Galeria Echo – sklepy, wydarzenia nieinwestycyjne

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 23 marca 2011, o 22:04

Nie wydaje mi się żeby którakolwiek z sal Kinoplexu miała zostać dostosowana. To dwie odrębne spółki, dotychczas takiej współpracy (między Helios a 5D) także nie odnotowano. Tak przeglądając plany galerii handlowych w których tego typu kina funkcjonują można dojść do wniosku, że zajmują relatywnie małą powierzchnię, chyba sporo mniejszą niż sala kinowa klasycznego kina.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
Adasiek CK
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Adasiek CK » 23 marca 2011, o 22:05

W Kielcach powstanie Kino 5D

Jedną z atrakcji nowej kieleckiej Galerii Echo będzie Kino 5D. Magdalena Łachniak z firmy Kino 5D Extreme podkreśla, że powstanie miejsce, w którym widz odbiera film wszystkimi zmysłami.
Oprócz obrazu wyświetlanego w trój wymiarze i dookólnego dźwięku kino oferuje także innego rodzaju efekty, takie jak woda, wiatr, zapach i ogień. Kolejnymi efektami mogą być bańki mydlane, dym i płatki śniegu.

Ponadto fotele, w których siedzą widzowie poruszają się i ich ruchy są zsynchronizowane z obrazem wyświetlanym na ekranie, tak więc widz może poczuć wstrząsy i szarpnięcia.

Kino 5D będzie dostępne dla widzów już jesienią tego roku, a w sali projekcyjnej będzie znajdować się prawie 30 miejsc.

Pierwsze w regionie kino 5D uruchomiono niecały rok temu w JuraParku w Bałtowie.

Paweł Kocańda
pawel.kocanda@radio.kielce.pl

:arrow: http://www.radio.kielce.pl/page,,W-Kiel ... 1c944.html
<klawy tekścik w tym miejscu>

Awatar użytkownika
Arturo
Kontakt:

Post autor: Arturo » 24 marca 2011, o 00:06

Fotka wrocławskiej sali:
Obrazek

Pomieszczenie na 30 osób spokojnie się gdzieś wciśnie ;)

Awatar użytkownika
Sebastian

Post autor: Sebastian » 24 marca 2011, o 08:01

Byłem w Warszawie na takim seansie.Zabawa fajna.Bilet ponad 30 zł.Sala stosunkowo mała,a sam film w tej sali trwał może 15-20 min

Awatar użytkownika
tomasz2719

Post autor: tomasz2719 » 29 marca 2011, o 18:11

Salon Mituu w Dekoradzie

Firma Mituu, specjalizująca się w sprzedaży nowej generacji tekstyliów domowych, otworzy salon w Dekoradzie - części Galerii Echo dedykowanej wyposażeniu i dekoracji wnętrz.
Oferta salonu firmowego Mituu to między innymi najmodniejsze kolekcje pościeli, kołdry, poduszki, narzuty, zestawy ślubne, a także ogromny wybór markowych ręczników i płaszczy kąpielowych.
Klienci sklepu w przytulnym wnętrzu i wygodnych fotelach mogą liczyć na pomoc wykwalifikowanego personelu. Salon firmowy Mituu w Dekoradzie będzie miał powierzchnię 60 metrów kwadratowych.

:arrow: http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... 54416.html

Trojanek

Post autor: Trojanek » 30 marca 2011, o 00:42

Na północnej ścianie pojawił się wielki banner "otwórz swój sklep w dekoradzie", widać, że mają problem z zasiedleniem tego. No ale co się dziwić, jesli boją sie konkurencji i firmom konkurencyjnym dla firm Sołowowa nawet nie mają odwagi żeby odpowiedzieć "nie" bo to czy tamto, dziwne, że taką amatorszczyznę odstawia spółka giełdowa. Chyba zarząd nie wie kto i jak tam pracuje, bo jak wiadomo zła opinia rozchodzi się szybko, a panowie od komercjalizacji powierzchni zarabiają zapewne takie pieniądze, że chętnie zatrudnię się za połowę tego, i napewno w świetle takiego załatwiania sprawy będę przy nich prawdziwym profesjonalistą. CV w załączniku ;)

Będę obserwował dekoradę z ciekawością, bo czuję wielką klapę.

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 30 marca 2011, o 17:02

uuu to trzeba oddać rowerek do serwisowania póki są na żelaznej bo pewnie ceny im skoczą po przeprowadzce.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
Sebastian

Post autor: Sebastian » 30 marca 2011, o 20:59

boogie pisze:nikt chyba o tym nie wspominal: na budynku przy ul. żelaznej gdzies sklep Wsół sport wynajmuje powierzchnie dzisiaj zauwazylem baner "W sierpniu wjezdzamy do Nowej Galerii Echo"
No gdzieś się muszą wyprowadzić skoro obecnie zajmowane budynki idą do wyburzenia w związku z przedłużeniem Żelaznej.Ale to już chyba inny temat :D

ciekawski

Post autor: ciekawski » 31 marca 2011, o 05:30

Najemcy przejmują Galerię Echo

Kilkudziesięciu najemców kieleckiej Galerii Echo odebrało już swoje powierzchnie i rozpoczęło przygotowania do urządzania sklepów. W obiekcie w szybkim tempie postępują prace wykończeniowe.

