Molser Investment Klonowe Zacisze - ul. Klonowa 39

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Gabriela

Post autor: Gabriela » 14 maja 2009, o 10:43

Willa moze by i była. Ale w podkieleckiej wsi. Dla mnie jednak ważniejsze GDZIE się mieszka. Kielce same w sobie to zadupie a nie miasto. Mieszkać na zadupiu zadupia? No, nie wiem jak Wy ale mnie nie bardzo się to podoba...
zainteresowana

Awatar użytkownika
Wizard
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Wizard » 14 maja 2009, o 10:48

To sama sobie odpowiedź, czy takie mieszkanie jest tyle warte.
Every dream has a price

Gabriela

Post autor: Gabriela » 14 maja 2009, o 11:00

Oczywiście że nie jest warte! Ale wyboru zbyt wielkiego nie ma... albo beton a'la Gierek albo willa w podkieleckich wiochach. Mieszkanie nad zalewem, przy parku wydaje się tym "mniejszym złem"
zainteresowana

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 14 maja 2009, o 12:50

Wizard pisze:Widocznie śpią na kasie :D
Zbudujcie sobie dom. Za te pieniądze będzie prawdziwa willa !
Willa za 400tys PLN? heh. Zwykly dom bez udziwnien na malej dzialce to moze. No chyba, ze dla ciebie kazdy nowy dom to willa to w takim razie ok :twisted:

Awatar użytkownika
kamilkw

Post autor: kamilkw » 14 maja 2009, o 13:22

Gabriela pisze:Willa moze by i była. Ale w podkieleckiej wsi. Dla mnie jednak ważniejsze GDZIE się mieszka. Kielce same w sobie to zadupie a nie miasto. Mieszkać na zadupiu zadupia? No, nie wiem jak Wy ale mnie nie bardzo się to podoba...
Jak czytam takie wypociny to mnie krew zalewa.Nie pasuje to Warszawa czeka tam jest duże miasto i metropolia...ech tylko kielczanie mają takie kompleksy na swoim punkcie.
pletwa

Mikołaj

Post autor: Mikołaj » 14 maja 2009, o 14:25

Też bardzo współczuję tym, którzy muszą tu z nami mieszkać na tym "zadupiu". Tacy Wielcy! Bo nie ma możliwości spotkać Cichopkowej w supermarkecie.

Gabriela

Post autor: Gabriela » 14 maja 2009, o 15:04

Nie chciałam nikogo urazić. Sama jestem kielczanką i nie mam złudzeń co do własnego miasta: metropolia to nie jest :-) najwyższy wskaźnik biedy i bezrobocia, w szarym ogonie ze szkolnictwem, turystyką, działalnoscią kulturalną. Nie mam z tego powodu kompleksów. Mój świadomy wybór że tu mieszkam, tak sie złożyło. No ale nie zaprzeczajmy faktom że Kielce to totalna dziura i nie aspirujmy do grona rozwijających się miast bo z takich wypowiedzi dopiero wychodzą małomiasteczkowe kompleksy :-)
zainteresowana

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 maja 2009, o 15:33

Dziura mozna nazwac co najwyzej brak znajomosci danych statystycznych i gospodarczych. Tyle w temacie tej inwestycji.

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 14 maja 2009, o 19:45

Gabriela pisze:Oczywiście że nie jest warte! Ale wyboru zbyt wielkiego nie ma... albo beton a'la Gierek albo willa w podkieleckich wiochach. Mieszkanie nad zalewem, przy parku wydaje się tym "mniejszym złem"
Jest 3 wyjście, wyprowadźcie się do większej metropoli. :)

Awatar użytkownika
Wizard
Kontakt:

Post autor: Wizard » 15 maja 2009, o 06:56

Aż tak dobrze z miastem nie jest. Dla mnie miernikiem rozwoju miasta są inwestorzy i stopa bezrobocia.

Kielce najgorsze w całej Polsce!

