kamilkw pisze:Red taka mała rada na przyszłośc: nie traktuj innych jak głubszych od siebie.
A dlaczego mam tak czynic, jesli widze, ze jest inaczej?
kamilkw pisze:
Korci mnie żeby się zastosować do Twojego motta i przestać się z Tobą kłócić ale musze Ci odpisać:)
Czyli widze, ze je zrozumiales i slusznie zauwazasz, ze jest moje

Stosujac sie do niego, w koncu wydajesz na siebie wyrok - ale dobrze, ze jestes choc troche krytyczny wobec siebie. Od tego postu, ja sie w stosunku do Ciebie w tej dyskusji juz calkowicie bede go trzymal.
kamilkw pisze:Po pierwsze w samochodach hybrydowych stosowane są akumulatory litowo-jonowe a więc prawie takie same jak w naszych komórkach. Nie ma w nich więc zasad, kwasów czy co tam jeszcze wymieniłeś.
Stosowane sa przerozne technologie. Lacznie z superkondensatorami czy ogniwami paliwowymi. Tak czy inaczej podstawowym "skladnikiem" pozostaje zawsze elektrolit - w najrozniejszych formach.
kamilkw pisze:
A jesli chodzi o to co napisałem o statkach, co resztą pieknie przekręciłeś, chodziło o to, że wydalają one do atmosfery nieporównywalne ilości zanieczyszczeń w stosunku do samochodów.

wiesz moze co to sa koszty zewnetrzne? Wiesz moze dlaczego korzysta sie chetniej ze statkow w transporcie ladunkow niz z samochodow? I co to jest i na podstawie czego sie tworzy ekonomika transportu? Ja nie przekrecalem, tylko mialem niezly ubaw to piszac
kamilkw pisze:
Chodzi mi o to, że dziwnym trafem ekologia nie skupia sie np. na tym problemie tylko na motoryzacji której wpływ na środowisko jest znikomy.
Przepraszam, ale cos Ci sie chyba poprzestawialo

Motoryzacja ma znikomy wplyw na srodowisko

mocne!
kamilkw pisze:
Więc jeśli nie chodzi tu o pieniądze to o co?
A horyzonty myslowe piszacych takie bzdety
kamilkw pisze:
I wybacz nie mam czasu rzucać cytatami. Uwierz, że jeżeli już coś mówie to jestem tego pewny.
Aaaa, wcale w to nie watpie

Stad tez wlasnie i moje motto
kamilkw pisze:
A Ty raczej nie jesteś doktorem z dziedziny ochrony środowiska

Ty tym bardziej, a ja nie potrzebuje doktoratu, aby umiec przynajmniej ze swoimi wywodami opierac sie na weryfikowalnych zrodlach