Galeria Echo – sklepy, wydarzenia nieinwestycyjne
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Byłem dziś na tarasie, ale no widoki nie są zbyt zachęcające, Akademiki, blokowiska, no takie umiejscowienie jego niestety. Jedyny plus to widoczny Pałac Biskupi i Chęciny. O wiele lepsze widoki z ostatniego poziomu parkingu
Jedyne co mi jakoś nie pasuje w tej galerii to taka surowość, mało życia i kolorów, te sztuczne rośliny.... Jak już pisałem ta prostota nadaje jej swoistej klasy, ale jest taka "smutna". Może z czasem jakoś się ożywi
No i brakuje tak troszkę jakiś ciekawych elementów, typu fontanna, jest ta kula ale szału nie ma. Bonarka, Port Łódź, czy nawet Krakowska mają coś w sobie takiego różnorodnego i ciekawego. No zobaczymy z czasem jak to wszytsko będzie się prezentować 
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Na stronie GE w dziale MK Bowling da się przeczytać:
"Oprócz zapewnienia najwyższej jakości kręgielni oferujemy szereg dodatkowych usług:
- W każdym z Centrów MK Bowling znajdziecie stół do gry w bilard!".
Stołu nie widziałem, ale może ta przestrzeń, która tam była, to nie będzie na tańce a na stół bilardowy.
"Oprócz zapewnienia najwyższej jakości kręgielni oferujemy szereg dodatkowych usług:
- W każdym z Centrów MK Bowling znajdziecie stół do gry w bilard!".
Stołu nie widziałem, ale może ta przestrzeń, która tam była, to nie będzie na tańce a na stół bilardowy.
Ah, jak kobieta krytykuje to malkontenctwo, jak facet to musi, że się zna.
To jest moja subiektywna ocena.
Oczywiście, że obiekt ma i dobre strony. Mam wymieniać?
Albo podejdź i popytaj ludzi co fajnego jest w GE, że walą drzwiami i oknami.
Ja poszłam w celach poznawczych, nie moja wina, że tyle bubli się dopatrzyłam. A specjalnie szczegółowo niczemu się nie przyglądałam.
Fajny jest parking poziomowy, fajnie można wjeżdżać i zjeżdżać rowerem. Chociaż ochroniarze nie są zadowoleni.
Fajny jest widok z ostaniego piętra parkingu.
Fajny jest szklany dach (chociaż słońce ostro daje). Zobaczymy jak będzie się w zimie sprawował. Ups... już nie marudzę.
Fajna jest podłoga w Dekoradzie. Pewnie sobie taką w chałupie położę.
Fajne są kule, po których spływa woda. Szkoda tylko, że ta woda nosi się na kilka metrów dookoła... ups...
Fajne są szklane windy.
Fajnie, że jest dużo ruchomych schodów.
Fajnie, że są sklepy dwupoziomowe. Można przedostać się piętro niżej bez konieczności dmuchania przez całe piętro.
Fajnie, że jest duży salon z bielizną, chociaż obsługa pozostawia wiele do życzenia.
Fajnie, że w pewnym momencie wyłączyli muzykę, bo tak dawało po uszach, że myśli nie można zebrać.
Fajnie, że mamy nową Galerię Echo! Hallelujach!
To jest moja subiektywna ocena.
Oczywiście, że obiekt ma i dobre strony. Mam wymieniać?
Albo podejdź i popytaj ludzi co fajnego jest w GE, że walą drzwiami i oknami.
Ja poszłam w celach poznawczych, nie moja wina, że tyle bubli się dopatrzyłam. A specjalnie szczegółowo niczemu się nie przyglądałam.
Fajny jest parking poziomowy, fajnie można wjeżdżać i zjeżdżać rowerem. Chociaż ochroniarze nie są zadowoleni.
Fajny jest widok z ostaniego piętra parkingu.
Fajny jest szklany dach (chociaż słońce ostro daje). Zobaczymy jak będzie się w zimie sprawował. Ups... już nie marudzę.
Fajna jest podłoga w Dekoradzie. Pewnie sobie taką w chałupie położę.
Fajne są kule, po których spływa woda. Szkoda tylko, że ta woda nosi się na kilka metrów dookoła... ups...
Fajne są szklane windy.
Fajnie, że jest dużo ruchomych schodów.
Fajnie, że są sklepy dwupoziomowe. Można przedostać się piętro niżej bez konieczności dmuchania przez całe piętro.
Fajnie, że jest duży salon z bielizną, chociaż obsługa pozostawia wiele do życzenia.
Fajnie, że w pewnym momencie wyłączyli muzykę, bo tak dawało po uszach, że myśli nie można zebrać.
Fajnie, że mamy nową Galerię Echo! Hallelujach!
- tester19
Nie wszystkim się musi ta galeria podobaćGrzeslaw pisze:Hmm, a jest tam coś fajnego? Cokolwiek? Cóż za malkontenctwo.
