Kielce - infrastruktura rowerowa

Ulice, mosty, inżynieria ruchu oraz uwagi i propozycje.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 24 maja 2008, o 00:23

Michel2 pisze:tzn. utwardzana będzie ul. Białogońska? I gdzie będzie sie ta ścieżka kończyć?
Mam nadzieję że utwardzą od Piekoszowskiej do Kolonii. Zawsze jak jestem na rowerku to "robię" tą trasę. Wkurza piach na białogońskiej.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
Michel2
Kontakt:

Post autor: Michel2 » 24 maja 2008, o 06:23

Jak jechałem Bialogonska pierwszy raz to sie mocno zdziwiłem jakością "nawierzchni" :lol:
www.nowiny.com.pl - serwis internetowy gminy Sitkówka-Nowiny
Kocham Świętokrzyskie :* :)

j'k
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: j'k » 28 maja 2008, o 20:03

Wczoraj rozpoczęto przygotowania pod budowę przeprawy rowerowej pod Ogrodową (korytem Silnicy) tzn, ekipa postawiła kontenery socjalne i grodziła teren od strony ul. Bpa. Kaczmarka

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 28 maja 2008, o 23:25

Wlasnie widzialem ogrodzony teren przy rondzie, ale nie skojarzylem, ze to juz moze byc budowa "brodu".

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 29 maja 2008, o 14:07

Praca wre :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 29 maja 2008, o 18:08

Obrazek

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 29 maja 2008, o 19:43

Michel2 pisze:Jak jechałem Bialogonska pierwszy raz to sie mocno zdziwiłem jakością "nawierzchni" :lol:
Ja przed chwila wróciłem z rowerka. Te kamienie na Białogońskiej są jeszcze gorsze bo można takim dostać albo od kolegi jadącego przed Tobą (albo obok) albo od przejeżdżającego samochodu... Mam nadzieję że zaleją te kamienie jakimś asfaltem bo tragedia jest. Już chyba piach wolę bo oprócz zmęczenia nic mi nie będzie :P
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
Petras

Post autor: Petras » 30 maja 2008, o 16:18

Takiego sprzętu to ja jeszcze nie widziałem...
Obrazek

Ale dobrze że to już ruszyło. A to artykuł z Wyborczej i fotka jak w przybliżeniu może wyglądać przejazd :-)
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,5182278.html
Ostatnio zmieniony 27 października 2010, o 20:03 przez Petras, łącznie zmieniany 1 raz.

Tommy

Post autor: Tommy » 31 maja 2008, o 21:17

Rany... Kiedy zaleją jakimś asfaltem ulice Grabinów i Białogońską ?? Po tych kamieniach to nawet iść się nie da nie mówiąc o jeżdzeniu... Na semislickach to nawet bym nie ryzykował prowadzić roweru... :D Ogólnie tragedia... Już lepsze byłoby błoto do kostek niż te kamienie...

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 1 czerwca 2008, o 10:12

Oni sobie chyba jakieś jaja robią, jeśli to ma tak wyglądać...:
Obrazek
A na wizualce pokazani jacyś wyczynowcy... Przecież k**** mać, trasą rowerową jeżdżą głównie zwykli ludzie na tanich rowerach.... :|

Awatar użytkownika
Petras

Post autor: Petras » 1 czerwca 2008, o 18:57

No, to chyba jasne i oczywiste, że przecież nie będzie się jeździć po dnie rzeki! Nad wodą będzie abażurowa (czy jakaś inna) nawierzchnia, mury będą pewnie pomalowane, a wszystko oświetlone. To zdjęcie oddaje tylko lekko "atmosferę" przejazdu pod mostem na rzece : )

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 5 czerwca 2008, o 16:00

Budują nową ścieżkę rowerową

Rozpoczęła się zapowiadana przez Miejski Zarząd Dróg w Kielcach budowa drugiej ścieżki rowerowej. Nowa trasa na razie pobiegnie ulicami: Bohaterów Warszawy, Popiełuszki do Wapiennikowej. Pierwsi rowerzyści pojadą ścieżką już w lipcu.

Część dla miłośników jednośladów będzie wyłożona tak zwaną kostką bezfazową, czyli płaską, by zapewnić komfort jazdy.

:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /421710427

Awatar użytkownika
Sebastian

Post autor: Sebastian » 5 czerwca 2008, o 17:05

Chciałbym zapytać od kiedy to pomiędzy ulicą Bohaterów Warszawy, a Wapiennikową jest ulica Popiełuszki?:)A drugie pytanie to jakie prace się zaczeły skoro na całym ww. odcinku nie ma żadnych robotników?

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 5 czerwca 2008, o 21:13

Sebastian pisze:Chciałbym zapytać od kiedy to pomiędzy ulicą Bohaterów Warszawy, a Wapiennikową jest ulica Popiełuszki?:)A drugie pytanie to jakie prace się zaczeły skoro na całym ww. odcinku nie ma żadnych robotników?
Jeśli chodzi o twoje drugie pytanie - poniżej skrzyżowania Tarnowskiej z Wojska Polskiego czyścili dzisiaj chodnik z trawy którą porósł.

Awatar użytkownika
Sebastian

Post autor: Sebastian » 6 czerwca 2008, o 19:03

Dzięki i sorki:)Dzisiaj właśnie zauważyłem,że zaczeli robić ją na Bohaterów Warszawy od strony basenu na Szczecińskiej.I może jestem tu czepliwy,ale z tej strony prezentuje się póki co całkiem nieźle Martwi mnie tylko jedno.Ulica Tarnowska.Przecież ta cała ścieżka rowerowa to zwykły chodnik!!! :cry: Szczerze mówiąc to porobią parę dni, powstawiają znaki i przez kolejne lata będą się szczycić,że oddali do użytku kilkanaście kilometrów ścieżek rowerowych :evil: Jedna wielka obłuda :twisted:

ODPOWIEDZ