Kolego to Ty się mylisz. Chodzi o autobusy które miasto chce kupić za pieniądze z UE, a Wołoch chce położyć na nich łapę.TOLEK pisze:Mylisz kolego pojęcia i głupoty piszesz,na razie to sobie sami te nowe autobusy kupili,miasto nie dołożyło ani grosza,najpierw dowiedz sie czegoś więcej na dany temat a dopiero potem pisz bo siejesz zamęt...
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Sorry, takiego mamy prezydenta...
#657 na linii 46 29.12 ok. 13.30 (robiłem notatki:)) - co chwilę stawał i brzęczał tym dzwonkiem od zamykania drzwi. Kierowca nadpobudliwy czy coś się psuje?
Nowy Solaris #364 na linii 42 wczoraj (06.01), jechałem w obie strony rano (chyba na 42 jest jeden autobus z tego wynikałoby) i sobie go dokładnie obejrzałem, ładny nie powiem, ale mnie zastanowiło dlaczego przy krzesełkach tuż koło środkowych drzwi zamiast poręczy są składane oparcia? No i uwaga krytyczna: z tyłu jest bardzo mało miejsca na nogi, zresztą nie tylko z tyłu, kolana miałem tuż przy siedzeniu z przodu :/ Nie wiem, czy jestem zbyt "tęgi"
, czy też krzesełka były mierzone na 1,70m...
Cyknąłem aparatem dwie fotki, jakość jaka widać :/ (mam nadzieję, że będzie widać:)
EDIT: Zmniejszone do miniaturek, dodałem hiperłącza do większych.
| 
Nowy Solaris #364 na linii 42 wczoraj (06.01), jechałem w obie strony rano (chyba na 42 jest jeden autobus z tego wynikałoby) i sobie go dokładnie obejrzałem, ładny nie powiem, ale mnie zastanowiło dlaczego przy krzesełkach tuż koło środkowych drzwi zamiast poręczy są składane oparcia? No i uwaga krytyczna: z tyłu jest bardzo mało miejsca na nogi, zresztą nie tylko z tyłu, kolana miałem tuż przy siedzeniu z przodu :/ Nie wiem, czy jestem zbyt "tęgi"
Cyknąłem aparatem dwie fotki, jakość jaka widać :/ (mam nadzieję, że będzie widać:)
EDIT: Zmniejszone do miniaturek, dodałem hiperłącza do większych.
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2009, o 22:27 przez Robi, łącznie zmieniany 4 razy.
Calkiem niezle sobie z tymi mrozami radza od strony technicznej.B@rteK pisze:A tak wogóle, to dużo dziś PeeR na ulicy. Chyba lepiej w zimnie odpalają lepiej niż nowsze pojazdy
Nie tylko tobie.Cervo pisze:A many mysle ze sa lepsze od su12. Tak mi sie wydaje osobiscie.
Z tymi MANami bylo juz od dawna kombinowane jak tu je na cos zamienic... i wyglada na to ze w koncu sie uda ^^.
- CKfan
Po pierwsze to kierowcy mają obowiązek używania sygnałów dźwiękowych przed zamknięciem drzwi, a po drugie, to proszę Cię wstaw miniaturki albo linki, bo się pewnie niektórym forum rozjeżdża. No i oczywiście obróć to zdjęcie. Do tego potrzeba tylko jednego kliknięcia, jeśli masz XP lub Vistę
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2009, o 21:59 przez CKfan, łącznie zmieniany 1 raz.
AR pisze:..a oprocz tej laski to co chciales pokazac?Robi pisze:Cyknąłem aparatem dwie fotki
Ok, dajcie mi parę min... A co do sygnałów - to było nagminne! Nie tylko na przystankach, ale i już po zamknięciu drzwi, tak jakby mu się zaciął ten przycisk...B@rteK pisze:Po pierwsze to kierowcy mają obowiązek używania sygnałów dźwiękowych przed zamknięciem drzwi, a po drugie, to proszę Cię wstaw miniaturki albo linki, bo się pewnie niektórym forum rozjeżdża. No i oczywiście obróć to zdjęcie. Do tego potrzeba tylko jednego kliknięcia, jeśli masz XP lub Vistę
EDIT: Już poprawiłem.
EDIT2: BTW, żeby nie zakładać nowego wątku - czy ktoś mógłby sprawdzić, czy dane o liniach MPK na Wikipedii (http://pl.wikipedia.org/wiki/MPK_Kielce#Linie) są aktualne? Bo zauważyłem tam parę nieścisłości...
- tomascyzor
- Kontakt:
z tego co mi wiadomo są 2 wypożyczone do KZK GOP ale niewiem czy już wróciły czy jeszcze śmigają niewiem nawet czy tam je posłano.Prosze poprawić mnie jak źle mówie.

http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Zmiany kadrowe w kieleckim MPK
Rozrasta się zarząd kieleckiego MPK. Oprócz prezesa i dwóch dyrektorów spółka ma od wtorku nowego członka zarządu. - Chodziło o wsparcie prezesa, który ma sporo pracy - mówią przedstawiciele rady nadzorczej. - I lepszą kontrolę jego działań - dodają nieoficjalnie przedstawiciele załogi.
