Kierowcy MPK

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
krzysiu1493
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: krzysiu1493 » 5 stycznia 2009, o 21:11

Kierowca zawsze ma ciepełko w kabinie... Moja babcia jeździ pierwszym kursem na 31, i przeważnie puszczają PR lub 120M/I i jest zawsze tak lodowato w autobusie, a jak ktoś idzie do kierowcy czy może ogrzewanie włączyć, to mówi: "Centralkę mam zepsutą." A jak się stanie obok jego kabiny, to podobno takie ciepłe powietrze leci przez szpary, i ON mówi, że ma ogrzewanie zepsute, chyba tylko jak ktoś chce żeby je włączyć...

Mat

Post autor: Mat » 5 stycznia 2009, o 22:15

z samego rana to nic dziwnego ze autobusy sie nie nagrzeja (sam widzialem nie raz jak kierowcy jezdzili do okolo 7 -8 w kurtkach) bo jeszcze nie nagrzane bylo, a poza tym drzwi sie czesto otwiera na dworze zimno to jak mozna nagrzac do "czerwonosci" autobus? a wogole to niektorzy chyba nie wiedza ze kierowca jezdzi 8-10 godzin on musi miec Cieplo bo jazda w kufajce nie nalezy do bezpiecznych (oj ludzie ludzie jeszcze sie taki nie narodzil co by kazdemu dogodzil :) a narzekac kazdy potrafi)

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 5 stycznia 2009, o 23:01

Ale Jelcz ma to dotego, że kierowca ma zawsze ciepło.
Ja jechałem dzisiaj #650 ciplusio w środku a szyby z tyłu i tak zarznięte.

Erotis
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Erotis » 6 stycznia 2009, o 07:20

Kierowca zawsze ma ciepełko w kabinie... Moja babcia jeździ pierwszym kursem na 31, i przeważnie puszczają PR lub 120M/I i jest zawsze tak lodowato w autobusie, a jak ktoś idzie do kierowcy czy może ogrzewanie włączyć, to mówi: "Centralkę mam zepsutą." A jak się stanie obok jego kabiny, to podobno takie ciepłe powietrze leci przez szpary, i ON mówi, że ma ogrzewanie zepsute, chyba tylko jak ktoś chce żeby je włączyć...
Zgadzam się, na 31 na wysokopodłogowej brygadzie najcześciej jeżdżą stare Prki lub najstarsze 120M, naprawdę rzadkością jest jakiś nowszy 120M w którym byłoby ciepło...
A to że jest zimno to nie dotyczy tylko rano, bo w tych autobusach cały dzien jest mróz!

Awatar użytkownika
leo

Post autor: leo » 6 stycznia 2009, o 10:39

a jeżdził ktoś wczoraj a może dzisiaj za ciepłym autobusem ?
BĄDZMY LUDZMI

Awatar użytkownika
pawel_ŚLV
Kontakt:

Post autor: pawel_ŚLV » 6 stycznia 2009, o 11:45

Autor pisze:Ja ostatnio zadzwonilem na numer interwencyjny i zawrocili autobus, ktory byl 7 minut przyspieszony. I zachecam do podobnych krokow, bo dyspozytor jest dostepny nawet w poznych godzinach wieczornych/nocnych.
Wczoraj autobus linii 4 nie przyjechał albo przyjechał przed moim przyjściem na przystanek jakieś 8 minut :evil: miał być o 12:16 na Krakowskiej Rogatce, przyszedłem o 12:08 i nie było takiego autobusu, inne np. 1, 20, 28 przyjechały mniej więcej o czasie. Mróz -7 stopni i tak czekałem do następnego o 12:32 który przyjechał 4 minuty przed czasem :!: już nie mam zdrowia do tej linii, oczywiście dzwoniłem do dyspozytora ale numer był zajęty. Wolę jak się spóźniają niż przyjeżdżają wcześniej bo na nastpny trzeba czekać około 20 minut :evil:
Jeżeli to są te nowe standardy w 2009 roku o których mówił prezes Wołoch w Echu to ja dziękuje za taką komunikację...
Waleczne Serce Korona Kielce

