Spacerkiem po placach budowy - raport

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 3 października 2006, o 12:43

Na Zytniej tam gdzie byla budka z biletami (przy hali) cos skrobia.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 października 2006, o 16:58

oskar_mks pisze:Na Zytniej tam gdzie byla budka z biletami (przy hali) cos skrobia.
moze dokoncza remont elewacji?

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 3 października 2006, o 19:27

Poki co ogrodzone deskami i folia i jakis dol kopia wiec to raczej nie elewacja.

Aa i mialem spytac bo nie spojrzalem. Co sie buduje na Tarnowskiej przed Prosta?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 października 2006, o 22:29

oskar_mks pisze:Aa i mialem spytac bo nie spojrzalem. Co sie buduje na Tarnowskiej przed Prosta?
Hotel Kameralny?

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 4 października 2006, o 07:47

Jasne :!: :roll:

Swoja droga jak ktos mieszka w okolicy to niech pstryknie fotke bo troche sie tam zmienilo od ostatniej aktualizacji.

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 4 października 2006, o 08:07

oskar_mks pisze:Jasne :!: :roll:

Swoja droga jak ktos mieszka w okolicy to niech pstryknie fotke bo troche sie tam zmienilo od ostatniej aktualizacji.
No właśnie wczoraj jak wracałem podpatrzyłem że robota im idzie i trzeba pstryknąc fotę, ale nie przy dzisiejszej pogodzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 4 października 2006, o 13:12

Daniel pisze:No właśnie wczoraj jak wracałem podpatrzyłem że robota im idzie i trzeba pstryknąc fotę, ale nie przy dzisiejszej pogodzie.
Właśnie wyszło słońce :D
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 4 października 2006, o 14:04

Na Zytniej, tym razem po przeciwnej stronie hali przeniesli 2 budki: kwiaciarnie i kebab pod samo rondo. Widac lada moment zaczna budowe kolejnych pawilonow.

EDIT: Nie wiem co oni kombinuja na tej Zytniej. W miejsce kwiaciarni przeniesli dawny kiosk Kolportera co ostatnio ciuchy sprzeadawali i nadal sprzedaja a w miejsce kiosku zwizli jakis nowy czyli zamiast mniej bud, mamu ich wiecej.

Przy hali to o czym juz wspominaja zaraz obok sprzedazy biletow MPK buduja bankoman BGŻ.

ccc

Post autor: ccc » 10 października 2006, o 09:30

Chyba jeszcze nikt tam nie trafił, ale chodzi mi o budynek firmy INFOMAX na ul Opielińskiej (za blokami na ul. Siennej / przy ogrodzeniu z Społem Kielce)

W latach 80 było tam przedszkole, w połowie 90 zlikwidowane i kupiła to firma INFOMAX, dziś na bazie parterowego budynku z poddaszem zrobiła ciekawy biurowiec. Obecnie jest malowany.

Fotki budynku jeszcze nie maja na swojej www, ale może kotoś w pobliżu przechodzi z aparatem i by uwiecznił go.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 10 października 2006, o 18:02

ccc pisze:[...] budynek firmy INFOMAX na ul Opielińskiej (za blokami na ul. Siennej / przy ogrodzeniu z Społem Kielce)
Buduja go juz z 5 lat... ciagnie sie i ciagnie ta budowa :(

j'k
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: j'k » 14 października 2006, o 15:00

1. Na ul Wesołej rozpoczyna się przebudowa budynku (pierwszy jest KGI, następny jest też nowy budynek i ten trzeci dlalej to ten)
Na tablicy jest: Budynek Wielofunkcyjny, Inwestor firma L.A.S., budynek zagrodzony parkanem.
Kiedyś w E.D. pisano co tam niby ma powstać.

2. Na Kościuszki zaraz za budynkiem UDT już gotowy budynek mieszkalny, na mój gust - taki sobie.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 października 2006, o 15:28

j'k pisze:1. Na ul Wesołej rozpoczyna się przebudowa budynku (pierwszy jest KGI, następny jest też nowy budynek i ten trzeci dlalej to ten)
Na tablicy jest: Budynek Wielofunkcyjny, Inwestor firma L.A.S., budynek zagrodzony parkanem.
Ale Echo pisało o budynku, gdzie był sklep OSM Radostowa, a on jest chyba dużo niżej czy to o tym piszesz?

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 14 października 2006, o 18:26

A u mnie na osiedlu (Stok) przy hotelu La Mar odnawiają dawny budynek sklepu mięsnego (nie wiem co tam teraz ma być, może tylko mięsny odnawia siedzibę :/ a może i nie, bo budynek po odnowie wygląda całkiem ładnie :) ). Również Na Stoku koło sklepu warzywnego i kiosku (z tyłu) coś kopią. Możliwe, że to tylko odnowa rur, ale jednak sądzę, że tam coś powstanie ;p Na pewno nie będzie to nic nadzwyzajnego, ale zawsze coś ;-)

j'k
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: j'k » 14 października 2006, o 20:13

autor pisze:
j'k pisze:1. Na ul Wesołej rozpoczyna się przebudowa budynku (pierwszy jest KGI, następny jest też nowy budynek i ten trzeci dlalej to ten)
Ale Echo pisało o budynku, gdzie był sklep OSM Radostowa, a on jest chyba dużo niżej czy to o tym piszesz?
to w takim razie źle zinterpretowałem to co napisało Echo

Awatar użytkownika
Sz.J.

Post autor: Sz.J. » 19 października 2006, o 21:52

Na działce, na rogu Częstochowskiej i Górniczej, naprzeciw urzędu skarbowego trwają prace wyrównujące teren.
Czy ktoś coś wie?

ODPOWIEDZ