Galeria Echo – sklepy, wydarzenia nieinwestycyjne

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
bender
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: bender » 15 października 2011, o 20:46

Kiedyś wydawało mi się to niemożliwe, ale dziś o 17 na całym parkingu, łącznie ze starą częścią, wg wskazań tablic, wolnych było 10 miejsc.
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor

Onio

Post autor: Onio » 15 października 2011, o 21:35

Przez jakiś czas nawet nie wpuszczali na parking. Świętokrzyska posłużyła za dodatkowy parking.

Awatar użytkownika
kamilkw
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: kamilkw » 16 października 2011, o 09:33

No ruch rzeczywiście we wszystkich sklepach spory. Ruch trochę rozładuje Galeria Korona. I wtedy naprawdę okaże si, czy na rynku jest miejsce na jeszcze jakieś obiekty.
pletwa

ColinCk

Post autor: ColinCk » 16 października 2011, o 14:06

Wczoraj byłem w GE w "godzinach szczytu" i nie udało mi się wjechać na parking od strony Świętokrzyskiej. Mam taką refleksję, takie weekendy będą zdarzać się coraz częściej wraz z pogarszaniem się pogody.

Awatar użytkownika
bender

Post autor: bender » 16 października 2011, o 16:06

Może zabrzmi to dziwnie, ale...oby było tak jak najczęściej. Dojść można zawsze piechotą czy dojechać autobusem, w środku nie czuć tłoku, a dużo ludzi gwarantuje, że lokale się utrzymają. Po duże zakupy można jechać na tygodniu albo wcześnie rano, czy po spożywkę późnym wieczorem.
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor

Awatar użytkownika
kamilkw
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: kamilkw » 16 października 2011, o 19:30

Oblężenie Galerii Echo w Kielcach - gigantyczne korki na Alei Solidarności (zdjęcia)

Prawdziwe oblężenie przeżywa w niedzielę Galeria Echo w Kielcach - jedna z największych galerii handlowych w Polsce. Na Alei Solidarności - ulicy dojazdowej do Galerii Echo - około godziny 14 utworzył się potężny korek. Wszystko przez zamknięcie parkingów Galerii Echo na których nie ma miejsc.

Zaraz po południu Aleja Solidarności była całkowicie zakorkowana. Samochody zablokowały ją na odcinku od Galerii Echo aż do ulicy Sandomierskiej czyli na odcinku około 1,5-2 kilometra. Żeby dotrzeć do Galerii Echo od strony Alei Solidarności trzeba było postać w korku nawet do godziny. Dotarcie niewiele dawało ponieważ między 15 a 17 parking Galerii Echo były zamknięty za względu na brak miejsc.

Luźniej było na wjeździe od ulicy Świętokrzyskiej, z której klienci Galerii tymczasowo zrobili sobie parking. Świętokrzyska też szybko się jedka zapełniła. Radzimy by w niedzielne popołudnia zostawić samochód na zewnątrz lub przyjechać autobusem - znaleźć miejsce na parkingu Galerii Echo graniczy z cudem. Czasem trzeba go zamykać, ponieważ nie ma sensu wpuszczać samochody kiedy nie ma nawet jednego wolnego miejsca.

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /737853633[/b]
pletwa

Michal K

Post autor: Michal K » 11 listopada 2011, o 00:43

W Dekoradzie jest już pierwszy zamknięty sklep, po 3 miesiącach działalności. Nie pamiętam nazwy.
"Lekarz może pogrzebać swoje błędy, architekt może jedynie doradzić klientowi by zasadził winorośl". Frank Lloyd Wright

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 11 listopada 2011, o 01:55

Pamiętam jak kilka lat temu czytałem (futurystyczny jak na owe czasy) artykuł o tym, że sprzedaż internetowa wyprze "stacjonarne" sklepy z rynku. Wtedy gdy to czytałem, wydawało mi się nierealne, że ludzie będą woleli kupować produkty nie oglądając ich. Teraz widzę, że autor miał bardzo dużo racji. Kto wie czy cała era galerii handlowych nie zmierza ku upadkowi. Ostatnio słyszałem, że np. taki Komputronik notuje ogromny wzrost obrotów w swej internetowej działalności, przy równie gwałtownym spadku w salonach.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 listopada 2011, o 02:14

O tym, że internet dla molochów jest grozny branza juz od jakiegos czasu dyskutuje. Wniosek, ktory dosc czesto wystepuje jest taki, ze sklepy beda po prostu robily sobie wystawy produktow, a sprzedaz bedzie nakręcał wlasnie internet. Moze jest to jakas droga.

