Inwestycje PSS "Społem" - Kielce

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 11 kwietnia 2007, o 20:31

tom pisze:
autor pisze:Nie wydaje mi sie, ze cala. Pewnie beda robic cos co nieco wejdzie na linie powyzej parteru.
Gazeta Wyborcza pisze:Mamy kłopoty nawet z uzyskaniem zgody na remont elewacji na kondygnacjach nad restauracją.
Ja wnioskuję, że zrobią całą elewację.
Ja czytając zrozumiałem tak samo. Byłoby fajnie. Zastanawia mnie tylko to połączenie baru z restauracją. Ciekawe czy wyjdzie coś takiego. Cieszy natomiast powstanie tam cukierni - może będzie to cukiernia & kawiarnia + ogórdek :)))

Może reszta kamienic w tamtym rejonie pójdzie za przykładem, bo wyglądają koszmarnie.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
kaggy

Post autor: kaggy » 6 czerwca 2007, o 13:01

W sklepie Społem na Barwinku (Zbyszko) jest montowany podświetlany szyld w nowych, żółtych barwach, ciekawe czy pociągnie to za sobą zmianę designu wnętrza.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 6 czerwca 2007, o 13:17

kaggy pisze:W sklepie Społem na Barwinku (Zbyszko) jest montowany podświetlany szyld w nowych, żółtych barwach, ciekawe czy pociągnie to za sobą zmianę designu wnętrza.
Te żólte panele świetlne za każdym razym przyprawiają mnie o mdłości, a szczególnie już na kamienicy na Sienkiewicza gdzie jest Jubileuszowy.

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 6 czerwca 2007, o 13:29

W "Smaku" wstawili już nowe okna. Stolarka ciemnoszara.

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 8 czerwca 2007, o 23:29

Obrazek

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 3 lipca 2007, o 11:11

Zaczął się remont elewacji. Póki co rusztowanie rozstawione jest do bramy czyli połowy kamienicy, ale mam nadzieję, że jakoś się tam dogadali i zrobią całość.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 14 lipca 2007, o 11:26

Oskar pisze:Zaczął się remont elewacji. Póki co rusztowanie rozstawione jest do bramy czyli połowy kamienicy, ale mam nadzieję, że jakoś się tam dogadali i zrobią całość.
Obrazek

Krystian
Kontakt:

Post autor: Krystian » 9 sierpnia 2007, o 14:34

połowa wyremontowana :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 9 sierpnia 2007, o 17:44

KrystianCK pisze:połowa wyremontowana :roll:
A po co te "oczka" ( :roll: ) - mi się podoba :D

Krystian
Kontakt:

Post autor: Krystian » 9 sierpnia 2007, o 18:01

LG pisze:A po co te "oczka" ( :roll: ) - mi się podoba :D
podobać sie podoba, ale ciekawe kiedy i czy będzie remont drugiej połowy...
fajnie by było gdyby wymienili jeszcze okna :wink:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 9 sierpnia 2007, o 18:02

Moze to sa odrebne kamienice (pod wzgledem wlasnociowym).

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 9 sierpnia 2007, o 21:18

Jestem zaskoczony na plus tym remontem. Z zapyziałego 'czegoś' powstał ładny budynek. Miło patrzeć jak nam kamienice na Sienkiewicza pięknieją.

Awatar użytkownika
Sebastian
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Sebastian » 3 czerwca 2008, o 17:50

AKTUALNOŚCI
3 czerwca 2008 - 16:45
Kielce > Restauracja „Winnica” w nowej aranżacji

Kielecka restauracja „Winnica” zostanie w lokalu na ulicy Źródłowej. Sklep Ludwik czeka wyburzenie, a na jego miejscu powstanie kamienica, w której na parterze będzie można zjeść obiad czy sałatkę.

Po pierwsze.Od kiedy to "Winnica" jest na ulicy Źródłowej? :lol: Po drugie. Jaka kamienica zamiast "Ludwika"?Oj chyba autor powyższego tekstu nie często zagląda na stronę www.inwestycje.kielce.pl :lol: :lol: :lol:

maju
Kontakt:

restauracji!!!

Post autor: maju » 18 czerwca 2008, o 00:07

odczuwam totalny brak dobrych restauracji w centrum...zawsze gdy jest co półroczny najazd specjalizantów na Kielce ja jako były-przyszły wieloletni mieszkaniec Kielc musze wybrać miejsce na obiado-kolację gdzies blisko centrum i powiem szczerze ze problem spory, dotychczas korzystałem z wiedeńskiej i było ok, ale teraz słyszę, że maja zamknąć....raz jedyny obiadaliśmy w prowansji- mnie nie podpasowała , warszawiakom była obojetna więc odpada, hiszpańska na pl.Wolności za mała, meksykańską blisko Rynku już od jakiegoś czasu zamienili na fuj-klab, w hotelu Pod Różą jedza wtedy wykładowcy więc też odpada...narawde problem, więc w imieniu specjalizujących się warszawskich lekarzy apeluje o jak najszybsze przeniesienie Winnicy do nowego, czystego, sympatycznego wnętrza w centrum a obiecuje że sie tam zjawimy....

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Re: restauracji!!!

Post autor: msz1 » 18 czerwca 2008, o 09:23

maju pisze:odczuwam totalny brak dobrych restauracji w centrum...zawsze gdy jest co półroczny najazd specjalizantów na Kielce ja jako były-przyszły wieloletni mieszkaniec Kielc musze wybrać miejsce na obiado-kolację gdzies blisko centrum i powiem szczerze ze problem spory, dotychczas korzystałem z wiedeńskiej i było ok, ale teraz słyszę, że maja zamknąć....raz jedyny obiadaliśmy w prowansji- mnie nie podpasowała , warszawiakom była obojetna więc odpada, hiszpańska na pl.Wolności za mała, meksykańską blisko Rynku już od jakiegoś czasu zamienili na fuj-klab, w hotelu Pod Różą jedza wtedy wykładowcy więc też odpada...narawde problem, więc w imieniu specjalizujących się warszawskich lekarzy apeluje o jak najszybsze przeniesienie Winnicy do nowego, czystego, sympatycznego wnętrza w centrum a obiecuje że sie tam zjawimy....
Jak hiszpańska za mała to może "Bartosz" na Głowackiego będzie dobry? :wink:

ODPOWIEDZ