Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
krzysiu1493
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: krzysiu1493 » 12 lutego 2010, o 22:37

#362 ma bardzo zjechany silnik, przy przyspieszaniu wyje podobnie do MAZ-a.

Awatar użytkownika
abaddon

Post autor: abaddon » 13 lutego 2010, o 11:35

B@rteK pisze:Na uwagę zasługuje pęknięcie z przodu na desce koło drzwi.
Z którym to do IREXu już pojechał... [ jezeli dobrze pamietam to chyba ten mial bliskie spotkanie z sarna... a jak nie to jakies inne zdazenie w zeszlym roku... ]
B@rteK pisze:Zderzaki również pozdzierane, wg mnie jednak bardziej niż w #361. Ale jak może być inaczej, gdy 2 autobusy mają spory problem z minięciem się na wąskiej jezdni.
Takich miejsc nie trzeba szukac daleko.... ba!... nie trzeba nawet opuszczac Kielc... wystarczy udac sie chocby na... Pakosz...
krzysiu1493 pisze:#362 ma bardzo zjechany silnik, przy przyspieszaniu wyje podobnie do MAZ-a.
hmmm... "bardzo zjechany silnik" ... ciekawe, ciekawe... [ albo raczej zajechany bo w stosunku do silnikow w pojazdach uzywa sie raczej takiego sformulowania ].
Od kiedy to wycie silnika ( lub innego podzespolu ) jest oznaka tzw "zajechanego silnika" to nie wiem, ale jak wg Ciebie to jest "bardzo zajechany silnik" to albo koloryzujesz tu jakas bajke albo nie wiesz co piszesz...
"Mam w dupie, mam w dupie, wiele lat już o tym mówię
Nie sprzedasz i nie kupisz tego co kocham i lubię"

Farben Lehre
->> JUDASZ <<-

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 13 lutego 2010, o 13:47

abaddon pisze:
Z którym to do IREXu już pojechał... [ jezeli dobrze pamietam to chyba ten mial bliskie spotkanie z sarna... a jak nie to jakies inne zdazenie w zeszlym roku... ]
Nie wiem czy myślimy o tym samym. Chodzi mi o małe pęknięcie na desce wewnątrz pojazdu.
Obrazek Obrazek
abaddon pisze:
B@rteK pisze:Zderzaki również pozdzierane, wg mnie jednak bardziej niż w #361. Ale jak może być inaczej, gdy 2 autobusy mają spory problem z minięciem się na wąskiej jezdni.
Takich miejsc nie trzeba szukac daleko.... ba!... nie trzeba nawet opuszczac Kielc... wystarczy udac sie chocby na... Pakosz...
Oj wydaje mi się, że tam było jeszcze bardziej wąsko, aczkolwiek mogę się mylić, bo minięcie się dwóch kielczan wyraźnie utrudniły zaspy i wysokie krawężniki. Oba autobusy musiały najechać na spory kawał chodnika i w sporym odchyleniu od poziomu przejechać po kilka metrów.
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 13 lutego 2010, o 15:15

Obrazek Obrazek Obrazek "w różańcu nasza nadzieja". :lol:

aaa

Post autor: aaa » 13 lutego 2010, o 18:40

B@rteK pisze:
abaddon pisze:
Nie wiem czy myślimy o tym samym. Chodzi mi o małe pęknięcie na desce wewnątrz pojazdu.
O tym samym uszkodzeniu mówicie, a powstało ono po kolizi na bazie( miał zdrowo rozbity przód.
Sarne upolował 362, który raczej nie ma problemów z silnikiem tylko zostały zminone ustawienia co do zminy biegów i teraz zmienia przy wyższych obrotach niż u innych i przez to może być odczucie głośniejszej pracy silnika

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 13 lutego 2010, o 19:51

W jakim celu zmieniono ustawienia skrzyni biegów?

aaa

Post autor: aaa » 14 lutego 2010, o 18:24

Dokładnie to nie pamiętam, ale chyba o to, że jadąc po płaskim przy niskich obrotach zmianiał biegi,a podjeżdżając pod górke mieszał biegami.

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 14 lutego 2010, o 19:02

Z tego co ja wiem to miał wadliwą skrzynie, Podczas zmiany biegów spotykane były stuki i szarpnięcia.Uznali wadę producenta i przysłali nową. Ale czy ją już zmienili? Nie wiem.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 17 lutego 2010, o 12:17

Mam pytanko do speców od autobusów :P
Dziś jechałem kawałek za #351 i czułem zapach spalonego gazu. Czy on jest napędzany gazem? W pobliżu nie było innych aut.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 lutego 2010, o 12:50

Nie, pewnie diesel.

szymekck

Post autor: szymekck » 18 lutego 2010, o 22:16

mam pytanko dotyczące prac Jelcza72 MEX jak tam postępy ?

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 18 lutego 2010, o 23:08

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 23 lutego 2010, o 00:24

Mycie autobusów za karę

Rodzina 16-letniego chłopca, który usiłował w minioną sobotę przyklejać naklejki w miejskim autobusie w Kielcach, zapłaciła za wyrządzone szkody. Dodatkową karą dla nastolatka jest umycie kilkunastu autobusów - powiedziała Radiu Kielce Elżbieta Śreniawska prezes Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach.
"Rodzina chłopca przeprosiła, zapłaciła za szkody, które na szczęście nie były duże. Uznaliśmy jednak, że dodatkową karą uczącą szanowania cudzego mienia będzie umycie przez tego młodego chłopca kilkunastu autobusów" - dodała prezes Elżbieta Śreniawska.

Sprawą pozostałych dwóch młodych mężczyzn 18-to i 21-latka zajmuje się policją. Nie wykluczone, że z powodu szkód nieprzekraczających kilkudziesięciu złotych sprawa skończy się na mandacie.

Przypomnijmy, w minioną sobotę trzech młodych mężczyzn próbowało przykleić we wnętrzu nowego miejskiego autobusu naklejki propagujące jeden z klubów sportowych. Zauważył to na wewnętrznym monitoringu kierowca, który usiłował zatrzymać wandali. Ci wyłamali drzwi i próbowali uciekać. 16-latka zatrzymał kierowca. Pozostali dwaj chwilę później wpadli w ręce policji.
:arrow: http://www.radio.kielce.pl/page,,Mycie- ... 6cc6a.html
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

szymekck

Post autor: szymekck » 23 lutego 2010, o 15:03

Autobus Vive Targi przez ulice mego miasta mknie

W pierwszych dniach marca na ulicach Kielc pojawią się dwa autobusy miejskie w barwach Vive Targi Kielce.

-Dzięki dobrej współpracy z Miejskim Przedsiębiorstwem Komunikacji, będziemy mieli do dyspozycji dwa autobusy, mamy przygotowane dwie wersje graficzne – mówi Paweł Papaj z działu marketingu i promocji klubu mistrza Polski w piłce ręcznej. - Choć nie jesteśmy pierwsi (po Kielcach jeżdżą już autobusy w barwach Korony – przyp. red.), to uważamy, że jest to skuteczny sposób promocji klubu, jego partnerów, meczów oraz innych wydarzeń. Mamy nadzieję, że autobusy, które wyklei dla nas firma D.W.A., spodobają się kielczanom, a wszyscy w mieście jeszcze bardziej dostrzegać będą popularność piłki ręcznej – dodaje Papaj.

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /684686282

Awatar użytkownika
dovers_ck
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: dovers_ck » 23 lutego 2010, o 15:11

Ten po lewej to jakiś angielski :D
"Lepiej jest jechać słabym samochodem na 100% niż dobrym na 20%"James Hunt

ODPOWIEDZ