Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
- T0MIKE
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Po dzisiejszych ustaleniach z Detanem wprowadzamy następujące zmiany w strefie wejścia:
- skrzynki na listy ze stali nierdzewnej wmontowane w ścianę,
- na podłodze kamień naturalny, z cokołem sięgającym skrzynek na listy, cała strefa wejściowa, włącznie z hallem windowym oraz cała obudowa wejść do wind na parterze,
- ściana w hallu wejściowym po lewej stronie panele fornirowane, do recepcji włącznie,
- strefa wejścia do budynku także w okładzinie kamiennej
- reklamy lokali handlowych w standaryzowanym kasetonie z podświetleniem.
Mam nadzieję, że to będzie dobry przedsmak przed Solną. Tam poszalejemy!
Niezależnie od wszystkiego chciałem zwrócić Wam uwagę na 2 rzeczy:
- reklamę naszego projektu w najbliższym piątkowym Echu Dnia, nie ujdzie uwadze
- ogrodzenie placu budowy, które pojawi się na koniec przyszłego tygodnia, będzie się nieco różnić od stosowanych do tej pory w Kielcach
W kolejnych tygodniach będą się pojawiać kolejne elementy naszych reklam w mieście, o czym niezwłocznie poinformuję.
- skrzynki na listy ze stali nierdzewnej wmontowane w ścianę,
- na podłodze kamień naturalny, z cokołem sięgającym skrzynek na listy, cała strefa wejściowa, włącznie z hallem windowym oraz cała obudowa wejść do wind na parterze,
- ściana w hallu wejściowym po lewej stronie panele fornirowane, do recepcji włącznie,
- strefa wejścia do budynku także w okładzinie kamiennej
- reklamy lokali handlowych w standaryzowanym kasetonie z podświetleniem.
Mam nadzieję, że to będzie dobry przedsmak przed Solną. Tam poszalejemy!
Niezależnie od wszystkiego chciałem zwrócić Wam uwagę na 2 rzeczy:
- reklamę naszego projektu w najbliższym piątkowym Echu Dnia, nie ujdzie uwadze
- ogrodzenie placu budowy, które pojawi się na koniec przyszłego tygodnia, będzie się nieco różnić od stosowanych do tej pory w Kielcach
W kolejnych tygodniach będą się pojawiać kolejne elementy naszych reklam w mieście, o czym niezwłocznie poinformuję.
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
To może od Jezierskiego, to byś przy okazji lokalnego przedsiębiorcę wsparł.T0MIKE pisze:Wychodzę z założenia, że PCV nie będzie widać nawet na I piętrze, jeśli okleina będzie odpowiedniej jakości i wyglądu, a tak bym chciał. Moja siostra ma takie właśnie okna w domu 450m2 i sobie je chwali. Sam mam meranti i po 6 latach nadają się do renowacji.
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
ooo to skoro prywata się szerzy to moja żona kamieniem handluje
granity marmury i te sprawy 
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- Jezpir
Ktoś od Jezierskiego faktycznie był na naszym forum. Czy był to p. Andrzej Jezierski - trudno powiedzieć, bo nie przedstawił się. Przynajmniej ja nie doczytałem się. Faktycznie nie był fanem lotniska w Obicach, ale w wielu kwestiach się z nim zgadzałem i nie można powiedzieć, by w dyskusji nie używał logicznych i rzeczowych argumentów. Ale.. nie o tym.
Rzuciłem profil Jezierskiego w sprawie okien dlatego, że spotkałem się z nim w realizacji i, jak będę na budowie, to pstryknę fotkę, żebyście wszyscy mogli ocenić. Oczywiście firma "Jezierski" nie jest jedyną, która zna know-how w sprawie tego profilu. Jest wiele innych, może tańszych. Podałem ten przykład jako przeciwwagę dla tezy, że "drewniane okno jest lepsze i ładniejsze". To jest prawda, ale nie zawsze. Tomike też jak widzę się przekonał.
Nie dajcie się zwieść, że drewno egzotyczne (jak mahoń meranti) jest lepsze niż polska sosna, jesion czy dąb. Tak w przypadku okien, jak i podłóg. Wszystko zależy co zostanie ścięte i przerobione. Jak zakonserwowane, jak wysuszone. Przecież musi to przypłynąć do Polski, a to nie jest tanie. Żeby produkt finalny był tańszy - surowiec musi być tańszy. I wtedy niekoniecznie jest dobry jakościowo.
Ale tyle off top.
Rzuciłem profil Jezierskiego w sprawie okien dlatego, że spotkałem się z nim w realizacji i, jak będę na budowie, to pstryknę fotkę, żebyście wszyscy mogli ocenić. Oczywiście firma "Jezierski" nie jest jedyną, która zna know-how w sprawie tego profilu. Jest wiele innych, może tańszych. Podałem ten przykład jako przeciwwagę dla tezy, że "drewniane okno jest lepsze i ładniejsze". To jest prawda, ale nie zawsze. Tomike też jak widzę się przekonał.
Nie dajcie się zwieść, że drewno egzotyczne (jak mahoń meranti) jest lepsze niż polska sosna, jesion czy dąb. Tak w przypadku okien, jak i podłóg. Wszystko zależy co zostanie ścięte i przerobione. Jak zakonserwowane, jak wysuszone. Przecież musi to przypłynąć do Polski, a to nie jest tanie. Żeby produkt finalny był tańszy - surowiec musi być tańszy. I wtedy niekoniecznie jest dobry jakościowo.
Ale tyle off top.
Jeżpir
- T0MIKE
- Kontakt:
Zgadza się, myślę, że w przypadku JP lepiej będzie zagrać innymi elementami. Na Solnej raczej pójdziemy w drewno. Z pewnością egzotyczne, bo ludzie poruszają się w stereotypach. Sam w nowym domu znów będę miał meranti, bo ludzie ze zrozumieniem kiwają głową, że u nas egzotyk, a u konkurencji "jedynie" sosna. Sprzedaje się to, co chcą ludzie, a nie co się nam wydaje. Najgorsze, co można zrobić w biznesie, to podejmować decyzje na bazie własnych gustów.
Tomkie czytalem "wywiad" w echu na temat JP i mowiles, ze na ostatnim pietrze mozna zrobic sobie kominek. Czy aby na pewno jest taka mozliwosc. Jest to zgodne z prawem budowlanym? Pytam bo sam chcialem sobie zrobic kominek w kamienicy na 3p ale kominiarz powiedzial, ze w budynku (chyba) powyzej 15m nie ma takiej mozliwosci.