
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
Adasiek CK

Post autor: Adasiek CK » 8 grudnia 2010, o 23:31

Przecież komunikacji nie znosisz...Nowa ulica, nowe miejsce do jeżdżenia? Prawda?

Wszystkich, którzy są przeciwni tej inwestycji zapraszam do zwiedzenia tego syfu, który tam obecnie jest. Droga ta otworzy tą część miasta na inwestycje! Pisał już o tym Autor...

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 8 grudnia 2010, o 23:35

Boss pisze:mamy do wyboru dwie opcje:
opcja nr 1 - jego teren to jego ziemia święta i dalej będzie na niej smród brud i ubóstwo lub jak kto woli syf kiła i mogiła a wszystko to w imię obrony własności prywatnej
opcja nr 2 - w miejscu gdzie jest śródmieście Kielc ze slamsów robimy sensowny kawałek miasta. powstaje nowa droga a przy niej z biegiem czasu nowe budynki w zabudowie pierzejowej a wszystkie te inwestycje możemy sobie komentować na forum.
jak dla mnie opcja nr 2 zdecydowanie ciekawsza.
Ja widzę jeszcze opcję nr 3 - Urzędnicy miejscy zaczynają szanować mieszkańców i mieszkańcy odpłacają im tym samym. Wtedy nie byłoby tej historii i historii z psich górek z ubiegłego roku. Nie byłoby też afery z przejściem na dworzec kolejowy na Ślichowicach (Czarnów).
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 8 grudnia 2010, o 23:42

sueno pisze:Ja widzę jeszcze opcję nr 3 - Urzędnicy miejscy zaczynają szanować mieszkańców i mieszkańcy odpłacają im tym samym.
Na to szansa jest dopiero za 4 lata. Mieszkańcy Kielc 21 listopada zdecydowali, że chcą być traktowani tak, jak do tej pory.

Awatar użytkownika
Adasiek CK

Post autor: Adasiek CK » 9 grudnia 2010, o 00:07

"Ludzie ludziom zgotowali ten los"

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 9 grudnia 2010, o 07:57

sueno pisze:Ja widzę jeszcze opcję nr 3 - Urzędnicy miejscy zaczynają szanować mieszkańców i mieszkańcy odpłacają im tym samym. Wtedy nie byłoby tej historii i historii z psich górek z ubiegłego roku. Nie byłoby też afery z przejściem na dworzec kolejowy na Ślichowicach (Czarnów).
Dokładnie - nic dodac nic ująć.
Oczywiście, że chcę żeby wreszcie ten syf stamtąd zniknął i powstała ulica, ale ważne jest też jakimi drogami sie dochodzi do celu.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 5 stycznia 2011, o 02:17

Wewnetrzny niepokoj kazal mi sprawdzic nawierzchnie i oswietlenie dla tej inwestycji.

Oswietlenie uliczne zaprojektowano jako wydzielone – kablowe. Zgodnie z założeniami wydanymi do projektu przez MZD Kielce zastosowano słupy produkcji KFP Białogon typu L1/1b o wysokosci 7,4m z wysiegnikami 1,2m oraz oprawami 06-Andromeda dostawca Ar-Metal.

Wytyczne MZD: oświetlenie zgodne z istniejacym na Pl. Św. Wojciecha.

Nawierzchnie:
1) Konstrukcja nawierzchni jezdni na odcinku od ul. Warszawskiej do
skrzyżowania z Pl. Św. Wojciecha - warstwa ścieralna z kostki granitowej drobnowymiarowej szarej 9/11 (nawierzchnia cieku przykrawężnikowego z kostki granitowej 6/8 szaro-rudej)
2) Konstrukcja nawierzchni chodników na odcinku od ul. Warszawskiej do
skrzyżowania z Pl. Św. Wojciecha - warstwa ścieralna z płyt betonowych chodnikowych i kostki drobnowymiarowej 4/6 szaro-rudej
3) Konstrukcja nawierzchni jezdni na odcinku od km 0+197 Pl. Św. Wojciecha do ul. IX Wieków Kielc - warstwa nawierzchni z istniejącego kamienia łamanego z odzysku z wypełnieniem szczelin posypką cementowo-piaskową
4) Konstrukcja nawierzchni chodnika na odcinku skrzyżowania z Pl. Św. Wojciecha do ul. IX wieków Kielc - warstwa ścieralna z płyt betonowych chodnikowych i kostki drobnowymiarowej 4/6 szaro-rudej

Awatar użytkownika
Adasiek CK

Post autor: Adasiek CK » 5 stycznia 2011, o 22:36

Bardzo fajne ( w porównaniu do ul Leśnej ) normalne lampy. Takie same jak na ul Bodzentyńskiej. :arrow: http://www.kfp-bialogon.com.pl/306?pcc_id=30&pcp_id=166
<klawy tekścik w tym miejscu>

maciej
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: maciej » 5 stycznia 2011, o 23:42

Nie uważacie, że o wiele lepiej wyglądałyby takie same czarne?

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 6 stycznia 2011, o 00:16

Lepiej. Ale ja zauważyłem wyraźną awersję w inwestycjach budżetowych do kolorów czarnego i grafitowego. Laicy uważają je za "smutne" i pewnie dlatego.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

maciej
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: maciej » 6 stycznia 2011, o 00:24

Też jestem laikiem i nie uważam ich za smutne :P Warszawskie pastorały są fajne. Te nasze wydają mi się zbyt cukierkowe, a srebrna farba to tylko pogłębia.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 6 stycznia 2011, o 13:48

Za kilka lat jak trzeba bedzie konserwowac, to zrobi sie grafitowo-czarne, dokladnie w takim kolorze jak na Zamkowej. Efekt bedzie o wiele lepszy.

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 2 kwietnia 2011, o 17:25

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