SM Domator - Ślichowice II etap III

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Marinka

wyjaśnienie

Post autor: Marinka » 7 listopada 2006, o 15:37

stefano italiano pisze:
Marinka pisze:Byłam właścicielką mieszkania na Fałdowej 5. Rzeczywiście chwalę master kort. Mieszkania były ogrzewane w trakcie prac wykńczeniowych wykonywane przez budowlańców. Wszystko wyschło super. Ścianki prościutkie. Żadnych usterek.
Ludzie!!!
Po co wykonawca miał ogrzewać budynek skoro wszytskie prace wykonczeniowe skonczyl jak na dworze było około 15 stopni!!!
Kochani. Pisałam kilka dni temu na temat budowy. Mieszkałam w bloku nr 5 na Fałdowej. Blok (a w szczególności moja klatka) był wykańczany od listopada 2004 do końca stycznia 2005 r. Mieszkanie odebraliśmy w lutym.
Przez cały ten czas, kiedy trwały prace wykończeniowe wewnątrz budynku mieszkania były ogrzewane. Tak jak napisałam Master Kort wszytsko zrobił na tip top. Naprawdę nie było się do czego przyczepić.
Trochę się boję jak czytam Wasze posty, bo jak wspomniałam kupiłam mieszanie w tym najnowszym bloku, który się dopiero buduje.
Pozdrawiam. Jeśli chcecie o coś pytać, pytajcie. Ja już jedną budowę przeżyłam może coś będę mogla podpowiedzieć.

A u nas kuchenki były firmy Mastercook. Najprostrze, z szufladą na dole i zamykaną klapą.
PS. U WAS są fajniejsze parapety. :)
Marinka

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 7 listopada 2006, o 19:01

stefano italiano pisze:Co do płytek to masz rację. Nie dość, że słabo z wytrzymałością, to są cholernie śliskie, a to że na schodach są płytki to raczej wina inwestora niż wykonawcy.
Zaządajcie montażu pasów antypoślizgowych.

gosciu

Post autor: gosciu » 7 listopada 2006, o 19:59

No człowieku napisałem o aktualnie oddawanym bydynku na fałdowej. Po co Nowbud miał go ogrzewać skoro swoje prace zakończył jak było ciepło.
No tak czlowieku, tylko ze napisales cytujac Marinke, a Marinka mieszkala na Faldowej 5, a ten blok budowal Mastekord, a nie Nowbud. Wiec ktorys z nas pisze nie na temat i to na pewno nie jestem ja. Oczywiscie Masterkord tez nie jest idealny, ale raczej z tego co wiem sa problemy raczej standardowe, jak to w nowych mieszkaniach.

A co do Nowbudu to kilku moich znajomych kupilo mieszkanie w aktualnie oddawanym bloku i różowo to nie wyglada. Przy Faldowej 5 tak nie bylo uwierz mi.

A zreszta jak bedziecie mieli okazje to zapytacie dlaczego Nowbud w bloku przy Tektonicznej 6 od strony poludniowej wiosna tego roku docieplal podpiwniczenie (blok oddany w listopadzie 2004), jeszcze raz kladl tynki itd. Czyzby mieszkancy z parteru mieli jakies klopoty z wilgocia? Bardzo jestem ciekawy? Jak bedziecie tamtedy przechodzic to spojrzcie ze pomiedzy tynkiem podpiwniczenia i sciana bloku nie ma prawie zadnego uskoku, czyzby cos bylo nie tak, czy to tylko nieznosni mieszkany, ktorzy sie upominaja o swoje.

