Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Głupoty opowiadasz. Przymykanie oka to działanie na niekorzyść firmy i mieszkańców i za to grożą poważne konsekwencje karne. Nie jest tajemnicą, że 15 grudnia tego roku Veolia miał wprowadzić pierwsza partię 15 Mercedesów Connecto LF. Kolejne 15 w następnym roku.Mat pisze:wydaje mi sie ze 20 letnie jeszcze moga jezdzic czyli akurat w 2008 roku KASP kupi nowe LAZy, ktore zastapia PR110tki
a chce zapytac czy jezeli Veolia by kupila MPK czy tez musialaby sprzedawac MANy 2drzwiowe bo wydaje mi sie ze ZTM przymknal by oko na to
-
eM
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Czyli rozumiem, że po 1 stycznia 2008 r. mamy oczy szeroko otwarte, notujemy i pilnujemy
Koniec z partyzantką
EDIT Ciekawe jak zareagują nasze "media" na zgłaszane przypadki łamania prawa
Jest jeszcze jedno rozwiązanie , nierealne acz - Lazy w kolorach miejskich i wyświetlaczami działającymi - wiem wiem rozmarzyłem się
Koniec z partyzantką
EDIT Ciekawe jak zareagują nasze "media" na zgłaszane przypadki łamania prawa
Jest jeszcze jedno rozwiązanie , nierealne acz - Lazy w kolorach miejskich i wyświetlaczami działającymi - wiem wiem rozmarzyłem się
Wiesz tak szczerze to nie interesuje mnie zbytnio co u innych jest, ważne co u Nas jest robione. Można powiedzieć równie dobrze, że np. w Krakowie jeżdżą autobusy wszystkie w jednych niebiesko-białych barwach co wygląda super ale to mnie mniej interesuje ważne i chciałbym (chodź nie marzę o tym) aby u nas autobusy miały jednakowe malowanie.Patol pisze:To nie tylko u nas tak jest, w innych miastach jest podobnie.Limp pisze:Nie chcialiście mieć nigdy w swoim mieście autobusów każdy w innych barwach? MPK chce nam zapewnić kolorowe życie
Limp
- Daniel
- Kontakt:
1. Nie udawaj ułoma, Veolia miała jeździć na podstawie tej samej umowy według której będzie jeździło MPK, więc na jakiej podstawie miałyby jeździć 2-drzwiowe MANy? Tym bardziej że łatwiej egzekwować warunki umowy od obcego inwestora niż od miejskiej spółki.Mat pisze:ja zapytałem konkretnie: czy MANy 2drzwiowe jezdzilyby po 2007 roku pod szyldem Veolii?
wedlug mnie to by bylo mozliwe a wasze rozumowanie na temat 15 Mercedesow jeszcze w grudniu jest bezsensowne
a za jakie pieniadze pracowaliby kierowcy i inni pracownicy MPK po cieciach Veolii (czy 1000 zl ?)
2. Co bezsensownego jest w wprowadzaniu 15 nowych wozów jeszcze w tym roku?
3. Pensje pracowników były sprecyzowane w umowie prywatyzacyjnej więc przeczytaj ją i poznasz wskaźnik wzrostu pensji na najbliższe kilka lat. A jak już zapoznasz się z umową prywatyzacyjna i umową na wożenie to zapraszam Cię tutaj do dyskusji, bo póki co nie mamy o czym rozmawiać.
- Daniel
- Kontakt:
Poprosze o przykłady miast podobnej wielkości co Kielce w których wprowadza się do ruchu nieprzemalowane pojazdy. Zdarzają się takie, ale to margines a nie codzienna praktyka, a ja nie chę zaliczać się do marginesu.Patol pisze:To nie tylko u nas tak jest, w innych miastach jest podobnie.Limp pisze:Nie chcialiście mieć nigdy w swoim mieście autobusów każdy w innych barwach? MPK chce nam zapewnić kolorowe życie
- Daniel
- Kontakt:
Nie spodziewałem się, że znajdziesz odpowiednie zapisy więc przygotowałem dla ciebie link do fragmentu umowy dotyczącego zatrudnienia i wysokości wynagrodzeńMat pisze:najpierw to popytaj kierowcow jak zarabialai do tej pory i jak byli ponizani a dopiero potem pisz (ulom.e) na ten temat, bo jak widze to na razie masz tylko teoretyczne przygotowanie do tej sprawy wiec najlepiej to Ty sie nie wypowiadaj...
Przeczytaj, a po tym pytaj o pensje. Ciekawe czy teraz będzie stać spółkę na podwyżki, w momencie gdy należy wykupić udziały i jeszcze zakupić 30 nowych wozów w najbliższym roku.
Ostrzegam również gdyby zdarzyło ci się nazwać raz jeszcze któregoś użytkownika tego forum ułomem to zakończysz współpracę z nami.
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Bardzo prosze miasta naszej wielości: Opole>>Many, Olsztyn>>Volvo i Many, Białystok>> ManyDaniel pisze: Poprosze o przykłady miast podobnej wielkości co Kielce w których wprowadza się do ruchu nieprzemalowane pojazdy. Zdarzają się takie, ale to margines a nie codzienna praktyka, a ja nie chę zaliczać się do marginesu.
- Daniel
- Kontakt:
Związkowcy domagali się imiennej listy zatrudnienia gwarantowanego co z kolei uniemożliwiało jej przeprowadzać zwolnienia dyscyplinarne. Kolejeną ważniejszą rzeczą były wymagania pracowników - Veolia w umowie prywatyzacyjnej zapisała co może zagwarantować, na więcej ich nie było stać, a proponowany przez związkowców pakiet miał wygórowane wymagania.Mat pisze:to dlaczego VTP nie chciala podpisac pakietu socjalnego przed podpisaniem umowy kupna MPK od miasta tylko dopiero po.... po prostu chcieli ominac zaloge i dlatego (na szczescie) przegrali
a poza tym nie nazwalem nikogo ulomem, Tylko Ty to zrobiles wczesniej wiec uwaznie czytaj
Czy Veolia przegrała? Wrócimy do tego zagadnienia za 2-3 lata. Powiem tylko że w najbliższym roku należy wykupić pierwszą transze udziałów (kilka milionów zł) i zakupić 30 nowych pojazdów (ponad 20 mln. zł) by spełnić warunki umowy na wożenie. Za co? Ale powodzenia życzę.
Wracając do ułomności - nie dotyczyła ona twojej osoby a jedynie twego zachowania (nie zachowuj się jak ułom), tymczasem mojej osobie się dostało.
- Daniel
- Kontakt:
Opole i Białystok owszem. Co do Olsztyna to myślę że można im podarować - w tym roku zakupili 8 nowych Solarów przegubowych z silnikami Euro5 (która zacznie obowiązywać od 2009 roku), w zeszłym roku kupili 10 Solarów U12, więc oni inwestują w dobry nowoczesny i kosztowny tabor. Gdy już zdarzy im się wprowadza coś używanego to przynajmniej działa ja w tym wyświetlacze, więc nie mamy się co porównywać do Olsztyna.Patol pisze:Bardzo prosze miasta naszej wielości: Opole>>Many, Olsztyn>>Volvo i Many, Białystok>> ManyDaniel pisze: Poprosze o przykłady miast podobnej wielkości co Kielce w których wprowadza się do ruchu nieprzemalowane pojazdy. Zdarzają się takie, ale to margines a nie codzienna praktyka, a ja nie chę zaliczać się do marginesu.