Montaż automatu nie zdejmuje z kierowcy obowiązku sprzedawania biletów po godzinie 18, więc nie sądzę, aby wymienili drzwi.B@rteK pisze:Wracając do automatów biletowych. Ciekawe czy w #001 (który takowy automat ma) wymienili drzwi na fabryczne bez okienka do sprzedaży?
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- MadMike
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny, to niestety wypada on gorzej od MAZów i LAZów... (Światła, zderzaki, guma na nadkolach i srebrne listwy po bokach) Z kolei wnętrzem i jakością wykonania bije on wschodnie maszyny na głowę ( zwłaszcza LAZa, który jest szczytem tandety)...
Trzeba dodać, że MJT to najbardziej egzotyczna i najmniej znana marka spośród dotychczas testowanych... Ciężko o niej znaleźć jakiekolwiek informacje w języku polskim czy angielskim...
Trzeba dodać, że MJT to najbardziej egzotyczna i najmniej znana marka spośród dotychczas testowanych... Ciężko o niej znaleźć jakiekolwiek informacje w języku polskim czy angielskim...
- krzysiu1493
-
Ziarek
Jaki interes będzie miał sprzedawać bilety kierowca po godz 18 w autobusie z automatem do biletów???Daniel pisze:Montaż automatu nie zdejmuje z kierowcy obowiązku sprzedawania biletów po godzinie 18, więc nie sądzę, aby wymienili drzwi.B@rteK pisze:Wracając do automatów biletowych. Ciekawe czy w #001 (który takowy automat ma) wymienili drzwi na fabryczne bez okienka do sprzedaży?
I jeszcze do ubezpieczenia słyszałem jak mówił Wołoch że najpierw właśnie go chciał ubezpieczyć zanim wyruszy na Kieleckie ulice
To co MJT ma nalepki od MANa - nic nie mowi, bo LAZ z MAZem ma nalepki od MB, ZF, Deutz - czyli od tego lepszi one stale?Ziarek pisze:MJT w jakiejś części jest MANowski bo widziałem że na podzespołach ma oryginalne nalepki MAN jest warty tych pieniędzy jedynie to MB ale to wysssoka półka i duża cena napewno wyższa cena od solara
-
Ziarek
Do BKV:
ale LAZ ma tylko 2 podzespoły znanych marek (Voith i ZF) a przy czym MJT ma aż 9 (DAF, ZF, MAN, VOTIH, VDL, HELLA, Cummins, Donaldson, HAPPICH) nie wiem czy duże są te nie które ale chyba tak ze na stronie MJT są wymienione jako partnerzy, ale połowa wymienionych to napewno znana, a MAZ jest ładnie stylistycznie i nic więcej o nim nie wiemy oprócz tego że ma silnik MB o normie euro 4 i tyle a MJT ma udogodnienia w postaci Klimy dla pasażerów kamerki do drzwi środkowych i tylnych i kamerka cofania, rozsuwane boczne szyby otwieranie szyberdachu przez kierowcę a nie ręczne tak jak w LAZie cichy silnik i jeszcze nie wiem czy nie szarpie bo jak cofałem to trochę szarpną ale to zależy do kierowcy i ustawień autobusu bo tu już wyższa elektronika a w MAZie i LAZie to gorzej niż konsola w Jelczu.