Pod względem wielkości bezrobocia Kielce są najgorszą stolicą wojewódzką

Może rację mieli respondenci, którym w badaniach Pentora Kielce kojarzyły się z biedą. Twarde dane liczbowe są bezlitosne. Wśród wszystkich miast wojewódzkich zajmujemy niechlubne ostatnie miejsce. W jakiej kategorii?

W kategorii liczby osób bezrobotnych niestety. Wśród wszystkich szesnastu stolic województw, Kielce zajęły ostatnie miejsce pod względem stopy bezrobocia w marcu tego roku. Nawet osławiona biedą „ściana wschodnia”, do której nie chcemy się zaliczać, ma o wiele lepsze wyniki. Tylko dwie stolice województw mają w ogóle bezrobocie dwucyfrowe: Kielce i Białystok, przy czym u nas jest to rekordowe 10,6 procent. Dla porównania Rzeszów może się pochwalć tylko 6,7 procentowym bezrobociem, a Olsztyn 5,7 – procentowym.

Kielce są na szarym końcu. Nawet do „średniaków” nam daleko.
Szczegołówa tabela ze stopą bezrobocia we wszystkich szesnastu miastach wojewódzkich prezentuje tabela w załączniku.

http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... 12686.html
Every dream has a price

Awatar użytkownika
albatros3

Post autor: albatros3 » 15 maja 2009, o 06:56

Gabriela pisze:No ale nie zaprzeczajmy faktom że Kielce to totalna dziura i nie aspirujmy do grona rozwijających się miast bo z takich wypowiedzi dopiero wychodzą małomiasteczkowe kompleksy :-)
Dlaczego aspiracja do czegoś dobrego kojarzy się Pani z kompleksami?
Jakieś własne doświadczenia?

newbie_e51

Post autor: newbie_e51 » 15 maja 2009, o 10:11

Gabriela pisze:Nie chciałam nikogo urazić.
Ale ci się udało :evil:
Żartuję, każdy może mieć swoją opinię, ja z twoją się nie zgadzam.
Gabriela pisze:...w szarym ogonie ze szkolnictwem...
http://www.iar.pl/PlikiPdf/Egzaminy/Gim ... tepien.pdf
Gimnazja z powiatu kieleckiego na 16 miejscu, nie jest źle.
Podstawówki z powiatu na 22 miejscu.
Licea Sawicka na 33 miejscu w 2007 roku, parę lat temu Śniadecki i Żeromski były wyżej.
Gabriela pisze:...turystyka...
Jest coraz lepiej, ze stereotypowymi opiniami nie jest łatwo sobie poradzić, ale kto odwiedzi Kielce uważa że warto.
Gabriela pisze:...działalnoscią kulturalną...
Kilka muzeów i galerii jest, świetny teatr, kino Moskwa, Kadzielnia, imprezy na Karczówce, w Pałacu Biskupów, Filharmonia...
Gabriela pisze:...najwyższy wskaźnik biedy i bezrobocia...
Pod marketami nie widać :D
Przynajmniej osób "wykluczonych społecznie" mamy mniej niż w Warszawie, bo nas nie stać na jałmużnę :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 15 maja 2009, o 10:31

Autor pisze: Tyle w temacie tej inwestycji.

Molser Investment

Post autor: Molser Investment » 15 maja 2009, o 14:17

Gabriela pisze:jakie 4800 PLN/m2?! Parę dni temu chcieliśmy z mężem kupić 75 m w tym bloku za 400 tys (czyli 5,400 PLN/m2) i developer odrzucił moją propozycję.
Bardzo prosimy o niepodawanie nieprawdziwych informacji.
Takiej oferty żaden klient nam nie skladal...

Jesli Pani "GABRIELA" chce nam złożyc jakąś oferte to serdecznie zapraszam do biura lub o telefon 041- 2424 555

Awatar użytkownika
Wizard
Kontakt:

Post autor: Wizard » 15 maja 2009, o 14:33

Ty niedobra Gabrielo :wink: Nie będziemy cię słuchać.
Every dream has a price

ODPOWIEDZ