Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Wiem o tym, ale MPK nie raz nas zaskakiwało.
Na 95% będą wysyłać na te linie MANY dwudrzwiowe (chyba że umowa będzie stanowiła inaczej- autobusy trzydrzwiowe i - co najważniejsze w ogóle podpiszą umowę- na razie nic nie jest pewne). Ciekawe czy linia do Reala będzie się zatrzymywała w poblizu TESCO - dawna M tego nie robiła ze wzgledu na dowożenie klientów do konkurencyjnego centrum handlowego.
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
czy na te linie dadzą 3 drzwiowe pojazdy to nie wiem??? MPK ma nadal braki, zawsze jakieś stoją w kanale jedne czekające do naprawę, a drugie na przegląd itd.
Raczej linia do Reala nie będzie się zatrzymywała przy TESCO, bo linię do Reala finansuje Real a linia do GE przez GE - to oczywiste. I Real tracił by kasę bo pewnie większość osób wysiadała by przy Galerii Echo, nawet jak by była linia do GE.
Raczej linia do Reala nie będzie się zatrzymywała przy TESCO, bo linię do Reala finansuje Real a linia do GE przez GE - to oczywiste. I Real tracił by kasę bo pewnie większość osób wysiadała by przy Galerii Echo, nawet jak by była linia do GE.
- krzysiu1493
tzn???Ziarek pisze:#589 to pojedzie do huty już nie długo, MAN-y dwudrzwiowe ma jeszcze MPK do wykorzystania, jak już się robi darmo-busy to przynajmniej pasażerowie mogliby jeździć w godnych warunkach, żeby łatwo się dostali do pojazdu i ciepło im było.
- krzysiu1493
Popieram Ice.Linia "Z" na wyświetlaczu wygląda jak "2".Pasażer łatwo może sie pomylić tym bardziej że linie te na odcinku Grunwaldzka Żytni a pokrywają się.ice pisze:Może ten #220 to była linia pośpieszna
Wracając jeszcze do linii obsługujących centra handlowe.
Uważam, że wszystkie linie specjalne a więc linie do TK, hipermarketów czy na cmantarze powinny mieć jedną, specjalną numerację np. 1xx.
- Adasiek CK
- kacper
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Noo, z tyłu na pewno wygodniejsze niż MAN-y, te ostatnie mają twarde siedzenia a Jelcze miękkie i wygodniej jest posadzić 4 litery w PRce niż w eMAeNie. I w dwudrzwiowych MAN-ach trudniej uciec kanaromkrzysiu1493 pisze:Ze PeeRki są niewygodne
Ale to nie oznacza że MAN-y nie mają zalet, np. niska podłoga przy drzwiach
Precz z busiarstwem!

-
Ziarek
Z tego co ja rozumiem to tak. Ciekawe jakie to były linie i czy te co były opracowywane pół roku temu:

Jeśli tak to dobrze jak by powstały takie linie: 53, 55, 56, 57, 60, 62, myślałem nad linią 64 ale moim zdaniem nawet w te kierunki była by mało uczęszczana taka trasą. Teraz to naprawdę powinniśmy pomyśleć o nowej trzy cyfrowej numeracji linii, bo mi osobiście, nie wiem jak innym nie pasję jakoś 5x i 6x choć nie wiem dlaczego ale numeracja trzycyfrowa może być dokładniejsza bo można zrobić na poszczególne kategorie (specjalne stałe, specjalne okresowe, podmiejskie, itd. i kiedyś można by stworzyć kilka pośpiesznych linii).

Jeśli tak to dobrze jak by powstały takie linie: 53, 55, 56, 57, 60, 62, myślałem nad linią 64 ale moim zdaniem nawet w te kierunki była by mało uczęszczana taka trasą. Teraz to naprawdę powinniśmy pomyśleć o nowej trzy cyfrowej numeracji linii, bo mi osobiście, nie wiem jak innym nie pasję jakoś 5x i 6x choć nie wiem dlaczego ale numeracja trzycyfrowa może być dokładniejsza bo można zrobić na poszczególne kategorie (specjalne stałe, specjalne okresowe, podmiejskie, itd. i kiedyś można by stworzyć kilka pośpiesznych linii).
- Adasiek CK