Tylko w marcu swoje powierzchnie odebrało ponad 40 firm. Wśród nich jest spółka MK Bowling, która rozpoczyna urządzanie 12-torowej kręgielni. Większość najemców, którzy przygotowują się do urządzania sklepów reprezentuje branżę odzieżową - to m.in. Motivi, Tally Weijl, Chantelle, Oodji, Taranko, Ochnik, Blacky Dress & Jean Paul. Rozpoczęło się także urządzanie strefy food court - powierzchnię odebrały m.in. firmy Subway, Piramida, DiGusto.

Kilka tygodni wcześniej rozpoczęła się aranżacja lokali grupy Inditex (sklepy Zara, Bershka, Stradivarius i Pull&Bear). Wkrótce zacznie się urządzanie sklepów H&M, C&A, Cubus, KappAhl i New Yorker.

Poziom komercjalizacji nowej części Galerii Echo osiągnął 95 proc. Obecnie trwają zaawansowane prace wykończeniowe i adaptacja istniejącej części do aktualnych standardów. Obiekt jest ogrzewany i zasilany z docelowego przyłącza gazowego i elektrycznego.

żródło: www.echo.com.pl

Prawdę mówiąc bardziej kibicuję koronie, bo ciekawszy budynek, ale otwarcia echa też sie nie mogę doczekać, bo przynajmniej skończą sie zakupy w innych miastach.

Dawid

Post autor: Dawid » 31 marca 2011, o 07:03

Ta Dekorada to jeden wielki niewypał... kto to wymyslil ??? ---- jak ludzie kupuja panele itp to jada do castoramy itd a nie bedą oglądać płytki w tlumie przekraczajacym 30.000 osob

Wogole mi sie ta galeria nie podoba !!!! .Mogli wybudowac ogromna galerie na jakichs duzych dzialakach a nie pchac kolosa w tak mały teren...szkoda że jeszcze tych pieter to 20 nie zrobili.

Awatar użytkownika
andrzeej
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: andrzeej » 31 marca 2011, o 08:01

Zaraz Cię tu zjedzą na śniadanie :lol:

maciej

Post autor: maciej » 31 marca 2011, o 09:43

To może ja zacznę (na drugie ;) ).
Trojanek już się wysypał, że ma negatywny stosunek do Dekorady, bo potraktowano go niepoważnie jak próbował wynająć tam powierzchnię (czyli przed skontaktowaniem się z Echem raczej nie sądził, że Dekorada będzie klapą). Twoja wypowiedź Dawidzie też wydaje się emocjonalna (przy okazji: wystarczy po jednym znaku interpunkcyjnym, przy większej ilości efekt jest odwrotny do zamierzonego - rozmówcy przestają traktować Cię poważnie). Co do 30000 osób - rozumiem, że panele należy kontemplować w spokoju, który to gwarantują markety budowlane? Po to ma być wydzielone piętro na Dekoradę żeby nie pałętali się tam ludzie z wózkami z Tesco czy idący do kina. Co do wysokości galerii po części zgoda - wiadomo, że zarówno klienci jak i najemcy nie lubią wspinać się na więcej niż dwie kondygnacje. Jednak po pierwsze - łatwiejsze i najprawdopodobniej bardziej opłacalne dla Echa było nadbudowanie Galerii na własnym, bardzo dobrze skomunikowanym terenie niż budowanie nowego centrum, które byłoby konkurencją dla Galerii Echo, na dodatek gorzej położoną. Osobiście też sądzę, że czterokondygnacyjna galeria wygląda bardziej miejsko i lepiej wpływa na przestrzeń niż jednopoziomowy blaszak o ogromnej powierzchni zabudowy z naziemnym parkingiem na 2000 miejsc.

Awatar użytkownika
tomasz2719

Post autor: tomasz2719 » 31 marca 2011, o 10:17

Galeria Echo: Subway, Tally Wejl i Motivi już urządzają lokale!

Galeria Echo. Prace wykończeniowe idą pełną parą. Już ponad czterdziestu najemców odebrało swoje lokale i urządź w nich sklepy. Prace pełną para idą u Zary, Stradivariusa, Bershki oraz Pull&Bear. Lada moment swoje salony zaczną urządzać H&M, C&A, Cubus, KappAhl oraz New Yorker.

Kilkudziesięciu najemców kieleckiej Galerii Echo odebrało już swoje powierzchnie i rozpoczęło przygotowania do urządzania sklepów. W obiekcie w szybkim tempie postępują prace wykończeniowe.

Tylko w marcu Galeria Echo przekazała powierzchnie ponad 40 firmom. Wśród nich jest spółka MK Bowling, która rozpoczyna urządzanie 12-torowej kręgielni, jednak większość najemców, którzy przygotowują się do aranżacji sklepów reprezentuje branżę odzieżową. To między innymi takie marki jak Motivi, Tally Weijl, Chantelle, Oodji, Taranko, Ochnik, Blacky Dress & Jean Paul. Trwają także prace przy urządzaniu strefy food Cort, czyli tej z restauracjami i barami szybkiej obsługi. Wystrojem swoich lokali gastronomicznych zajęły się restauracje Piramida, pizzeria DiGusto oraz znana sieć z kanapkami Subway.

