Filmy

Wszystko, co nie związane jest z tematyką forum.

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 24 lutego 2007, o 13:21

onet.pl pisze:"Świadek koronny" – pierwszy film produkcji telewizji TVN, zdobywa szturmem polskie kina, bijąc rekordy popularności. Do tej pory obejrzało go ponad 800 tysięcy widzów!
Była dobra reklama, odpowiedni czas na gre w kinie (okolice walentynek), bardzo dobrzy aktorzy pierwszo i drugoplanowi to i widzów trochę poszło na film. Szkoda tylko, że mało kto film ten poleca po jego obejrzeniu. Byłem, widziałem, nic specjalnego.

Co do "Pachnidła" to nie zamierzam oglądać po tym jak usłyszałem opinie kilku znajomych. Bajka jakiej dawno nie było.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 26 lutego 2007, o 23:27

Wczoraj oglądałem i polecam gorąco wszystkim - Wallace i Gromit: Klątwa Królika :D Polewka na maxa :lol: a do tego świetnie zrobione od strony technicznej.
PS rzadko się zdarza, aby komedie były artystycznie dobrymi filmami. Dla przykładu mogę podać Ocean's eleven, Zakochanego Szekspira, Misia, Vinci, Shreka i właśnie W&G (chociaż u tych dwóch ostatnich jest to na nieco innych zasadach - w końcu to animacja). Jeszcze kilka innych bym znalazł, ale ogólnie - mało
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 27 lutego 2007, o 19:56

Miałem oglądać (na C+ niedawno było), ale zapomniałem ;p To chyba film ludzi od "Uciekających kurczaków"? ;-)

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 27 lutego 2007, o 20:34

tak, to ta sama plastelinowa brygada :lol: Na Canal+ często są powtórki (sam oglądałem jedną z nich). Osobiście polecam obejrzeć na Canal+ film bo jest w wersji panoramicznej (o ile masz takowy telewizor)...
Zadałem sobie trud i wyszukałem kiedy będą najbliższe emisje w C+ :P
6.03, godz. 10:15 - Canal+
11.03, godz. 9:05 - Canal+
16.03, godz. 16:55 - Canal+ Film (Wersja panoramiczna)

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 28 lutego 2007, o 19:38

Niestety nie mam panoramicznego telewizora, ale film z chęcią zobaczę (chyba w niedzielę rano) :D

voodoo

Post autor: voodoo » 28 lutego 2007, o 20:11

Z "plastelinowych" filmów polecam "Gnijącą Pannę Młodą" moim zdaniem bardzo fajny film :)

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 2 marca 2007, o 23:28

Nikt nie zauważył, ale można już rezerwować bilety do Kinoplexu via net :-) I nawet działa :D Polecam Infiltrację - całkiem miło się ogląda.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 6 października 2007, o 09:47

Od wczoraj w sprzedaży jeden z moich ulubionych filmów - Skazani Na Shawshank z cyklu "Hity dużego ekranu" Gazety Wyborczej. Polecam gorąco każdemu :)
Jestem po obejrzeniu Katynia Wajdy. Ogólnie film dobry, jest specyficzny klimat. Największe wrażenie zrobiły na mnie... napisy końcowe :P Co w nich nadzwyczajnego? Nie powiem, zobaczcie sami bo warto :)

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 6 października 2007, o 22:52

Ja widziałem i zdradzę - podczas napisów końcowych jest... cisza - również mi się to spodobało. Ogólnie film zrobiony w ciekawy sposób, oddający klimat tamtej zbrodni.

Awatar użytkownika
gaki majster
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: gaki majster » 16 listopada 2007, o 01:07

Potwierdzam, po filmie "Katyń" ciężko mi było odnaleźć drogę do wyjścia z kina :cry:

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 22 stycznia 2008, o 15:36

I stało się. Po wielu latach mamy wreszcie nominację do Oscara w kategorii najlepszy film nieanglojęzyczny. Katyń Wajdy dostąpił tego zaszczytu. O ile uważam, że film jest bardzo dobry i zasłużył na taki sukces, o tyle wydaje mi się, że gdyby reżyserował go ktoś mniej znany (nieposiadający w swym dorobku Oscara) byłoby trudniej o nominację.

Moim zdaniem Katyń jest jednym z najlepszych, ale nie najlepszym filmem ostatnich lat w Polsce. To miano przyznałbym filmowi "Wesele" w reż. Wojciecha Smarzowskiego, który ma rewelacyjny scenariusz (również autorstwa Smarzowskiego). Katyń ma jednak to do siebie, że miał świetną jak na polskie warunki promocję (i to nie tylko ze strony dystrybutora, ale również środowisk patriotycznych, szkół itp.) i przede wszystkim - opowiada o bardzo ważnych wydarzeniach historycznych, które, co ważne, mogą być zrozumiane również przez cudzoziemca. Tymczasem osoba spoza naszego kraju oglądająca "Wesele" może być co najwyżej zażenowana (bynajmniej nie poziomem filmu, ale raczej tego o czym opowiada).

Awatar użytkownika
Petras
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Petras » 24 stycznia 2008, o 21:48

Dział filmy - to chyba pasuje to tu zamieścić. Produkcja własna, już trochę stara, ale fajna, polecam :D

http://pl.youtube.com/watch?v=vbvXcvKKs88

8)
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 24 stycznia 2008, o 22:45

Petras pisze:Dział filmy - to chyba pasuje to tu zamieścić. Produkcja własna, już trochę stara, ale fajna, polecam :D

http://pl.youtube.com/watch?v=vbvXcvKKs88

8)
Sory, ale w ktorej sekundzie ten filmik jest fajny, bo chyba przegapilem :?
Jakby kazdy chcial tutaj zamieszczac swoje filmiki od dupie maryni to zrobilby sie niezly smietnik.

Awatar użytkownika
Tomek

Post autor: Tomek » 25 stycznia 2008, o 06:38

Nie najgorszy. Trochę pracy trzeba było włożyć w ten filmik na pewno. O to, że każdy będzie chciał tu zamieszczać swoje filmiki to ja się nie martwię akurat bo na pewno tak nie będzie :)

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 28 stycznia 2008, o 12:44

W ramach ciekawostek:
Katyń jest faworytem w wyścigu po Oscara za najlepszy film nieanglojęzyczny według portalu Bet-at-home.com. Bukmacherzy dają mu 30% szans na sukces, pozostałe filmy: Monogol (Kazachstan) - 25,5%, Die Fälscher (Austria) - 24%, Beaufort (Izrael) - 13% i 12 (Rosja) - 7,5%.

ODPOWIEDZ