MZD Kielce - ul. Sandomierska

Ulice, mosty, inżynieria ruchu oraz uwagi i propozycje.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix

aaa

Post autor: aaa » 9 listopada 2008, o 18:50

ice pisze:Na remontowanym skrzyżowaniu będą chyba swego rodzaju osobne sygnalizatory dla lewoskretu. Na wyspie centralnej stoją słupki (może już nawet ze światłami) dla skręcających w lewo.
Fakt, że nie będzie lewoskrętu przed skrzyżowaniem.
Te sygnalizatory na wyspie centralnej to beda tylko po to zeby nie mozna bylo skrecic w lewo na czerwonym( tak jak z Warszawskiej w IX wiekow). Moze i poprawi to bezpieczenstwo, ale ja odnosze wrazenie ze to tylko moze zablokowac krzyzowke.

halny
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: halny » 9 listopada 2008, o 23:30

Jest duża różnica w szerokości jezdni/liczby pasów ruchu/ jadąc do ronda jezdnią od ul.Zagórskiej / b.szeroko/ a dojazdem do ronda od strony al.Tysiąclecia / b. wąsko/ W tym niejscu brak będzie osobnego pasa do lewoskrętu w Sandomierską. :?

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 13 listopada 2008, o 22:16

Malują już pasy na jezdni.

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 13 listopada 2008, o 22:19

Mało co nie potrąciłem jednego z malarzy :?
Stał sobie na środku jezdni zupełnie nie widoczny mimo kamizelki odblaskowej, która już straciła swój odblask.
Dobrze, że jestem dobrym kierowcą 8)

Awatar użytkownika
Sebastian
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Sebastian » 13 listopada 2008, o 22:31

Moje zdanie na temat tej krzyżówki jest kiepskie :( Tyle zachodu na nic.Fajnie może tylko z tego powodu,że zrobili zawrotkę i wymienili media.Nie postarali się jak na trzy miesiące prac.Dodatkowo mam wrażenie,że zamiast powiększyć skrzyżowanie to je zmniejszyli :twisted:

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 13 listopada 2008, o 23:37

No cóż, ja mam odczucia wręcz przeciwne :) Jadąc tamtędy już w tej chwili czuję, że ma się ku lepszemu. Nie mogę się doczekać oddania.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Marcinus
Kontakt:

Post autor: Marcinus » 16 listopada 2008, o 22:16

Zwróciliście może uwagę na stuzienki kanalizacyjne na IX wieków Kielc? Przy skrzyżowaniu z winnicką są one około 1-2 cm poniżej poziomu asfaltu...jak na nowooddaną budowę, jestem bardzo niezadowolony... wystarczy porównać jakość z odcinkiem DK73, po któryj jedzie się rewelacyjnie, a studzienki teżsą... i ta firma chciała budować węzeł północ... żenada

Awatar użytkownika
Jezpir

Post autor: Jezpir » 17 listopada 2008, o 07:56

Fatalnie są ustawione światła zarówno w kierunku Tarnowa, jak i centrum. Ruszając na zielonym świetle (dodam, że nie w szaleńczym tempie, tylko normalnie) trafia się na następnych światłach na czerwone i stoi się dość długo. Poprzednio było inaczej. Mam nadzieję, że to się jeszcze ułoży i wróci do stanu sprzed remontu.
Jeżpir

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 17 listopada 2008, o 09:35

Mnie nie podoba się technika namalowania pasów.
Namalowane są cieńką warstwą, która już została w niektórych miejscach troche wytarta i zabrudzona i wygląda jakby namalowana ładnych parę miesięcy temu.
Po kilku miesiącach pasy chyba całkiem znikną.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 17 listopada 2008, o 11:57

Uważam, że moja wersja skrzyżowania, którą zamieściłem na 11str. była by nieco lepsza od obecnej.
Lewoskręt z IXw i prawoskręt na Solidarności tworzący jeden pas z pasem dla autobusów. Nie podoba mi się początek buspasa na środku skrzyżowania.
Ogólnie efekt przebudowy bez emocji.

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 24 listopada 2008, o 12:42

Światła na skrzyżowaniu do poprawki?

Pięknie drogowcy przebudowali skrzyżowanie Sandomierkiej, Źródłowej, Solidarności i IX Wieków Kielc w Kielcach. Wygląda jak w mieście europejskim, ale mam jedną uwagę...

- Sygnalizacja świetlna nie jest synchronizowana z tą na następnym skrzyżowaniu - zadzwonił pan Tadeusz z ulicy Romualda w Kielcach.

- Codziennie kilka razy jadę ulicą Sandomierską w stronę miasta. Przed wymianą sygnalizacji remontowane skrzyżowanie i to następne, czyli Kościuszki z IX Wieków Kielc można było przejechać bez zatrzymywania się. Teraz nie ma szans. Na IX Wieków Kielc muszę się zatrzymać, bo zapala się czerwone światło - dodaje.

Dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg Piotr Wójcik informuje, że remont skrzyżowania jeszcze się nie zakończył. - Jeśli jest taka potrzeba, to światła zostaną wyregulowane. Jednak wcześniej nasi pracownicy muszą ustalić, czy jest to konieczne. To że jest inaczej niż przed remontem, nie musi znaczyć, że jest źle. Sprawdzimy to - zapewnia dyrektor.
:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /272335675
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 24 listopada 2008, o 18:52

Przy okazji remontu nie bylo obowiazku zainstalowania sygnalizatorow kierunkowych?

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 24 listopada 2008, o 19:01

No właśnie nie, bo jest to skrzyżowanie z wyspą centralną. Ale przy odpowiedniej regulacji sterowników może być ono bezkolizyjne
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Ziarek

Post autor: Ziarek » 26 listopada 2008, o 20:21

AR pisze:Mnie nie podoba się technika namalowania pasów.
Namalowane są cieńką warstwą, która już została w niektórych miejscach troche wytarta i zabrudzona i wygląda jakby namalowana ładnych parę miesięcy temu.
Po kilku miesiącach pasy chyba całkiem znikną.
Już są ledwo widoczne pasy - tragedia. Co to za technika :?:

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 26 listopada 2008, o 22:14

Za to synchronizowali światła jadąc w kierunku centrum.

ODPOWIEDZ