Awatar użytkownika
krzysiu1493

Post autor: krzysiu1493 » 6 stycznia 2009, o 15:02

Erotis pisze:
Zgadzam się, na 31 na wysokopodłogowej brygadzie najcześciej jeżdżą stare Prki lub najstarsze 120M, naprawdę rzadkością jest jakiś nowszy 120M w którym byłoby ciepło...
A to że jest zimno to nie dotyczy tylko rano, bo w tych autobusach cały dzien jest mróz!
Ostatnio jakiś MAZ jechał na 31, pewnie miał rezerwę, a jakiś Jelcz nawalił jeszcze przed wyjazdem i go puścili :)

Awatar użytkownika
kacper
Kontakt:

Post autor: kacper » 6 stycznia 2009, o 15:13

leo pisze:a jeżdził ktoś wczoraj a może dzisiaj za ciepłym autobusem ?
Jechałem wczoraj dwoma SU12III i jedną PRką (591, ciepło było od silnika i nagrzewnicy, siedziałem z tyłu). 591 to nie jest przypadkiem PR110U albo nie był przearanżowany? Bo poręcze i jedno okno bezpieczeństwa (naprzeciwko trzecich drzwi) do złudzenia przypominają ten model.
Precz z busiarstwem!
Obrazek

Erotis
Kontakt:

Post autor: Erotis » 6 stycznia 2009, o 18:38

Ostatnio jakiś MAZ jechał na 31, pewnie miał rezerwę, a jakiś Jelcz nawalił jeszcze przed wyjazdem i go puścili
Ale 31 ma niskopodłogwą brygadę jedną, więc może to na tej widziałeś Maza? Bo szczerze wątpię by na tej wysokopodłogowej. Zawsze jak się Jelcz rozkraczał to dawali Ikarusa ;) Jeszcze mi się nie zdarzyło by podstawili niskopodłogowca w zamian...

A co do opóźnień. Wczoraj czekałam na 13, która miała być 13:26 na Czarnowskiej, byłam na przystanku 13:15, czekam, czekam, nie przyjechała wcale. Musiałam czekac pól godziny na mrozie, bo następny był 13:50...

Awatar użytkownika
krzysiu1493

Post autor: krzysiu1493 » 6 stycznia 2009, o 19:29

To była pierwsza brygada na Żytniej -> Chęciny, 6.13 rano...

Awatar użytkownika
abaddon

Post autor: abaddon » 6 stycznia 2009, o 20:13

krzysiu1493 pisze:Kierowca zawsze ma ciepełko w kabinie...
Zrob pierwsze pol zmiany poranej Solarisem... zobaczysz jak kierowca ma tam cieplutko ^^
Pod tym wzgledem Ikarusy i Jelcze zostawiaja np Solarisa w tyle... jak chodzi o przestrzen kierowcy sa duzo cieplejsze i szybciej sie nagrzewaja ( niewatpliwie z racji zabudowanej kabiny )
krzysiu1493 pisze:a jak ktoś idzie do kierowcy czy może ogrzewanie włączyć, to mówi: "Centralkę mam zepsutą." A jak się stanie obok jego kabiny, to podobno takie ciepłe powietrze leci przez szpary, i ON mówi, że ma ogrzewanie zepsute, chyba tylko jak ktoś chce żeby je włączyć...
Kabina kierowcy jest ogrzewana w taki sam sposob w jaki reszta autobusu, kierowca nie ma oddzielnej centralki dla pasazerow i oddzielnej dla siebie. Jedyne co to trzeba wlaczyc nawiew nagrzewnic.

Erotis
Kontakt:

Post autor: Erotis » 7 stycznia 2009, o 20:25

To co się dzieje z autobusami teraz to jest masakra jakaś...
Dziś 41 chyba padł gdzieś po drodze bo około 16 miał 40-50 minutowe opóźnienie, a 42, kurs o 16:43 spod Tesco nie przyjechał wogole, czekałam na niego 40 minut na mrozie :evil: :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 8 stycznia 2009, o 21:40

Gdzie zgłaszać brak biletów u kierowcy? Dzisiaj pan z 317 powiedział mi, że nie ma biletów. Godzina była ok. 20:30
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 8 stycznia 2009, o 21:42

Mozna od razu do dyspozytora, ale najlepiej zrobic duet, czyli nastepnego dnia do ZTM i powiedziec, ze zglaszales rowniez do dyspozytora.

TOLEK

Post autor: TOLEK » 10 stycznia 2009, o 19:57

czyżby cenzura?Pare minut temu był mój post i nie ma...chyba niewygodny dla Autora

ODPOWIEDZ