Galeria Echo – sklepy, wydarzenia nieinwestycyjne

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

maciej
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: maciej » 31 marca 2011, o 20:18

Nie odpowiedziałem, bo w pytaniu stawiasz nieprawdziwą tezę. Po kolei, czy najemcy Dekorady są w Kielcach:
Duka - nie,
Home&You - nie,
Almi Decor - nie (tu była bzdura :P),
Cafe Decor - nie,
Eurofirany - nie,
Abja - nie,
Barlinek - tak,
Grupa Fachowiec - tak,
Opoczno - tak,
Cersanit - tak.

Na tę chwilę nie wiadomo o innych podmiotach, ale skoro 95% powierzchni galerii jest wynajęte, to nie wiem skąd informacja, że połowa Dekorady nie ma umów.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2011, o 20:23 przez maciej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowak
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Nowak » 31 marca 2011, o 20:22

Almi Decor jest w Krakowie tak tytułem uściślenia.

maciej

Post autor: maciej » 31 marca 2011, o 20:23

Faktycznie, źle sprawdziłem.

Awatar użytkownika
Ronaldo
Kontakt:

Post autor: Ronaldo » 1 kwietnia 2011, o 08:10

Skąd wiecie że DUKI nie bedzie?
Jest ona w kazdej galerii w kazdym miescie gdzie sie nie ruszyć :)
www.masazkielce24.pl Day Spa Kielce - ul. Warszawska ( naprzeciwko Galerii Korona )

Trojanek

Post autor: Trojanek » 1 kwietnia 2011, o 15:47

maciej pisze:Nie odpowiedziałem, bo w pytaniu stawiasz nieprawdziwą tezę. Po kolei, czy najemcy Dekorady są w Kielcach:
Można tak podchodzić, jesli po wyrazeniu "wyposażenie wnętrz" oczekuje się dzbanuszków, garnuszków, wazoników i świeczuszek. Ale to nie po to raczej ludzie jeżdżą do Krakowa.
maciej pisze: ale skoro 95% powierzchni galerii jest wynajęte, to nie wiem skąd informacja, że połowa Dekorady nie ma umów.
To jakbyś zakładał po informacji że masz 75% powietrza w 4 kołach samochodu, że masz tyle samo w każdym. A jednak możesz mieć 100% w trzech a czwarty to kapeć :P.
Jakbyś czytał uwaznie, to napisałem skąd ta informacja, ale proszę jeszcze raz :) :
Echo Investment
09-03-2011 15:05
Firma Colliers International, wiodący doradca na rynku nieruchomości komercyjnych, wprowadziła firmę meblarską Abja do kieleckiej Dekorady.
Tym samym zostało wynajęte już ponad 50% powierzchni handlowej tego centrum wyposażenia i dekoracji wnętrz.

maciej

Post autor: maciej » 1 kwietnia 2011, o 22:29

75% to trochę mniej niż 95%.
Dalszą dyskusję uważam za bezcelową, z opinią na temat Dekorady czekam do sierpnia.

Awatar użytkownika
Robert-Kowal
Kontakt:

Post autor: Robert-Kowal » 5 kwietnia 2011, o 13:26

No to super.

Wie ktoś może czy McDonald's w galerii będzie nową restauracją w Kielcach? Czy też będzie to przeniesiona restauracja z innego punktu Kielc?
Zastanawia mnie ten właśnie wątek już jakiś czas.