Gwarancja to 3 lata wiec jak ktos sie nie stara, to bedzie pozniej wykonywal ekstra prace.

gosciu

Post autor: gosciu » 7 listopada 2006, o 20:05

Zarządajcie montażu pasów antypoślizgowych.
Dowcip jak na moj gust slaby. Tym bardziej ze plytki na schodach w klatce raczej dlugo nie wytrzymaja, zaraz zaczna pekac, ktos uderzy o kant itd. No ale jak ktos chce robic ta sama robote drugi raz to nie widze przeszkod nie moj problem :roll:

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 7 listopada 2006, o 20:11

gosciu pisze:
Zarządajcie montażu pasów antypoślizgowych.
Dowcip jak na moj gust slaby. Tym bardziej ze plytki na schodach w klatce raczej dlugo nie wytrzymaja, zaraz zaczna pekac, ktos uderzy o kant itd. No ale jak ktos chce robic ta sama robote drugi raz to nie widze przeszkod nie moj problem :roll:
Na Świętokrzyskim nie było z tym problemu. Nie jest to przecież jakiś wielki koszt a zbliża się zima. Ja mam teraz noge w gipsie i wierz mi że jest to duży kłopot. Jeśli ktoś się wywali i zrobi sobie jakąś krzywde będzie mógł zarządać od spółdzielni odszkodowania więc to raczej w ich interesie jest.

stefano italiano

Post autor: stefano italiano » 9 listopada 2006, o 16:35

gosciu pisze:
No człowieku napisałem o aktualnie oddawanym bydynku na fałdowej. Po co Nowbud miał go ogrzewać skoro swoje prace zakończył jak było ciepło.
No tak czlowieku, tylko ze napisales cytujac Marinke, a Marinka mieszkala na Faldowej 5, a ten blok budowal Mastekord, a nie Nowbud. Wiec ktorys z nas pisze nie na temat i to na pewno nie jestem ja. Oczywiscie Masterkord tez nie jest idealny, ale raczej z tego co wiem sa problemy raczej standardowe, jak to w nowych mieszkaniach.
No tak :) tylko, że temat dotyczy etapu III a fałdowa 5 chyba się w nim nie mieści.
Marinka podała tylko przykład, że masterkort ogrzewał budynek.
Proponuję zakończyć tą dysputę bo do niczego ona nie prowadzi.

Marinka

Post autor: Marinka » 10 listopada 2006, o 09:19

Ten szeroki chodnik tez niezle zrobiony jak teraz sa deszcze to czarna ziemia nimi plynie bo takie krawzeniki zrobili.
Z naszymi chodnikami też było trochę problemow. Robili je zimą i na wiosnę trochę sie pozapadały. Na pierwszy rzut oka specjalnie nie było tego widać. Nie były to jakieś straszne dziury, ale w kilku miejscach po deszczu nie dało się przejść, bo stały kałuże na całej szerokości, od krawężnika do krawężnika. Po prostu musicie wszytkiego pilnować sami i wszystko co zobaczycie to zgłaszajcie do spółdzielni. Wszystkie usterki muszą być usunięte, bo za to płacicie.
A i jeszcze jedno. Koniecznie wymieńcie się między sobą telefonami i pilnujcie sobie koniecznie mieszkań. Niestety jak oddają nowy blok to zaraz pojawiają się włamywacze. Na początku, jak jeszcze mało ludzi mieszka i sąsiedzi się nie znają. Włamamnia były właściwie w każdym z bloków już oddanych. Bądźcie czujni. Włamywaczom niestety przydaje się wszytsko, także materiały budowlane i narzędzia.
Pozdrawiam. :)
Marinka

lukas

Post autor: lukas » 15 listopada 2006, o 11:31

Czy wiecie kiedy będzie podłączony prąd w mieszkaniach na Fałdowej 6.
Spóldzielnia nie potrafi udzielić konkretnej odpowiedzi.

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 16 listopada 2006, o 09:42

lukas Weź sobie otwórz skrzynke na klatce i włącz bezpiecznik. Skrzynke można śrubokrętem otworzyć. Potem włącz bezpieczniki u siebie w mieszkaniu. Ja tak zrobiłem i działa :P U sąsiadki też jest.

