GDDKiA Kielce - [S74] Kielce ul. Świętokrzyska - Cedzyna

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
Jezpir
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jezpir » 16 grudnia 2011, o 11:13

m07m10 pisze:Ciekawi mnie tylko, jak teraz będzie wyglądać ul Sandomierska, bo ciężko mi sobie ją wyobrazić nie zapchaną wszytkim co jeździ. To juz chyba nie będzie to ehh... Pewnie nikt kogo się nie zmusi przypalaniem i biciem nie będzie jeździł sandomierską. :P
Sandomierską będą jeździć osoby, które będą chciały dojechać z Morawicy na Wikaryjską, do Woli Kopcowej, Ciekot, a także będzie obsługiwac ruch lokalny, dla którego S-ka będzie źle dostępna (czyli np do wszystkich domów jednorodzinnych mających dostęp tylko do dróg serwisowych).
Jeżpir

Awatar użytkownika
Inżynier
Kontakt:

Post autor: Inżynier » 16 grudnia 2011, o 12:04

Jeszcze ruch nie puszczony, a zaczęła się rozbiórka. Dzisiaj demontują ekrany przy skrzyżowaniu z Warszawską.

Ciekawe czy poprawią dojścia od strony Bocianka do kładki dla pieszych. Chodnik kończy się jakieś 2 m od krawężnika. Kostka się pozapadała przy ekranach. Coś mi się wydaje, że jeszcze długo będą dłubać przy tej drodze.
Świadectwa charakterystyki energetycznej. Zobacz! www.certyfikaty-kielce.eu

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 16 grudnia 2011, o 12:26

Jezpir pisze:
m07m10 pisze:Ciekawi mnie tylko, jak teraz będzie wyglądać ul Sandomierska, bo ciężko mi sobie ją wyobrazić nie zapchaną wszytkim co jeździ. To juz chyba nie będzie to ehh... Pewnie nikt kogo się nie zmusi przypalaniem i biciem nie będzie jeździł sandomierską. :P
Sandomierską będą jeździć osoby, które będą chciały dojechać z Morawicy na Wikaryjską, do Woli Kopcowej, Ciekot, a także będzie obsługiwac ruch lokalny, dla którego S-ka będzie źle dostępna (czyli np do wszystkich domów jednorodzinnych mających dostęp tylko do dróg serwisowych).
Sandomierską prowadzi też najkrótszy dojazd z Kielc do cmentarza w Cedzynie.

KamilCK

Post autor: KamilCK » 16 grudnia 2011, o 13:31

cm pisze: Sandomierską prowadzi też najkrótszy dojazd z Kielc do cmentarza w Cedzynie.
Tak dla ścisłości to cmentarz ten znajduje się w Kielcach :wink:

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 16 grudnia 2011, o 13:56

Tak, wiem, ale nie chciało mi się pisać tak szczegółowo. Skoro zostałem przywołany do porządku, to proszę bardzo, errata: z "właściwych" Kielc do cmentarza na Cedzynie. :wink:

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 16 grudnia 2011, o 14:16

Dzisiaj na skrzyżowaniu Warszawska/Świętokrzyska była wyłączona sygnalizacja, a ruchem kierował policjant. Demontowali ekrany między jezdniami Świętokrzyskiej i malowali oznakowanie poziome na skrzyżowaniu z Warszawską.

czepliwy77

Post autor: czepliwy77 » 16 grudnia 2011, o 15:04

Z tym malowaniem oznakowania poziomego w piątek to "wspaniały" pomysł.

ColinCk

Post autor: ColinCk » 16 grudnia 2011, o 15:23

Brak słów...co prawda widziałem tylko zdjęcia, ale Jesionową/Warszawską będę wracać do domu z pracy...

Dlaczego takich prac nie zrobiono w nocy? (od razu zaznaczę że się na temacie nie znam i jeżeli jest jakieś logiczne wytłumaczenie to z chęcią wysłucham :D )

czepliwy77

Post autor: czepliwy77 » 16 grudnia 2011, o 15:38

Temperatura asfaltu zapewne się troszkę różniła pomiędzy północą, a południem. Ale patrząc na sposób wykonywania tej pracy pod presją czasu (goście biegali z tym sprzętem po skrzyżowaniu) to i tak efekt ich pracy będzie mizerny.

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 16 grudnia 2011, o 16:55

Obserwowałem skrzyżowanie kilka minut i jakichś specjalnych korków nie zauważyłem. Pan policjant nieźle sobie radził. Co do pory malowania - nie zapominajcie, że mamy zimę i w nocy jest kilka stopni mrozu, a asfalt jest pokryty warstewką wody/lodu. Nie sądzę, żeby farba położona w takich warunkach długo wytrzymała.

Właśnie przejrzałem zdjęcia - oni tam namalowali "stop" na Warszawskiej :shock: czyli jak wysiądzie sygnalizacja, to przez skrzyżowanie Warszawską się nie przejedzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 16 grudnia 2011, o 17:21

To prawda, ze w czasie tworzenia sie korkow policja puscila ruch buspasem?

czepliwy77

Post autor: czepliwy77 » 16 grudnia 2011, o 18:56

Tak, tylko wtedy sygnalizacja działała, a malowali środkowy pas.

Ziarek

Post autor: Ziarek » 16 grudnia 2011, o 23:01

andrzeej pisze:Właśnie przejrzałem zdjęcia - oni tam namalowali "stop" na Warszawskiej :shock: czyli jak wysiądzie sygnalizacja, to przez skrzyżowanie Warszawską się nie przejedzie.
Uroki "eSki" puszczonej przez środek miasta 8)

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 16 grudnia 2011, o 23:38

Zdaję sobie z tego sprawę. Na koniec jeszcze jedna fotka - w tym miejscu też ma być ekspresówka, nie wyobrażam sobie tego...

Obrazek

CKKarol

Post autor: CKKarol » 17 grudnia 2011, o 10:43

Godzina 7 minut 12, ekspresówka otwarta :). Czas na testy.

ODPOWIEDZ