Ale nie powiem że żałuję tego. Zawsze piszę ocenę po odwiedzeniu danego lokalu i na tym kończę nie wdając się w pyskówki i przekonywania. A forum GW daaaaaaaawno już nie czytałem. Jak dla mnie EOT.sueno pisze:Jarek: Tak sobie śledzę dyskusje na temat tej restauracji na forum GW: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=85846777 i twój post niejako wpisuje się we wojnę właścicieli z konkurencją czyli ani trochę nie jest wiarygodny... sorki ale w złym momencie go napisałeś i mimo twojej dobrej woli nie potraktuję go jako wiarygodnego...
Restauracje - Kielce
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Posty: 1118
- Rejestracja: 2 lipca 2006, o 22:35
- Lokalizacja: Kielce - Bocianek
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
- Sz.J.
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Posty: 1113
- Rejestracja: 22 września 2005, o 18:14
- Lokalizacja: Kielce
Jakby ktoś wybierał się, w najbliższym czasie, do restauracji, a miał dylemat do której to z czystym sumieniem polecam La Stelle!
Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem w sosie gorgonzolla - rewelacja- dawno nie jadłem czegoś tak dobrego.
A i żona bardzo zadowolona z roladek z kurczaka, z suszonymi pomidorami w sosie maślano winnym.
Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem w sosie gorgonzolla - rewelacja- dawno nie jadłem czegoś tak dobrego.
A i żona bardzo zadowolona z roladek z kurczaka, z suszonymi pomidorami w sosie maślano winnym.
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Posty: 4907
- Rejestracja: 31 maja 2006, o 21:56
- Lokalizacja: Świat czerwonego smoka
- Kontakt:
AKTUALNOŚCI
16 listopada 2008 - 22:45
Niedrzwica Kościelna koło Lublina > Bigos z Sukowa otrzymał drugą nagrodę
Przemysław Widliński, dyrektor sukowskiej Korbowej Koliby odbiera Srebrny Gar – druga nagrodę w konkursie podczas Święta Polskiego Bigosu. (M. Kądziela)
Bigos przygotowany przez kuchnię z Korbowej Koliby z Sukowa zajął drugie miejsce w ogólnopolskim konkursie kulinarnym podczas odbywającego się dziś w Siedlisku Folkloru "Marzanna” w Niedrzwicy Kościelnej koło Lublina Święta Polskiego Bigiosu.
Nagrodę Srebrnego Gara, statuetkę i certyfikat odbierał od przedstawicieli lubelskiego Urzędu Marszałkowskiego dyrektor Korbowej Koliby Przemysław Widliński.
Do konkursu zgłoszono 14 bigosów. Korbowa Koliba była jednyną w "Marzannie” restauracją z województwa świętokrzyskiego.
/Mik/
źródło: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /750428673
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Posty: 4907
- Rejestracja: 31 maja 2006, o 21:56
- Lokalizacja: Świat czerwonego smoka
- Kontakt:
czyli McD zdziera z najemców kasę za narzucone meble i wystrój? Tak jak to robią operatorzy komórkowi?
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- gaki majster
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Posty: 558
- Rejestracja: 12 września 2007, o 20:36
- Lokalizacja: teraz:Zamość/Kielce
- Kontakt:
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Posty: 4907
- Rejestracja: 31 maja 2006, o 21:56
- Lokalizacja: Świat czerwonego smoka
- Kontakt:
może kucharz stary
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
Jak to jest?Jarek pisze:Koliba to czysta ekologia pokryta strzechą, wybudowana z grubych bali drewnianych według starej sztuki ciesielskiej przez wykwalifikowaną ekipę góralskich cieśli z Dzianisza koło Zakopanego.
http://www.korbowakoliba.pl/main.html
Czy to wygodnictwo przedsiebiorcow, ktorzy idac na latwizne czerpia z sasiednich kultur, nieprzystajacych do naszego regionu i tradycji, (a takowa chyba mamy), niecheci rozejrzenia sie wokol siebie, aby szeroko pojety regionalizm spod Tatr "przeszczepiac zywcem" w serce Regionu Staropolskiego?
To wlasnie nigdzie indziej jak tam, rzeczony oscypek czy szaszlyk, smakuje najlepiej, kiedy siedzimy w prawdziwej goralskiej karczmie na baranich skorach, sluchajac goralskich nut : )
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Posty: 4907
- Rejestracja: 31 maja 2006, o 21:56
- Lokalizacja: Świat czerwonego smoka
- Kontakt:
Uciekają ze swoja kulturą bo czują oddech konkurencji z bliskiego wschodu na swoich plecach Przykład ze Szczawnicy:
Swoją szosa to masz rację. Media lokalne rozpisują się co jakiś czas na temat jakiegoś świętokrzyskiego przysmaku i regionalnych potraw kulinarnych, ale tak naprawdę to nikt nie o nich pamięta i nie ma gdzie ich zjeść, może za wyjątkiem jakiś dożynek. Na Sienkiewce powinny powstać 2 restauracje serwujące tylko i wyłącznie nasze regionalne potrawy. Jedna jakaś wykwintna, a druga w stylu szybkiego baru albo jadłodajni, żeby popularyzować te potrawy
Swoją szosa to masz rację. Media lokalne rozpisują się co jakiś czas na temat jakiegoś świętokrzyskiego przysmaku i regionalnych potraw kulinarnych, ale tak naprawdę to nikt nie o nich pamięta i nie ma gdzie ich zjeść, może za wyjątkiem jakiś dożynek. Na Sienkiewce powinny powstać 2 restauracje serwujące tylko i wyłącznie nasze regionalne potrawy. Jedna jakaś wykwintna, a druga w stylu szybkiego baru albo jadłodajni, żeby popularyzować te potrawy
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- oczycziorne
- Posty: 21
- Rejestracja: 2 czerwca 2008, o 10:29
- Lokalizacja: Kielce Śródmieście