No ale my płaciliśmy po 100 zł Nowbudowi za prąd budowlany jak wcześniej odbieraliśmy klucze :)
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

lukas

Post autor: lukas » 16 listopada 2006, o 13:36

sueno pisze:lukas Weź sobie otwórz skrzynke na klatce i włącz bezpiecznik. Skrzynke można śrubokrętem otworzyć. Potem włącz bezpieczniki u siebie w mieszkaniu. Ja tak zrobiłem i działa :P U sąsiadki też jest.

No ale my płaciliśmy po 100 zł Nowbudowi za prąd budowlany jak wcześniej odbieraliśmy klucze :)
Ciekawe rozwiązanie :)
Dzięki.

kleoś

Post autor: kleoś » 16 listopada 2006, o 21:06

zawsze ciekawiło mnie jak mozna kupić sobie mieszkanie na slichowicach, nie szkoda kasy? :cry: , bo to osiedle jest uroda porownywalne do swietokrzyskiego chyba tylko

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 16 listopada 2006, o 21:38

kleoś pisze:zawsze ciekawiło mnie jak mozna kupić sobie mieszkanie na slichowicach, nie szkoda kasy? :cry: , bo to osiedle jest uroda porownywalne do swietokrzyskiego chyba tylko
Hmmm... Taki mały sabotażyk?

stefano italiano

Post autor: stefano italiano » 17 listopada 2006, o 11:07

kleoś pisze:zawsze ciekawiło mnie jak mozna kupić sobie mieszkanie na slichowicach, nie szkoda kasy? :cry: , bo to osiedle jest uroda porownywalne do swietokrzyskiego chyba tylko
Podaj proszę przykład jakiegoś urodziwego osiedla, bo nie znam.
Mówimy oczywiście o sypialniach (blokowiskach).

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 17 listopada 2006, o 12:19

stefano italiano pisze:
Podaj proszę przykład jakiegoś urodziwego osiedla, bo nie znam.
Mówimy oczywiście o sypialniach (blokowiskach).
O ile moje domysły są prawdą to takie pytanie było by na miejscu: kleoś podaj przykład jakiegoś urodziwego osiedla w Radomiu. 8)

gosciu

Post autor: gosciu » 17 listopada 2006, o 19:54

zawsze ciekawiło mnie jak mozna kupić sobie mieszkanie na slichowicach, nie szkoda kasy? , bo to osiedle jest uroda porownywalne do swietokrzyskiego chyba tylko
Ale sie usmialem. Jezeli chodzi o Kielce to Slichowice II to chyba najladniesze osiedle (Slichowice I byly budowane w czasach jakich byly wiec nie oceniam), a nie o urode tu tylko chodzi, a rowniez o infrastrukture.
Mieszkalem w Kielcach na kilku osiedlach i uwazam ze Slichowice II to najtrafniejszy wybor. Nowe bloki wygladaja naprawde fajnie, zagospodarowanie tez jest dosc nowczesne: ladne place zabaw, kostka na chodnikach, mlodzi ludzie, parkingi przed blokami.
Poza tym do basenu najnowszego w Kielcach 300m, do kortow tenisowych (juz na ukonczeniu) 300m, do najnowoczesniejszej szkoly 300m, do centrum handlowego (Pasaz Swietokrzyski) 1000m, do trasy dla rowerow gorskich 1000m, do boiska 300m i najlepsze do centrum miasta samochodem jade 5 minut. Bloki nie sa przy zadnej glownej ulicy jak np. Gwarkow wiec jest spokojnie, cicho, dzieci moga bezpiecznie sie bawic przed blokiem.
Niech ktos poda lepsze osiedle w Kielcach i poda argumenty za ktore by przewyzszaly Slichowice II. Widzialem tez slynne osiedle dla VIPow, teren ogrodzony, dosc ladnie, ale dla mnie to za malo bo infrastruktura kiepska - daleko do basenu, kortow tenisowych, centrum handlowego, brak placow zabaw - genralnie smutne osiedle. Kochanowskiego tez kiepsie osiedle.

ODPOWIEDZ