Czego najbardziej brakuje wam w Kielcach ?

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 27 września 2008, o 13:46

Onio, ja się z Tobą zgadzam, ale wytłumacz mi jak do tego doprowadzić. Postaw się na miejscu właściciela kamienicy. Komu byś wolał wynająć lokal? Restauracji czy bankowi? Zapewniam Cię, że bank zapłaci lepiej, na czas, w dodatku ma własną ochronę i kończy pracę najpóźniej o 20. Nie można mieć pretensji do osób, które wydzierżawiają lokale. Trzeba znaleźć sposób, który zachęcałby właścicieli kamienic do wynajmu lokali pod kawiarnie i restauracje.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Ja-ck

Post autor: Ja-ck » 27 września 2008, o 14:54

No cóż, jak na IX wieków postawią galerie to sądze, że przybędzie na Sienkiewce wolnych lokali.
Ostatnio zmieniony 28 września 2008, o 09:10 przez Ja-ck, łącznie zmieniany 1 raz.
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"

Onio

Post autor: Onio » 27 września 2008, o 16:26

MeehoweCK - i tutaj właśnie leży problem. Nie zmieni się mentalności włascicieli kamienic, ani nie dojdzie do cudu w którym to restauratorzy bedą płacić więcej za wynajem. Biorąc za przykład Warszawę bądz nawet akcje bonifikat za odnowę elewacji na deptaku, to taki projekt radni powinni wprowadzić. Myślę, że duzo $ by na tym miasto nie stracilo, a zyskalo deptak z prawdziwego zdarzenia na którym można pochodzić do pożnych godzin nocnych, zajrzeć do jakiejs restauracji\ kawiarni. Ta akcja nie dość, że zmienilaby życie na deptaku to sama w sobie by była promocją miasta.

pk5
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: pk5 » 27 września 2008, o 18:51

Jak jesteśmy już przy Sienkiewicza, to oczywiście, ze jest za dużo banków, są nieodnowione kamienice, i brzydkie szyldy. A ogródków jest mało, a te które są wcale nie są ładne. Jest taka fajna lodziarnia gdzieś za placem cztery pory roku, tam były ładne krzesełka, białe, wiklinowe.

Ja sobie życzę, aby nie było tak dużo banków. tylko fajne kawiarnie, widzieliście cremovą? fajny ma "daszek" :) coś takiego bym chciał w większej ilości.

Musimy coś zrobić. To co się da zrobić uchwałą RM, możemy napisać/zrobić, wystarczy, że będzie OIU. Wiem, ze to radni powinni myśleć, ale jak nie myślą, to niech myślą mieszkańcy.

ODPOWIEDZ