Bo to popularna nazwa. Ale sieci Plaza Hotel nie maice pisze:Nie wiem czy to siec, ale hotele o tej nazwie sa na calym swiecie.
Plaza Centers - ul. Zagnańska/Jesionowa
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Tomek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Jeśli centrum handlowe to najlepiej chociaż, jakieś z jednym wyższym budynkiem. Aby pasowało do okolicy. Na przykład coś podobnego do inwestycji planowanej w Łodzi: http://www.plazacenters.com/pl/poland_plaza.php?id=27
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Jeśli chodzi o architekturę (wiem, że jestem laikiem, ale większość ludzi jest laikami) to Kraków Plaza jest z zewnątrz faktycznie co najwyżej średnia (wewnątrz moim zdaniem prezentuje się dużo lepiej niż Galeria ECHO), ale już Sadyba Best Mall jest całkiem fajna, jedynie kino ma do d*** (pomijam IMAX, który chętnie bym w Kielcach widział
).
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
oby to nie bylo centrum handlwoe plaza . bo architektora okropna ;/ ..... fajniej by bylo jakby inna galeria lub CH ... albo najlepiej hotel .. a co do galerii na terenie spolem na zagnanskiej to piekne by to bylo, to jest cegla:) ... i jak na przykladzie manufaktury ktorej strasznie zazdroszcze lodiz i stary browar w poznaniu to mysle ze to by bylo super
...
Fajnie jakby cos podobnego powstalo w tamtym miejscu.Tomek pisze:Jeśli centrum handlowe to najlepiej chociaż, jakieś z jednym wyższym budynkiem. Aby pasowało do okolicy. Na przykład coś podobnego do inwestycji planowanej w Łodzi: http://www.plazacenters.com/pl/poland_plaza.php?id=27
Będzie nowa galeria handlowa
Plaza Center, holenderska firma zajmująca się budowaniem centrów handlowych, wchodzi do Kielc. W środę kupiła od PKS-u ponad 3-hektarową działkę przy ul. Zagnańskiej.
Nieoficjalnie wiadomo, że Holendrzy zapłacili około 18,5 mln zł. - Nie mogę tego potwierdzić, bo obowiązuje mnie tajemnica handlowa - mówi Grzegorz Kowalczyk, prezes kieleckiego PKS-u.
W środę nie udało nam się skontaktować z przedstawicielami Plazy. Przedstawiciele PKS-u mówią nieoficjalnie, że na ponad 3-hektarowej działce powstanie najprawdopodobniej galeria handlowa. Plaza Center podobne obiekty wybudowała już m.in. w Krakowie, Lublinie i Sosnowcu. Kolejne galerie mają powstać m.in. w Toruniu, Suwałkach i Zgorzelcu.
Prezes PKS-u informuje, że pieniądze ze sprzedaży działki zostaną przeznaczone m.in. na zakup 20 autobusów. - Jeszcze w styczniu chciałbym ogłosić przetarg - zapowiada Kowalczyk. W planach jest też remont dworca, uruchomienie stacji benzynowej oraz spłacenie dłużników.
To nie pierwsza próba wejścia Plazy Center do Kielc. Kilka lat temu spółka przymierzała się do budowy galerii w rejonie biurowca Exbudu.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
Plaza Center, holenderska firma zajmująca się budowaniem centrów handlowych, wchodzi do Kielc. W środę kupiła od PKS-u ponad 3-hektarową działkę przy ul. Zagnańskiej.
Nieoficjalnie wiadomo, że Holendrzy zapłacili około 18,5 mln zł. - Nie mogę tego potwierdzić, bo obowiązuje mnie tajemnica handlowa - mówi Grzegorz Kowalczyk, prezes kieleckiego PKS-u.
W środę nie udało nam się skontaktować z przedstawicielami Plazy. Przedstawiciele PKS-u mówią nieoficjalnie, że na ponad 3-hektarowej działce powstanie najprawdopodobniej galeria handlowa. Plaza Center podobne obiekty wybudowała już m.in. w Krakowie, Lublinie i Sosnowcu. Kolejne galerie mają powstać m.in. w Toruniu, Suwałkach i Zgorzelcu.
Prezes PKS-u informuje, że pieniądze ze sprzedaży działki zostaną przeznaczone m.in. na zakup 20 autobusów. - Jeszcze w styczniu chciałbym ogłosić przetarg - zapowiada Kowalczyk. W planach jest też remont dworca, uruchomienie stacji benzynowej oraz spłacenie dłużników.
To nie pierwsza próba wejścia Plazy Center do Kielc. Kilka lat temu spółka przymierzała się do budowy galerii w rejonie biurowca Exbudu.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
Żółć i czerwień w naszych sercach aż po życia kres!!!