Nowy Hotel wieżowiec - ul. Zakładowa
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
voodoo,
taki zleceń nie dostaje żadna firma w Polsce
Jeśli jest taki temat, to przyjeżdzają włosi albo niemcy.
To co, o Heinekena, że nie powstanie?
Mają czas do końca 2008 r. na rozpoczęcie budowy 
petermks,
Ja już taki wykształciuch jestem. Dużo czytam, gram w tenisa i nie chodzę do kościoła. Oglądam TVN a nie Polsat, czytam RAPORTowo, Janes Defence Weekly, Nową Technikę Wojskową i The Times. Chcesz coś jeszcze o mnie wiedzieć, co pomoże ci zbudować portret psychologiczny i powalczyć z własnymi kompleksami?
taki zleceń nie dostaje żadna firma w Polsce
To co, o Heinekena, że nie powstanie?
petermks,
Ja już taki wykształciuch jestem. Dużo czytam, gram w tenisa i nie chodzę do kościoła. Oglądam TVN a nie Polsat, czytam RAPORTowo, Janes Defence Weekly, Nową Technikę Wojskową i The Times. Chcesz coś jeszcze o mnie wiedzieć, co pomoże ci zbudować portret psychologiczny i powalczyć z własnymi kompleksami?
Pomysł tego wieżowca jest zaskakujący, ale najwyraźniej bardzo realny - nie wyobrażam sobie, żeby bez konkretnych deklaracji inwestora miasto zdecydowało się na rozpoczęcie procedury zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Jeśli decyzja o budowie zostanie ostatecznie podjęta, pociągnie za sobą całkowite przeobrażenie się tej części miasta. Taka budowa prawie na pewno pociągnie za sobą następne - pewnie nie od razu tak samo spektakularne, ale podobne charakterem. W takim przypadku sądzę, że w ciągu jakichś 15 lat wykształci się nowa dzielnica.
Jeśli zaś wysokie budynki miałyby powstawać blisko centrum, to jest kilka takich miejsc, gdzie myślę, że by pasowały np. na działce PKS-u przy Zagnańskiej, albo między Sandomierską a Legnicką.
Jeśli zaś wysokie budynki miałyby powstawać blisko centrum, to jest kilka takich miejsc, gdzie myślę, że by pasowały np. na działce PKS-u przy Zagnańskiej, albo między Sandomierską a Legnicką.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
-
maju
- Kontakt:
pare rzeczy mnie martwi..
1)...taki moloch zmonopolizuje obsługe Targów, uczestnicy targów nie będa odwiedzać centrum miasta, a co za tym idzie zostawiać tam pieniędzy
2)...jest już coraz wiecej domniemanych lokalizacji dla wysokich budynków, bardzo mi sie to nie podoba, bo jesli faktycznie zaczną powstawać będziemy przypominac Warszawę z jej chaosem architektonicznym( inna sprawa ,że obecnie w Warszawie starają sie jakoś ten chaos okiełznac, zobaczymy z jakim efektem)
3)...budowa hoteli w centrum spowoduje ożywienie miasta, powstaną nowe restauracje, puby, galerie- nie tylko handlowe....chyba o to powinno chodzić
4) dalej jestem zwolennikiem wielu małych hoteli rozsianych po Kielcach, szczególnie w centrum i okolicach...zwiększy to konkurencyjnośc, a co za tym idzie poziom usług i nie obciąży komunikacji w jednym ognisku, nie mówiąc już o zwiększonym dzialaniu na pkt 3)
moja subiektywna opinia
2)...jest już coraz wiecej domniemanych lokalizacji dla wysokich budynków, bardzo mi sie to nie podoba, bo jesli faktycznie zaczną powstawać będziemy przypominac Warszawę z jej chaosem architektonicznym( inna sprawa ,że obecnie w Warszawie starają sie jakoś ten chaos okiełznac, zobaczymy z jakim efektem)
3)...budowa hoteli w centrum spowoduje ożywienie miasta, powstaną nowe restauracje, puby, galerie- nie tylko handlowe....chyba o to powinno chodzić
4) dalej jestem zwolennikiem wielu małych hoteli rozsianych po Kielcach, szczególnie w centrum i okolicach...zwiększy to konkurencyjnośc, a co za tym idzie poziom usług i nie obciąży komunikacji w jednym ognisku, nie mówiąc już o zwiększonym dzialaniu na pkt 3)
-
maju
- Kontakt:
a propos KSMu
1)...okolice Sandomierskiej i Legnickiej bardiej mi pasują na funkcję handlowo-mieszkalną , a nie biurową , podobnie Legnicka- Leszczyńska, Leszczyńska-Domaszowska....i osobiście nie widziałbym tam 40-pietrowców, raczej tak do 10-12 pięter
2)... na mój gust na budowe biur, nawet wysokich pasuje bardziej okolica Domaszowska, nowa Swiętokrzyska, Górna, tu widze miejsce w sam raz na "centrum finansowe".....poza oczywiście "trójkatem bermudzkim"
2)... na mój gust na budowe biur, nawet wysokich pasuje bardziej okolica Domaszowska, nowa Swiętokrzyska, Górna, tu widze miejsce w sam raz na "centrum finansowe".....poza oczywiście "trójkatem bermudzkim"
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Re: pare rzeczy mnie martwi..
taki obrót sprawy będzie ze szkodą dla miasta, ale z wielką korzyścią dla inwestora - a to on zdecyduje czy hotel powstanie czy też niemaju pisze:1)...taki moloch zmonopolizuje obsługe Targów, uczestnicy targów nie będa odwiedzać centrum miasta, a co za tym idzie zostawiać tam pieniędzy
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
Zaraz, zaraz, nie mówiłem, że rozpoczęcie budowy będzie już w 2008 roku. Myślę, że jednak trochę na to poczekamy, ale doczekamy się, mogę się założyć, że najpóźniej w 2010 wejdą na plac budowy
Ale jak wygram to wolę Lecha (też zielony, ale polski) 

Na Manhattanie na początku też musiał kiedyś powstać pierwszy wieżowiecice pisze:Dzis jechalem ul. Lodzka w okolicahc Makro i tak ogladalem oczami wyobrazni ten 150 metrowy wiezowiec na tych nizinach.
Troche tak srednio mi sie widzi taki wystajacy kikut na "polach".
Szczerze, bardziej bym wolal w tym miejscu cztery 10 pietrowce.