Abyś nie czuł się osamotniony jako potencjalny nabywca 4 pokojowego mieszkaniaagcho pisze: (...) Mnie, jako potencjalnemu nabywcy większego mieszania, dla mojej rodziny w składzie 2+2, najbardziej odpowiadałoby mieszkanie z 10 piętra:))))) Jest fantastyczne, zwłaszcza tarasy! No ale wróćmy na ziemię, nie na moją kieszeń. Poważnie mówiąc, nie znalazłam w JP mieszkania, które pasowałoby mojej rodzinie, tzn. powiedzmy metraż ok 80m. z 4 pokojami. (...) Zakładam też, że mając do wydania 4 stówki, to zastanawiałabym się nad kupnem domu, który wtedy zapewnia przestronność. (...) Nie da się ukryć, że ceny mieszkań w Kielcach są powalające i może małe mieszkania schodzą najlepiej, a może ja też nie jestem grupą docelową (...)
Niestety dostrzegam na kieleckim rynku deficyt takich mieszkań - oczywiście mam na myśli nowe budownictwo (cegła, budynek max. 2-5 letni), bo wielka płyta z mojego punktu widzenia odpada.
Jedyne co mnie różni od Ciebie to to, iż za 4 stówki mimo wszystko wolałbym 4 pokojowe nowe mieszkanie, niż dom - ale to już kwestia indywidualnych preferencji - ja mam akurat takie tzn. nie wyobrażam sobie żyć w domu poza miastem, a dom w mieście to już 4 stówki razy 2