Masz cos jeszcze do dodania w tym temacie?Gutek pisze:k...a dźizas ja p......e![]()
Kielce - Sygnalizacje świetlne
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
ja też się cieszę - bardzo!autor pisze:Owszem, bardzo sie ciesze, ze takie porzadne sygnalizatory stana przy wjezdzie do KielcGutek pisze:A TY?Moze ich nowoczesnosc bedzie synonimem wysokiego poziomu kultury?
zastanawiam się jak "zmusić" mzd kielce do takich rozwiązań?
masz pomysł?
kierowcy to "największa partia w kielcach"!
może jakaś kielecka organizacja kierowców?
dobrze wiesz, że tak dalej być nie może!
jak można tak utrudniać życie kierowcom i nie tylko?
poziom kultury dorównuje poziomowi reprezentowanemu przez mzd kielce - "mistrzu"!!!
wdech, wydech, wdech, wydechGutek pisze:k...a dźizas ja p......eAR pisze:Raczej będzie bo na jednej bramce zainstalowane są już 3 lub 4 sygnalizatoryhalny pisze:Może tam już nie rządzi MZD ?? I będzie normalne skrzyżowanie z LEWOSKRĘTAMI![]()
Edit: Będą po 4 sygnalizatory na bramce. Po jednym sygnalizatorze dla każdego pasa ruchu. Po przebudowie, skrzyżowanie w tym miejscu będzie miało 4 pasy w jedną stronę.![]()
DLACZEGO NIE MA NA ŁÓDZKA-OLSZEWSKIEGO PANIE DYR.WÓJCIK?
dlaczego nie ma na wszystkich skrzyżowaniach w mieście?????????????
kielce-prowincja komunikacyjna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie wypowiadaj sie o czyms, o czym nie masz pojecia - taka rada na przyszlosc
skrzyżowanie skrzetle
Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem, ale stojąc w kolejce samochodów na ul. Jesionowej (w kierunku Łodzi) 5-tą czy 6-tą zmianę świateł
i patrząc w kierunku Zagnańska (gdzie stoi 3-5 samochodów) wydaje mi się, że te światła są źle wyregulowane
.
no właśnie stąd nazwa "węzeł skrzetle"
węzeł czyli problem nie do rozwiązania dla kieleckiego mzd
MZD=debile
a cóż tam jest z węzła? NIC!
głupiej sygnalizacji nie potrafią zaprojektować
powtarzacze montowali chyba z 5 lat (dziesiątki wypadków)
jest tam jedyny w kielcach sygnalizator na wyspie centralnej
jadąc w kierunku zagnańska !!!! huuuuuuuura
zapraszam kretynów z mzd (na mój koszt) - niech zobaczą jak się to robi np. w lublinie, włocławku itp (cała polska)
na każdym skrzyżowaniu z wyspą centralną są powtarzacze właśnie na wyspie !!!! w każdym kierunku ruchu.
uniemożliwiają wykonanie niebezpiecznego skrętu w lewo - przy zjeździe z wyspy
w kielcach na każdym można skręcać ponieważ są tylko wyświetlacze do jazdy na wprost
WĘZEŁ SKRZETLE - to brzmi dumnie!
Panie Dyrektorze Wójcik jest pan zerem komunikacyjnym !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
węzeł czyli problem nie do rozwiązania dla kieleckiego mzd
MZD=debile
a cóż tam jest z węzła? NIC!
głupiej sygnalizacji nie potrafią zaprojektować
powtarzacze montowali chyba z 5 lat (dziesiątki wypadków)
jest tam jedyny w kielcach sygnalizator na wyspie centralnej
jadąc w kierunku zagnańska !!!! huuuuuuuura
zapraszam kretynów z mzd (na mój koszt) - niech zobaczą jak się to robi np. w lublinie, włocławku itp (cała polska)
na każdym skrzyżowaniu z wyspą centralną są powtarzacze właśnie na wyspie !!!! w każdym kierunku ruchu.
uniemożliwiają wykonanie niebezpiecznego skrętu w lewo - przy zjeździe z wyspy
w kielcach na każdym można skręcać ponieważ są tylko wyświetlacze do jazdy na wprost
WĘZEŁ SKRZETLE - to brzmi dumnie!
Panie Dyrektorze Wójcik jest pan zerem komunikacyjnym !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na Jesionowej w kierunku Lodzi przydal by sie dodatkowy pas dla skrecajacych w lewo. Pas zieleni jest wystarczajaco szeroki, a w godzinach szczytu samochody skrecajace w lewo blokuja caaly lewy pas, w skutek czego jadacy prosto maja do dyspozycji tylko jeden jeden pas.
Nowa ulica nie rozwiazala problemow z korkami
Czy w MZD jest ktos myslacy, ktory czasem widzi co sie dzieje na Kieleckich ulicach
Nowa ulica nie rozwiazala problemow z korkami
Czy w MZD jest ktos myslacy, ktory czasem widzi co sie dzieje na Kieleckich ulicach
Jak już mowa o światłach to czas wreszcie wyregulować światła na przejściu dla pieszych między ulicą Warszawską a aleją IX Wieków Kielc. Od lat na tym przejściu światło zielone świeci się dosłownie chwilę - po prostu trzeba biec, żeby zdążyć przed "czerwonym"... Co ciekawe gdy już zapali się czerwone światło dla pieszych, samochody również mają czerwone i to przez spory okres czasu - w tym czasie powinno się świecić jeszcze światło zielone dla pieszych. Najgorzej jest z przejściem od "wysepki" z dawną Synagogą do śródmiejskiej części ulicy Warszawskiej. Jeśli ktoś z MZD to czyta to bardzo proszę o poprawę tego przejścia w imieniu swoim jak i tysięcy kielczan, którzy przechodzą tamtędy codziennie...