blitzaaa

Post autor: blitzaaa » 11 listopada 2011, o 23:28

Internet przejmuje sprzedaż tradycyjną to fakt. Ale nie mylmy tego z kiepskimi wynikami dekorady. Po prostu to był/jest kiepski pomysł. Przynajmniej w obecnej formie - wydaje się, ze komuś tam zabrakło konsekwencji w realizacji pomysłu. Chcieli zrobić coś na kształt , proszę się nie śmiać, Ikei, to powinni to zrobić na maksa - włącznie z meblami, również tańszymi. A tak wyszedł tylko trochę większy sklep pamiątkarski doklejony do firmowych sklepów innych firm tego samego właściciela.
Nie kłóć się z głupim, bo postronni nie zauważą różnicy - chińskie przysłowie

Michal K

Post autor: Michal K » 11 listopada 2011, o 23:38

Bardziej doświadczeni gracze (Almi Decor, Duka, Flo) wycofując się z Dekorady wiedzieli co robią. Lokalni przedsiębiorcy kupili bajkę.
"Lekarz może pogrzebać swoje błędy, architekt może jedynie doradzić klientowi by zasadził winorośl". Frank Lloyd Wright

Trojanek

Post autor: Trojanek » 13 listopada 2011, o 00:15

Ale nie mylmy tego z kiepskimi wynikami dekorady. Po prostu to był/jest kiepski pomysł. Przynajmniej w obecnej formie - wydaje się, ze komuś tam zabrakło konsekwencji w realizacji pomysłu. Chcieli zrobić coś na kształt , proszę się nie śmiać, Ikei, to powinni to zrobić na maksa - włącznie z meblami, również tańszymi. A tak wyszedł tylko trochę większy sklep pamiątkarski doklejony do firmowych sklepów innych firm tego samego właściciela.
DOkładnie to o czym pisałem długo przed otwarciem. Nic tak nie cieszy, jak po ostrych potyczkach okazuje się, że miało się rację. Jedynym racjonalnym pomysłem na Dekoradę byłaby ekskluzywność , bo "niska półka cenowa" nie ma racji bytu na ostatnim piętrze galerii, miałaby np. jakby z "galaktyki" zrobił coś takiego, czego nie omieszkała zauważyć Biedronka, która wlaśnie urządza się na parterze Galaktyki. Wyobrażacie sobie Biedronkę na ostatnim piętrze galerii ?
Ściągnięcie klientów na ostatnie piętro mogloby się udać, gdyby było tam coś, czego nie ma gdzie indziej, a niestyety, jest tam wszystko, co jest wszędzie, nie wiem kto odpowiada za taki kształt dekorady, ale zdziwiłbym się, że jeszcze pracuje. No chyba, ze to było życzenie właściciela, że we własnym centrum handlowym trzeba wypychac ludziom własne podłogi, i własne kible. Szkoda, że ten skazany na niepowodzenie eksperyment odbył się kosztem naiwnych najemców. Tyle jest marek których nie mamy w Kielcach, kleinci z portfelem nadal musza jeździć do krakowa. Bo co mi po podłogach z barlinka ? Nie dość że są wszędzie, to wiele osób ich nie połozy, bo są z Barlinka, albo tylko dlatego, że są wszędzie. Armatura z Cersanitu, no powiedzmy sobie szczerze, kojarzy się z marketem budowlanym, ja bym nie kupił, i wielu też nie.
A

Bardziej doświadczeni gracze (Almi Decor, Duka, Flo) wycofując się z Dekorady wiedzieli co robią. Lokalni przedsiębiorcy kupili bajkę.
No niestety, taka jest prawda.

Awatar użytkownika
Sebastian

Post autor: Sebastian » 13 listopada 2011, o 05:10

andrzeej pisze:Bzdura. Wjazd do galerii jest w takiej odległości od przystanku, że z pewnością nikt nikomu nie przeszkadza. Lokalizacja przystanku była moim zdaniem bardzo dobra, teraz gdzie będzie?
Ja widziałem jedynie znak D-15 (przystanek autobusowy) mniej więcej w połowie drogi pomiędzy GE,a skrzyżowaniem Al.Solidarności/Tysiąclecia.Ale poza tym nie ma nic,ani wiaty przystankowej,ani oznakowania poziomego.Może to przystanek dla busów :lol:

Awatar użytkownika
Sebastian

Post autor: Sebastian » 13 listopada 2011, o 05:15

.... jakby z "galaktyki" zrobił coś takiego, czego nie omieszkała zauważyć Biedronka, która wlaśnie urządza się na parterze Galaktyki....
:shock: Poważnie?Tam będzie Biedronka? :shock:

boogie

Post autor: boogie » 13 listopada 2011, o 09:21

andrzeej pisze:Bzdura. Wjazd do galerii jest w takiej odległości od przystanku, że z pewnością nikt nikomu nie przeszkadza. Lokalizacja przystanku była moim zdaniem bardzo dobra, teraz gdzie będzie?
bzdura! wczoraj kolejka do parkingu zaczynala sie juz na skrzyzwoaniu solidarnosci/swietokrzyska, biorac po uwage ze nie dziala sygnalizacja dzialy sie ciekawe rzeczy ;)

ODPOWIEDZ