Kielce - infrastruktura rowerowa
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Oczywiście przyznaję wam rację. Musiałem na własne oczy zobaczyć żeby uwierzyć
Wydaje mi się, że ten fragment będzie łączył ścieżkę Północ-Południe ze ścieżką w parku i jej dalszym przedłużeniem.eM pisze:A przypadkiem, nie po to jeśli dobrze rozumiem wymalowana jest między innymi ścieżka rowerowa na moście nad Silnicą od strony północnej? To by nawet uzasadniało logicznie ten kawałek ścieżki rowerowej na moście Smile
Komisja Rewizyjna czuwa!
- Tomasso
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Przechodziłem wczoraj i z tego co wynika po stronie parku będą dwa wyloty po obu brzegach Silnicy. Jeden połączy tą starą ścieżkę, istniejącą od dawna a drugi tą nową, przechodzącą przez główną aleję. Mam nadzieję że nad lustrem wody zamocują jakiś ażurowy pomost. Niekoniecznie chciałbym sobie za każdym razem myć opony 
- Sebastian
A ja z innej beczki
Chodzi mi o ścieżkę na Tarnowskiej.Od dwóch dni nikt nad nią nie pracuje.Czyżby nasi specjaliści już skończyli czy to może przerwa urlopowa
Ścieżka miała być gotowa do końca lipca(tak przynajmniej zapowiadał z-ca dyraktora MZD-SZ.P.Czekaj) a tu prace za daleko się nie posunęły.Obecnie kostka jest ułożona do ul.Poniatowskiego a co z resztą???
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Przy skrzyżowaniu Tarnowskiej z Wojska Polskiego przesunięto wiatę przystankową bliżej jezdni aby tyłem puścić ścieżkę.Sebastian pisze:Obecnie kostka jest ułożona do ul.Poniatowskiego a co z resztą???
W mojej opinii wiata stoi za blisko krawędzi jezdni.
A skoro już mowa o wiatach na drodze rowerowej - na przystanku Tarnowska Prosta podczas układania drogi rowerowej zlikwidowano wiatę niestety i uszkodzono schody prowadzące do sąsiadującego osiedla domków. Mam nadzieję, że wiata powróci na swoje miejsce po rozstrzygnięciu przetargu na dostawę wiat.
-
seba_ck
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
AKTUALNOŚCI
28 lipca 2008 - 18:15
Kielce > Przejazd dla rowerzystów pod Ogrodową będzie gotowy za trzy miesiące
Trwają parce przy wykonaniu przejazdu dla rowerzystów pod ulicą Ogrodową.
Po trzech latach przygotowań ruszyły prace na budowie 200-metrowego brodu na Silnicy.
Miasto wyda na ten cel 1,7 miliona złotych. Będzie to pierwszy tego typu przejazd w Kielcach. Z obu stron ulicy rowery będą zjeżdżać po podjazdach poprowadzonych wzdłuż skarp. Na dnie rzeki zostanie zamontowana betonowa płyta, której pokonanie przy niskim stanie wody nie będzie sprawiało problemu. Przy wyższych stanach bród będzie zamknięty.
Dzisiaj od strony Kadzielni widać już jak w szczegółach to wygląda. Brzegi rzeki wyłożono kamieniem a poprowadzona w dół ścieżka pozwala na swobodny zjazd do dna rzeki.
- Na otwarcie przejazdu trzeba zaczekać do 15 października, bo na ten termin zaplanowano koniec robót - mówi Maciej Libudzic, zastępca dyrektora Wydziału Gospodarki Komunalnej Urzędu Miasta. - Prace posuwają się zgodnie z harmonogramem, ale jeszcze do zrobienia jest druga strona. Teraz trzeba wykonać zjazd od strony parku oraz położyć płytę na dnie, założyć wzmocnienie na skarpie. Nie sądzę, by udało się przyspieszyć termin oddania przejazdu.
Lid
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /242477523
28 lipca 2008 - 18:15
Kielce > Przejazd dla rowerzystów pod Ogrodową będzie gotowy za trzy miesiące
Trwają parce przy wykonaniu przejazdu dla rowerzystów pod ulicą Ogrodową.
Po trzech latach przygotowań ruszyły prace na budowie 200-metrowego brodu na Silnicy.
Miasto wyda na ten cel 1,7 miliona złotych. Będzie to pierwszy tego typu przejazd w Kielcach. Z obu stron ulicy rowery będą zjeżdżać po podjazdach poprowadzonych wzdłuż skarp. Na dnie rzeki zostanie zamontowana betonowa płyta, której pokonanie przy niskim stanie wody nie będzie sprawiało problemu. Przy wyższych stanach bród będzie zamknięty.
Dzisiaj od strony Kadzielni widać już jak w szczegółach to wygląda. Brzegi rzeki wyłożono kamieniem a poprowadzona w dół ścieżka pozwala na swobodny zjazd do dna rzeki.
- Na otwarcie przejazdu trzeba zaczekać do 15 października, bo na ten termin zaplanowano koniec robót - mówi Maciej Libudzic, zastępca dyrektora Wydziału Gospodarki Komunalnej Urzędu Miasta. - Prace posuwają się zgodnie z harmonogramem, ale jeszcze do zrobienia jest druga strona. Teraz trzeba wykonać zjazd od strony parku oraz położyć płytę na dnie, założyć wzmocnienie na skarpie. Nie sądzę, by udało się przyspieszyć termin oddania przejazdu.
Lid
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.
- Sebastian
Może się czepiam,ale znów nawiązuje do w/w ścieżki.W zeszłym roku "dokładano" jeden pas świeżutkich płyt chodnikowych,aby poszerzyć istniejący chodnik pod kątem ścieżki rowerowej oraz usuwano trawę jaka wyrosła między płytami chodnikowymi,a w tym roku już je zdejmują i zastępują kostką brukową.Gdzie tu sens i logika?Czy nie można buło zrobić tej kostki od razu?Ciekawe gdzie dojdą z tą ścieżką?Czyżby do Wrzosowej?A może dalej?