Został nim Władysław Wotliński, wieloletni pracownik i członek rady nadzorczej MPK. Został wybrany na to stanowisko na wniosek właściciela większościowego, spółki pracowniczej Kieleckie Autobusy. Równocześnie zrezygnował ze swojego stanowiska w radzie, która liczy teraz cztery osoby. - Nowy członek zarządu ma pomóc prezesowi Wołochowi - mówi Maksymilian Szydłowski, przewodniczący rady nadzorczej MPK. - Spółkę w tym roku czeka sporo zmian, m.in. zmiana struktury, z której wyłączono stację obsługi. Prezesowi przyda się pomoc. Poza tym warto się zabezpieczyć choćby na wypadek jego choroby - tłumaczy.
Według Bogdana Latosińskiego, przewodniczącego rady nadzorczej Kieleckich Autobusów i szefa zakładowej "S", to normalne, że większościowy udziałowiec wprowadza swojego przedstawiciela do zarządu spółki. - To nie jest brak zaufania, ale prezesowi, którego powołał jeszcze prezydent Lubawski, przyda się pomoc. Przecież czekają go trudne negocjacje z ZTM-em, firma się zmienia, prezes ma dużo na głowie - mówi Latosiński. Nieoficjalnie mówi się jednak, że chodzi o lepszą kontrolę działalności prezesa. - To nie jest brak zaufania. MPK to duża spółka i jest potrzebnych dwóch członków zarządu - odpowiada Latosiński.
Przed prywatyzacją i podczas strajku związkowcy często krytykowali poprzednie władze, że są zbyt liczne i zbyt dużo kosztują - za czasów Krzysztofa Chrabąszcza było jeszcze dwóch członków zarządu. Teraz jest prezes, członek zarządu i dwóch dyrektorów. - Dlatego będziemy się domagać od zarządu dostosowania kosztów do nowej struktury spółki, która jest już bez stacji obsługi i 200 pracowników - zapowiada Latosiński.
Powołania nowego członka zarządu nie chce komentować Marek Wołoch, prezes MPK. - To decyzja właściciela i rady nadzorczej - odpowiada.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... l?skad=rss
Rozrasta się zarząd kieleckiego MPK. Oprócz prezesa i dwóch dyrektorów spółka ma od wtorku nowego członka zarządu. - Chodziło o wsparcie prezesa, który ma sporo pracy - mówią przedstawiciele rady nadzorczej. - I lepszą kontrolę jego działań - dodają nieoficjalnie przedstawiciele załogi.
Został nim Władysław Wotliński, wieloletni pracownik i członek rady nadzorczej MPK. Został wybrany na to stanowisko na wniosek właściciela większościowego, spółki pracowniczej Kieleckie Autobusy. Równocześnie zrezygnował ze swojego stanowiska w radzie, która liczy teraz cztery osoby. - Nowy członek zarządu ma pomóc prezesowi Wołochowi - mówi Maksymilian Szydłowski, przewodniczący rady nadzorczej MPK. - Spółkę w tym roku czeka sporo zmian, m.in. zmiana struktury, z której wyłączono stację obsługi. Prezesowi przyda się pomoc. Poza tym warto się zabezpieczyć choćby na wypadek jego choroby - tłumaczy.
Według Bogdana Latosińskiego, przewodniczącego rady nadzorczej Kieleckich Autobusów i szefa zakładowej "S", to normalne, że większościowy udziałowiec wprowadza swojego przedstawiciela do zarządu spółki. - To nie jest brak zaufania, ale prezesowi, którego powołał jeszcze prezydent Lubawski, przyda się pomoc. Przecież czekają go trudne negocjacje z ZTM-em, firma się zmienia, prezes ma dużo na głowie - mówi Latosiński. Nieoficjalnie mówi się jednak, że chodzi o lepszą kontrolę działalności prezesa. - To nie jest brak zaufania. MPK to duża spółka i jest potrzebnych dwóch członków zarządu - odpowiada Latosiński.
Przed prywatyzacją i podczas strajku związkowcy często krytykowali poprzednie władze, że są zbyt liczne i zbyt dużo kosztują - za czasów Krzysztofa Chrabąszcza było jeszcze dwóch członków zarządu. Teraz jest prezes, członek zarządu i dwóch dyrektorów. - Dlatego będziemy się domagać od zarządu dostosowania kosztów do nowej struktury spółki, która jest już bez stacji obsługi i 200 pracowników - zapowiada Latosiński.
Powołania nowego członka zarządu nie chce komentować Marek Wołoch, prezes MPK. - To decyzja właściciela i rady nadzorczej - odpowiada.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

- CKfan
Danielu, jak sprawdzałeś? 
http://phototrans.eu/14,291565,0.html
http://phototrans.eu/14,250554,0.html
Te zdają się (wg TWB) również niesprzedane, a tylko wypożyczone. I to jest Lions 2006 rok
Zresztą byłbym też za tym, żeby kupili nie tylko Lionsy, ale również zwykłe NLe, a za to mniej MAZów.
http://phototrans.eu/14,291565,0.html
http://phototrans.eu/14,250554,0.html
Te zdają się (wg TWB) również niesprzedane, a tylko wypożyczone. I to jest Lions 2006 rok
Zresztą byłbym też za tym, żeby kupili nie tylko Lionsy, ale również zwykłe NLe, a za to mniej MAZów.