Przystanki
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Od juta rozpoczyna się budowa mini dworca na Świętokrzyskim
Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach, informuje że od dnia 08.04.2010r. w związku z przebudową pętli manewrowej na Os. Świętokrzyskim, autobusy komunikacji miejskiej o nr: F - 35 - 40 - 40bis - 48 - 101- 102 - 107 kursować będą ul. Jana Nowaka Jeziorańskiego do ul. Sikorskiego, (pętla manewrowa na Os. Stok).
W rejonie budowanej pętli zostaną usytuowane przystanki tymczasowe.
Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach, informuje że od dnia 08.04.2010r. w związku z przebudową pętli manewrowej na Os. Świętokrzyskim, autobusy komunikacji miejskiej o nr: F - 35 - 40 - 40bis - 48 - 101- 102 - 107 kursować będą ul. Jana Nowaka Jeziorańskiego do ul. Sikorskiego, (pętla manewrowa na Os. Stok).
W rejonie budowanej pętli zostaną usytuowane przystanki tymczasowe.
- KamilEm
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Korzystając z wolnej soboty, dość ładnej pogody i melancholijnego nastroju po śmierci prezydenta, wybrałem się na spacer i zrobiłem kilka zdjęć budowanego przystanku:
Prawie jak panorama:

Idziemy w kierunku tymczasowego przystanku w stronę centrum:

Obrót. Widać nadgryziony daszek starej wiaty i panów ustawiających tablicę informacyjną:

Do tymczasowego przystanku prowadzi tymczasowa ścieżka. Mogli chociaż stare płyty chodnikowe rozrzucić. Po prawej prawdziwy powód mojego spaceru:

Już niedługo, coraz bliżej...

Obrót:

Przystanek w stronę centrum:

Bye, bye stara niepraktyczna wiato:

Przystanek w kierunku Sikorskiego:

Koniec.
Prawie jak panorama:

Idziemy w kierunku tymczasowego przystanku w stronę centrum:

Obrót. Widać nadgryziony daszek starej wiaty i panów ustawiających tablicę informacyjną:

Do tymczasowego przystanku prowadzi tymczasowa ścieżka. Mogli chociaż stare płyty chodnikowe rozrzucić. Po prawej prawdziwy powód mojego spaceru:

Już niedługo, coraz bliżej...

Obrót:

Przystanek w stronę centrum:

Bye, bye stara niepraktyczna wiato:

Przystanek w kierunku Sikorskiego:

Koniec.
-
rzeczownik
- tester19
Za to pomału Piekoszowska od Grunwaldzkiej do Jagiellońskiej przypomina normalna juz prawie ulice budowa zatok idzie pełna para. Ciekawi mnie tylko gdzie i czy powstanie przystanek tam bo nie widzi mi sie zeby autobus stawał miedzy dwoma latarniami
fajnie jakby ZTM i MZD wpadli na pomysł utworzenia przystanku na postoju TAXI (ten by przeniesli) a napewno sporo osób by z niego jeździło 
- kacper
- Kontakt:
A co, może niech 105 zostanie? Taki był wielki problem dołożyć brygadę do 46 i zostawić jednego - dwa Ikarusy do jej obsługi, co? Niech 104 zostanie sezonowo chociaż, tak jak 100, które kursuje tylko z okazji targów, a więc 104 mogłoby kursować parę dni przed świętami Bożego Narodzenia, Wielkanocy i Wszystkich Świętych. A to, że nie dbasz o groby bliskich bądź masz wszystko związane z Kościołem głęboko w czterech literach, nie jest argumentem.B@rteK pisze:Oj naprawdę potrzebna jest ta linia przez cały rok, żeby posprzątać przed świętami na cmentarzu
Tak BTW to MZD fajnie remontuje przystanki. Na przystanku Boh. W-wy za TESCO (w stronę Szczecińskiej) była rozwalona szyba, prawdopodobnie przez wandali. Zostawili ją tak przez pół roku, całą zimę piź... ehkm, wiało po pasażerach równiutko, a teraz jak wymienili, to wstawili... hmm, nawet nie wiem jak to nazwać, takie białe, prawie nieprzezroczyste "cuś", dzięki czemu trzeba wyciągać głowę jak żyrafa żeby zobaczyć, czy autobus nie jedzie.
Precz z busiarstwem!

- tester19
Kurde zawsze maja opór w sprawach co by sie sprawdziły a napewno z tego przystanka by korzystali pasażerowie eh brak słów ale poczekamy zobaczymy. Mozna by przystanek postawic na postoju TAXI, zatoka jest ale to im pewnie do głowy nie wpadnieAutor pisze:Nie wiem. Zglosilem juz prosbe o przystanek Jagiellonska os. Czarnow, ale jest opor.