Inwestycje PSS "Społem" - Kielce

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

halny
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: halny » 2 września 2006, o 22:11

Na Sienkiewce miga tęczowo napis nad głównym wejściem do domu towarowego TĘCZA.Z tego co pamiętam był napis ale bardziej tradycyjny.

halny

Post autor: halny » 11 września 2006, o 19:22

Społem wymieniło okna w barze Jaś i Małgosia na Żeromskiego.

maju
Kontakt:

naPiS Tęcza

Post autor: maju » 12 września 2006, o 17:05

kolorowy, mieniący się , w kolorach Parady Równości napis Tęcza jest już od pewnego czasu....na znajomych ,którym pokazywałem Kielce zrobił nie mniejsze wrażenie niż Pomnik pomordowanym na Plantach Żydom, tablice na Kadzielni itp. Podobno Post-modernizm pełną gębą :D
Kadzielnia, Wzgórze Zamkowe i okolice wraz z Sienkiewicza też sie podobały , ale nie tak :D

halny

Post autor: halny » 17 września 2006, o 10:13

halny pisze:Przy tej długosci- jest nieżle- przed chwilą widziałem że nocą jest dużo lepiej i jasniej niż niedawno.
Dodam jeszcze że od strony dworca w nocy ten długi żółty kaseton na Bartku bardzo rozjaśnia perspektywę Czarnowskiej.

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 25 grudnia 2006, o 17:22

Muzeum powstało to i "Społem" szybko odnowiło kamieniczkę.

Obrazek

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: tom » 25 grudnia 2006, o 17:27

Jeśli możesz to wklej to jeszcze do "Remonty kamienic, nowe elewacje" :).
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Re: Inwestycje Społem Kielce

Post autor: Autor » 10 stycznia 2007, o 18:59

heysel pisze:2) W miejscu baru Smak na Sienkiewicza ma powstać restauracja nawiązująca do XIX wiecznych Kielc.
Wreszcie PSS Społem udało się wykupic lokal, dzieki czemu to zamierzenie bedzie realizowane.
Radio Kielce pisze:Miasto sprzedało dwa lokale użytkowe przy ulicy Sienkiewicza w Kielcach. Chodzi o Bar Smak, który kupiło PSS Społem, w ręce najemcy powędrował też lokal w którym mieści się agencja Orbisu. Akt notarialny w sprawie sprzedaży obiektu dla biura podróży podpisano dzisiaj. Transakcje oznaczają m.in: że nieruchomości znajdujące się przy głównej ulicy miasta zostaną wyremontowane - uważa Jerzy Mielnik z kielcekiego ratusza.

Radio Kielce

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 14 stycznia 2007, o 22:55

autor pisze:Miasto sprzedało dwa lokale użytkowe przy ulicy Sienkiewicza w Kielcach. Chodzi o Bar Smak, który kupiło PSS Społem, w ręce najemcy powędrował też lokal w którym mieści się agencja Orbisu. Akt notarialny w sprawie sprzedaży obiektu dla biura podróży podpisano dzisiaj. Transakcje oznaczają m.in: że nieruchomości znajdujące się przy głównej ulicy miasta zostaną wyremontowane - uważa Jerzy Mielnik z kielcekiego ratusza.
ehhh tydzień nieobecności i takie dobre informacje :D Miejmy nadzieję, że faktycznie remont tej elewacji ruszy szybko!!!
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

hey

Post autor: hey » 15 stycznia 2007, o 16:25

Kamienica, w której mieści się Orbis ma chyba najgorszą elewację ze wszystkich kamienic na Sienkiewicza. Niedawno napisałem do Echa,żeby zajęli się sprawą usunięcia ze ściany tej kamienicy tego urządzenia,które miało być informacją turystyczną i można było z niego wysyłać smsy ale od kilku lat jest zepsute.

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 29 marca 2007, o 14:13

autor pisze:
heysel pisze:2) W miejscu baru Smak na Sienkiewicza ma powstać restauracja nawiązująca do XIX wiecznych Kielc.
Wreszcie PSS Społem udało się wykupic lokal, dzieki czemu to zamierzenie bedzie realizowane.
Radio Kielce pisze:Miasto sprzedało dwa lokale użytkowe przy ulicy Sienkiewicza w Kielcach. Chodzi o Bar Smak, który kupiło PSS Społem, w ręce najemcy powędrował też lokal w którym mieści się agencja Orbisu. Akt notarialny w sprawie sprzedaży obiektu dla biura podróży podpisano dzisiaj. Transakcje oznaczają m.in: że nieruchomości znajdujące się przy głównej ulicy miasta zostaną wyremontowane - uważa Jerzy Mielnik z kielcekiego ratusza.

Radio Kielce
W środku zaczęli remont.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 kwietnia 2007, o 20:03

Obrazek
Kielecki deptak bez Smaku

Obrazek marc, 12-04-2007

Rozpoczął się remont jednego z najsłynniejszych lokali gastronomicznych w Kielcach - należącego do PSS "Społem" baru Smak przy ul. Sienkiewicza 13.

- Będzie tam bar restauracyjny i cukiernia. Wystrój lokalu ma umownie nawiązywać do dawnych Kielc - mówi Wiesław Berka, dyrektor do spraw administracji Powszechnej Spółdzielni Spożywców "Społem". Na razie nie wiadomo, jak nowy lokal będzie się nazywał. - Zastanawialiśmy się nad nazwą "Royal", bo taka restauracja działała przed wojną w Kielcach. Ale decyzji jeszcze nie ma - mówi Berka. Na pewno miejsce to zmieni się nie do poznania. Przed godz. 17 będzie barem samoobsługowym. Wieczorem ma się zamieniać w restaurację. Pierwotnie planowano, że remont potrwa do końca czerwca. - Niestety przedłużają się negocjacje z mieszkańcami kamienicy. Mamy kłopoty nawet z uzyskaniem zgody na remont elewacji na kondygnacjach nad restauracją - tłumaczy Berka. - Myślę jednak, że prace uda się zakończyć w lipcu - dodaje.

voodoo

Post autor: voodoo » 11 kwietnia 2007, o 20:07

Fajnie bo reprezentatywnie nie wyglądał ten bar a do tego wyremontują kolejną całą kamienicę :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 kwietnia 2007, o 20:10

voodoo pisze:Fajnie bo reprezentatywnie nie wyglądał ten bar a do tego wyremontują kolejną całą kamienicę :)
Nie wydaje mi sie, ze cala. Pewnie beda robic cos, co nieco wejdzie na linie powyzej parteru. A nazwa Royal chyba pasuje :)
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2007, o 20:12 przez Autor, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 11 kwietnia 2007, o 20:10

Fajnie! :)
Bar Smak nie prezentował się dobrze :)
Z artykułu wynika, że i kamienica zostanie odmalowana, przynajmniej w części nad Smakiem :)

PS. Nigdy nie byłem w tym barze, ale ile razy przechodziłem obok niego to zastanawiałem się czy doczekam jego remontu. Szyld i kolorystyka elewacji była fatalna.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 11 kwietnia 2007, o 20:12

autor pisze:Nie wydaje mi sie, ze cala. Pewnie beda robic cos co nieco wejdzie na linie powyzej parteru.
Gazeta Wyborcza pisze:Mamy kłopoty nawet z uzyskaniem zgody na remont elewacji na kondygnacjach nad restauracją.
Ja wnioskuję, że zrobią całą elewację.
Komisja Rewizyjna czuwa!

ODPOWIEDZ