Awatar użytkownika
Sebastian

Post autor: Sebastian » 5 kwietnia 2011, o 13:30

Mnie to wygląda raczej na nową restauracje,bo dotychczasowe chyba nieźle sobie radzą i są w rewelacyjnych lokalizacjach.A tak na marginesie.Ciekawe czy będzie McDrive? :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Robert-Kowal
Kontakt:

Post autor: Robert-Kowal » 5 kwietnia 2011, o 13:34

Raczej nie ma mowy, żeby przenieśli tą restaurację z Solidarności, gdzie rok temu przeprowadzili gruntowny remont. Z Sienkiewicza raczej jest nie do ruszenia. Pozostaje tylko ta na Żytniej, co też jest mało prawdopodobne.
Też tak właśnie myślę, że będzie to nowa restauracja:)
To już mamy 4 w Kielcach:)

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 5 kwietnia 2011, o 13:45

Podtrzymam OT bo nie ma sensu nowego wątku zakładać. Zawsze mnie dziwiło dlaczego McD nie inwestuje przy wylocie na Łódź...
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
kamilkw
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: kamilkw » 5 kwietnia 2011, o 13:49

Pewnie to się zmienie jak wybudują centrum handlowe przy obwodnicy.
pletwa

Awatar użytkownika
Krzysiek Kielce

Post autor: Krzysiek Kielce » 5 kwietnia 2011, o 14:13

Robert-Kowal pisze:No to super.

Wie ktoś może czy McDonald's w galerii będzie nową restauracją w Kielcach? Czy też będzie to przeniesiona restauracja z innego punktu Kielc?
Zastanawia mnie ten właśnie wątek już jakiś czas.
Na pewno nowa restauracja.
Artykuł z Echa Dnia 3 kwietnia 2009 roku :
Pięć nowych McDonald'sów w świętokrzyskim! To praca dla około 350 ludzi
Sieć prowadzi rozmowy na temat budowy pięciu nowych restauracji w naszym regionie. W grę na pewno wchodzą dwie lokalizacje w Kielcach, nieoficjalnie mówi się też o Ostrowcu Świętokrzyskim.

W Ostrowcu już jest, a w tym artykule było też że jeśli chodzi o Kielce to są zainteresowani centrami handlowymi. Osobiście też uważam że do zagospodarowania jest wylot na Łódź. Może Burger King lub KFC się pokusi? Zobaczymy, ale okolice Targów Kielce mają potencjał.

Awatar użytkownika
Petras

Post autor: Petras » 5 kwietnia 2011, o 19:52

I 5 nowych zajrzy do McDonalda i zostanie tam na dłużej :D
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."

Awatar użytkownika
tomasz2719

Post autor: tomasz2719 » 6 kwietnia 2011, o 09:24

Galeria Echo. Dorma otworzy swój salon w Dekoradzie

Firma Dorma, światowy producent systemów technologii drzwi, otworzy swój salon w Dekoradzie, czyli części Galerii Echo dedykowanej wyposażeniu i dekoracji wnętrz.

Grupa Dorma jest liderem w dziedzinach techniki drzwiowej, systemów przesuwnych ścian działowych oraz okuć i akcesoriów do szkła. Firma należy również do światowej czołówki producentów automatyki drzwiowej. Salon Dorma w Dekoradzie będzie dysponował powierzchnią ponad 50 metrów kwadratowych powierzchni.

Przypomnijmy, Dekorada to specjalnie zaprojektowana, wyróżniona funkcjonalnie i architektonicznie przestrzeń handlowa dedykowana jednej branży. W nowej Galerii Echo w Kielcach, na 5 tysiącach metrów kwadratowych znajdzie się kilkudziesięciu najemców oferujących produkty i usługi związane z wyposażaniem i dekorowaniem wnętrz.

Galeria Echo w Kielcach to największy obiekt handlowo-rozrywkowy w regionie świętokrzyskim. W nowym centrum znajdzie się blisko 300 sklepów i punktów usługowych. Nowa Galeria Echo zostanie otwarta w sierpniu tego roku.

:arrow: http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... 54951.html

Michal K

Post autor: Michal K » 7 kwietnia 2011, o 14:03

Nie wiem czy pojawiła się wcześniej ta informacja (w wyszukiwarce nie znalazłem), ale w GE będzie TK Maxx.
"Lekarz może pogrzebać swoje błędy, architekt może jedynie doradzić klientowi by zasadził winorośl". Frank Lloyd Wright

ODPOWIEDZ