KIELCE - miasto betonu
.W Dekoradzie poza salonem Cersanitu nie było nic ciekawego. Drewniana podłoga wyglądała jakby była wcześniej gdzieś używana
Heh, a nie mówiłempodłoga w Dekoradzie faktycznie "przechodzona" mimo niewielkiej ilości spacerowiczów; sama Dekorada rozczarowała mnie mocno
Jeszcze jak się w koncu wybiorę, to spróbuję porównać ceny tego co mozna kupić wszędzie i wbiję klin do konca w wampirze serce.
A jeśli chodzi o podłogę to niezła antyreklama Barlinka. Jak już teraz wygląda na używaną to co będzie za kilka miesięcy.
I jak smiesznie wyglądają teraz teksty z informacji prasowej Echa która krąży po dziesiątkach portali:
Ułożyli własną podlogę u siebie samych i się chełpią, że lokalizacja jest prestiżowa."Ta realizacja jest istotna z kilku względów dla Barlinka: po pierwsze, jest to kolejna prestiżowa lokalizacja z wykorzystaniem naszego produktu."
Albo to:
Facet jeszcze zanim została ułożona już wiedział że się będzie sprawdzać" Duże znaczenie ma także fakt, że nasza olejowana deska lita została położona i będzie się sprawdzać w ciągach komunikacyjnych, w miejscach narażonych na bardzo duże natężenie ruchu – stwierdza Dariusz Wojdat"
Nie to ładne co ładne...tester19 pisze:Nie wszystkim się musi ta galeria podobaćGrzeslaw pisze:Hmm, a jest tam coś fajnego? Cokolwiek? Cóż za malkontenctwo.A co do Dekorady to tam sa już wszystkie sklepy otwarte?
bo przyznam szczerze choć mam 10 minut drogi do Galerii samochodem to jeszcze tam nie byłem
a po tym co tu czytam to wydaje Mi się, że nic nie trace
Ktoś może uznać za fajne krzywo położone płytki czy brak ręczników w łazienkach.
- bender
Może przygaszają późnym wieczorem? Wczoraj przed 21 świeciła całość.kamilkw pisze:A ja spotkałem się tylko z pozytywnymi ocenami odnośnie DekoradyPrzed chwilą przejeżdżałem obok galerii i na rotundzie świeci się może 1/4 lamp. Już nie wygląda to tak fajnie jak na otwarcie.
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor
Zrobiłem szybki spacer po 3 poziomach galerii za wyjątkiem dekorady i jak dla mnie prezentuje się ciekawie i przyjemnie. Z zewnatrz robi ogromne wrażenie a w srodku jednak wydaje się dość mała mimo iż ciagi komunikacyjne są dość przestronne i szybko można ją obejsć wkoło w porównaniu z innymi dużymi tego typu obiektami. Jak dla mnie na plus bo w małej przyjemniej sie chodzi niz w wielkim molochu w którym ciągna sie długie i wielkie korytarze i końca nie widać a tu tak nie jest co mnie miło zaskoczyło. Mało jest natomiast zieleni choćby tej sztucznej, przydałoby się znacznie wiecej. Co do siedzisk, fakt nie jest ich za dużo ale tam w końcu nie przychodzi sie siedzieć i celebrować pobyt tam ale połazić po sklepach a od siedzenia i opoczynku jest food court i mk bowling. Fajne otoczenie wokół helisa kafejka i grycan miły kawałek do posiedzenia. Razi połączenie płytek między starą i nową częscią urywa sie jasny kolor i zmienia na beż ale jeszcze muszę się temu przyjrzeć. A najgłupszym pomysłem są te paliki przy schodach ruchomych nei wiem skąd taki pomysł, tego nie powinno być bo mozna się zamyślić i wpaść na nie, chyba nikt sie nie zastanawia jak idzie do schodów że cos takiego zastanie. Co mnie tez zdziwiło ze dość mało marek z wyższej półki niby tak sie zapowiadali ale jednak sporo jest sklepów jakis mało znanych marek, ale to mi nie przeszkadza w żadnym wypadku w sumie kielce nie są aż tak zamożnym miastem. Może takie marki pojawią sie w koronie. Poza tym dużo pracownikó technicznych, wciaz cos poprawiają.
Pewnie, że nie musi się podobać, nie oczekuję tu samych zachwytów, ale wydaje mi się, że niektórzy nie dostrzegają (albo nie chcą dostrzegać) żadnych pozytywów, a jedynie punktują niedociągnięcia. Czasem tak łatwiej, może to kwestia charakteru lub tego jak kto patrzy na świat.tester19 pisze:Nie wszystkim się musi ta galeria podobaćGrzeslaw pisze:Hmm, a jest tam coś fajnego? Cokolwiek? Cóż za malkontenctwo.A co do Dekorady to tam sa już wszystkie sklepy otwarte?
bo przyznam szczerze choć mam 10 minut drogi do Galerii samochodem to jeszcze tam nie byłem
a po tym co tu czytam to wydaje Mi się, że nic nie trace
Faktem jest, że galeria ma wiele wad, ale niektóre wypowiedzi budują wrażenie, że budynek jest totalną klęską, a moim zdaniem jest to dość niesprawiedliwe.