Echo Investment - Astra Office Park, Al. Solidarności

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 31 grudnia 2006, o 11:16

b@rtek pisze:Miło, że trafił nam się ekspert :D Przydałby się nam jeszcze kilku w różnych dziedzinach, a wtedy wiedzielibyśmy więcej :)
Najlepiej jakby byli przedstawiciele firm budowlanych i developerskich :)

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 31 grudnia 2006, o 12:50

lekomin pisze:Otwierać się mają jedynie do mycia. Zobaczycie jak będzie wyglądał efekt końcowy, z okładzinami i kamieniem :-) Echo przykłada straszną uwagę do tzw. koncepcji architektonicznej. I bardzo dobrze, bo to ich pieniądze, i ich siedziba.
A z czego będzie ta okładzina elewacyjna wykonana? Czy to będą płyty granitowe jak np: na Babka Tower w Warszawie?

maciej

Post autor: maciej » 31 grudnia 2006, o 13:07

To i ja pozwolę sobie wykorzystać nowego forumowego speca ;) Mianowicie chodzi mi o te, hm... zaślepki? Nie wiem jak to nazwać, poniżej samych okien są te szare panele, które stanowią w zasadzie dużą częśc elewacji. Czego się najbardziej przy tym projekcie obawiam to właśnie tego że "to szare" będzie wyglądało jak w przypadku np. Citi Parku...
Obrazek

lekomin

Post autor: lekomin » 31 grudnia 2006, o 13:54

To jest system fasadowy, tzn. że słupy wiszą na specjalnych stalowych łapach, przymocowanych do stropu. Do tych słupów przymocowane są w poziomie rygle. W kwatery stworzone przez pionowe słupy i poziome rygle wkłada się szkło.
To "szare" to jest nieprzezierny panel. Bo jak się zastanowisz, to gdyby było tam zwykłe szkło, to widać byłoby strop.. a tak wrzuca się taki panel, i wygląda to dużo bardziej estetycznie.

Na Echu nie stosuje się systemu aluminium fasadowego a aluminium drzwiowe, tzn. aluminiowe okna wbudowuje się w otwory z żelbetu. Stosuje się oczywiście stalowe wzmocnienia.

Na echu nie będzie paneli w fasadzie. Tuż pod oknami będzie okładzina, a "obwódki" będą w kamieniu. Bardzo trudno to wytłumaczyć, nie patrząc na rysunki, więc uzbrojcie się w cierpliwość. Gdzieś tak w lutym - marcu będzie wszystko skończone :)

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 31 grudnia 2006, o 13:57

a moze Ty wiesz czy jest (bedzie) tam budowany czwarty biurowiec :?: :)

voodoo

Post autor: voodoo » 31 grudnia 2006, o 14:12

tricky pisze:a moze Ty wiesz czy jest (bedzie) tam budowany czwarty biurowiec :?: :)
Jest już budowany. Stawiane są już fundamenty

lekomin

Post autor: lekomin » 31 grudnia 2006, o 14:36

Nie jest budowany na razie, przynajmniej nie był wczoraj do godziny 14, bo wtedy ostatni raz byłem na budowie ;)

Jest zostawione miejsce odpowiednio przygotowane, więc jeśli będzie decyzja to pójdzie szybko. Ale decyzji jeszcze chyba nie podjęto.

maju
Kontakt:

witamy fachowca...

Post autor: maju » 31 grudnia 2006, o 16:47

widze ,że merytoryczny poziom forum się nam podnosi... i gut :D , no to witam serdecznie :D

voodoo

Post autor: voodoo » 31 grudnia 2006, o 16:51

lekomin pisze:Nie jest budowany na razie, przynajmniej nie był wczoraj do godziny 14, bo wtedy ostatni raz byłem na budowie ;)

Jest zostawione miejsce odpowiednio przygotowane, więc jeśli będzie decyzja to pójdzie szybko. Ale decyzji jeszcze chyba nie podjęto.
O to Autor kłamał z fundamentami :o

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 31 grudnia 2006, o 16:55

może nie kłamał
lekomin pisze:Jest zostawione miejsce odpowiednio przygotowane, więc jeśli będzie decyzja to pójdzie szybko
Obrazek

lekomin

Post autor: lekomin » 31 grudnia 2006, o 18:14

Khmm.. "parkują" tam koparkę i nawieźli piasek. Fundamentów nie rozpoczeli, tzn. nie ma nawet jednego wykopu, ja przynajmniej nie zauważyłem.

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 1 stycznia 2007, o 15:39

lekomin pisze:Khmm.. "parkują" tam koparkę i nawieźli piasek. Fundamentów nie rozpoczeli, tzn. nie ma nawet jednego wykopu, ja przynajmniej nie zauważyłem.
moze sie przymierzaja i zaczna jutro prace przy wykopach pod czwarty :roll:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 1 stycznia 2007, o 20:43

lekomin pisze:Echo przykłada straszną uwagę do tzw. koncepcji architektonicznej. I bardzo dobrze, bo to ich pieniądze, i ich siedziba.
Uffff, ja sie balem, ze jest inaczaj, ale zdecydowanie mnie uspokoiles. Elewacja jest z piaskowca?

PS. Gdybys mial jakies zdjecia z wnetrz obiektow to ja bym z checia zamiescil na stronie!

Dzieki za wypowiedzi!

Awatar użytkownika
Sz.J.

Post autor: Sz.J. » 2 stycznia 2007, o 17:58

Lekomin - gdybyś nam przedstawił wizualizacje Waszego biurowca - to by było coś ! :D

Swoją drogą jak Apolloplast stać było na biurowiec w centrum, to tym bardziej stać "Jezierskiego".(ścisłe centrum!)

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 2 stycznia 2007, o 18:15

Wstawiają okna od dołu. Całkiem sprawnie im to idzie :D Tyle, że te okna na razie nie powalają na kolana... Poczekajmy do końca budowy...

ODPOWIEDZ