Czyli podsumowanie LAZ przy MJT to zero a MAZ ładnie stylistyczny autobus tak samo jak MJT tylko że on ma to co napisałem powyżej dużo bardziej zaawansowany poziom to jest kilka znanych marek pod jedną Węgierską z korzeniami IKARUSA (bo te autobusy nie były bardzo awaryjne)
Do pk5:
W MPK najpierw myślą później działają, ale tak naprawdę to jest jedyne miejsce gdzie można umiejscowić automat bo pytałem się gości z
R&G plus w sobotę, a w Solarisie chyba #324 jest kamerka przy automacie na suficie (taka sama jak w monitoringu miasta tak półkula, a co do numeru mogę się mylić po zapomniałem
)
ale LAZ ma tylko 2 podzespoły znanych marek (Voith i ZF) a przy czym MJT ma aż 9 (DAF, ZF, MAN, VOTIH, VDL, HELLA, Cummins, Donaldson, HAPPICH) nie wiem czy duże są te nie które ale chyba tak ze na stronie MJT są wymienione jako partnerzy, ale połowa wymienionych to napewno znana, a MAZ jest ładnie stylistycznie i nic więcej o nim nie wiemy oprócz tego że ma silnik MB o normie euro 4 i tyle a MJT ma udogodnienia w postaci Klimy dla pasażerów kamerki do drzwi środkowych i tylnych i kamerka cofania, rozsuwane boczne szyby otwieranie szyberdachu przez kierowcę a nie ręczne tak jak w LAZie cichy silnik i jeszcze nie wiem czy nie szarpie bo jak cofałem to trochę szarpną ale to zależy do kierowcy i ustawień autobusu bo tu już wyższa elektronika a w MAZie i LAZie to gorzej niż konsola w Jelczu.
Czyli podsumowanie LAZ przy MJT to zero a MAZ ładnie stylistyczny autobus tak samo jak MJT tylko że on ma to co napisałem powyżej dużo bardziej zaawansowany poziom to jest kilka znanych marek pod jedną Węgierską z korzeniami IKARUSA (bo te autobusy nie były bardzo awaryjne)
Do pk5:
W MPK najpierw myślą później działają, ale tak naprawdę to jest jedyne miejsce gdzie można umiejscowić automat bo pytałem się gości z
R&G plus w sobotę, a w Solarisie chyba #324 jest kamerka przy automacie na suficie (taka sama jak w monitoringu miasta tak półkula, a co do numeru mogę się mylić po zapomniałem
Ostatnio zmieniony 8 września 2008, o 17:00 przez Ziarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Dziś miała miejsce kolizja #002. NA skrzyżowaniu ul 1000lecia P.P. i ulicy dojazdowej do akademików. Renault 19 wymusił pierwszeństwo na LAZie i skręcając w lewo z ulicy podporządkowanej uderzył w przedni bok LAZa. Przód Renault zniszczony, ale nie tak bardzo, że uniemożliwiałoby to jazdę, bo odjechał z miejsca kolizji, prawdopodobnie nie mógł być trzeźwy. LAZ tylko lekko obrysowany. Więcej uszkodzeń nie zdążyłem zauważyć. LAZem kierowała jedna z pań pracujących w MPK
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Nasz #337
http://fmix.pl/zdjecie/pawelec-23-2-/60354
Nasz #331
http://fmix.pl/zdjecie/pawelec-28-/60357
http://fmix.pl/zdjecie/pawelec-23-2-/60354
Nasz #331
http://fmix.pl/zdjecie/pawelec-28-/60357
W końcu miałem (nie)przyjemność jechania MA3em. Pomarańczowy wyświetlacz zachęcał radośnie. W sumie z zewnątrz nie wygląda najgorzej. Parę poprawek i mógłby być ładny.
Co do środka, lepiej niż LAZ, dużo lepiej, odrobinkę jaśniej, choć i tak ciemnawo. Silnik ciszej, ale nie na tyle cicho aby prawie go nei zauważać. Razi pomarańczowa kolorystyka, brzydka okleina ścian. I czemu brak (nie zauważyłem) przycisków STOP? uważam, ze to konieczność i to w dużych ilościach.
Pozdr.
Co do środka, lepiej niż LAZ, dużo lepiej, odrobinkę jaśniej, choć i tak ciemnawo. Silnik ciszej, ale nie na tyle cicho aby prawie go nei zauważać. Razi pomarańczowa kolorystyka, brzydka okleina ścian. I czemu brak (nie zauważyłem) przycisków STOP? uważam, ze to konieczność i to w dużych ilościach.
Pozdr.