Kilka tygodni wcześniej rozpoczęła się aranżacja lokali hiszpańskiej grupy Inditex, do której w Kielcach w Galerii Echo prowadzić będzie salony takich marek jak: Zara, Bershka, Stradivarius oraz Pull&Bear. Wkrótce rozpocznie się urządzanie sklepów H&M, C&A, Cubus, KappAhl i New Yorker.

Poziom komercjalizacji nowej części Galerii Echo osiągnął 95 procent. Obecnie trwają zaawansowane prace wykończeniowe i adaptacja istniejącej części do aktualnych standardów. Obiekt jest ogrzewany i zasilany z docelowego przyłącza gazowego i elektrycznego.

Przypomnijmy, Galeria Echo w Kielcach to największy obiekt handlowo-rozrywkowy w regionie świętokrzyskim. W nowym centrum znajdzie się blisko 300 sklepów i punktów usługowych.

Na poziomach -1, 0 i +1 przewidziana została bogata oferta handlowa i usługowa wraz z licznymi restauracjami, kawiarniami i fast-food. Ostatnią kondygnację przeznaczono na funkcje rozrywkowe i rekreacyjne. Klienci będą mieli do dyspozycji 12-torową kręgielnię, siłownię, fitness, a dla dzieci przewidziana jest bawialnia o powierzchni około 300 metrów kwadratowych. Również na drugim poziomie Galerii Echo zlokalizowana będzie Dekorada z wyselekcjonowaną ofertą wyposażenia i dekoracji wnętrz.

Powierzchnia całkowita Galerii Echo wyniesie 159 tysięcy metrów kwadratowych, z czego powierzchnia przeznaczona na wynajem wyniesie 70 tysięcy metrów kwadratowych. Klienci będą mogli korzystać z około 2 300 miejsc parkingowych.
Nowa Galeria Echo zostanie otwarta w sierpniu 2011 roku.

:arrow: http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... 54618.html

Trojanek

Post autor: Trojanek » 31 marca 2011, o 13:15

maciej pisze:Trojanek już się wysypał, że ma negatywny stosunek do Dekorady, bo potraktowano go niepoważnie jak próbował wynająć tam powierzchnię
Mój Boże, jak ludzie potrafią dorobić historię do założonej przez siebie tezy :roll: . A nie wystarczyłoby przeczytać ze zrozumieniem moje posty od początku? Już wcześniej napisałem, że mam taką wiedzę z "pierwszej ręki", ale absolutnie nie mnie dotyczy. Osobiście, znając warunki narzucane przez tego typu centra handlowe napewno nie pokusiłbym się na najem powierzchni w sytuacji kiedy koncept jest jedną wielką niewiadomą, to szaleństwo, biorąc pod uwagę, że czynsz i opłaty sa jak najbardziej wiadome. Już we Wrocławiu najemcy uciekali z jednego centrum handlowego potajemnie wynosząc towar w siatkach :D. Zdaje się, że pisałem też, że moja opinia nie jest odosobniona wśród zainteresowanych osób, wierz mi, że również jestem zainteresowany, żeby Dekorada była super, niestety póki co jestem mocno zawiedziony doborem firm. No i po trzecie, wielokrotnie i na rózne sposoby napisałem logiczne uzasadnienie DLACZEGO uważam to za niewypał, i nie będę po raz kolejny pisał, że choćby dlatego, że zamiast produktow których nie było dotad w Kielcach, będą produkty które mozna kupić w 16 punktach sprzedaży w mieście, i to nie licząc marketów. Odpowiedz macieju może, czy uwazasz, że to super, że zamiast czegoś po co ludzie jezdżą do Krakowa (a jezdżą) będzie w Dekoradzie to samo co wszędzie, czy to jest dla Ciebie zaletą Dekorady i czynnikiem skazującym ją na sukces? Krótko, tak czy nie.
Ja rozumiem, że niektórzy się entuzjazmują 17-tym punktem sprzedaży Cersanitu i pewnie ze 20-tym Barlinka, ale to niedobrze, kiedy ten entuzjazm jest tak wybuchowy, że dorabia się do niego własne historie.
maciej pisze:Po to ma być wydzielone piętro na Dekoradę żeby nie pałętali się tam ludzie z wózkami z Tesco czy idący do kina.

Najbardziej cieszą sprzeczne opinie u entuzjastów. Dopiero atomm, drugi entuzjasta, polemizując ze mną udowadniał coś wręcz przeciwnego:
atomm pisze:Jezeli uwazasz ze spacerowicze Galerii nie sa potencjalnymi klientami i dostep do takiej ilości osob sie nie liczy, to zycze powodzenia w marketingu i sprzedaży...
.
Jednym słowem to, że nie bedą tam się pałętali spacerowicze jest atutem Dekorady, tak samo, jak atutem jest to, że jednak będą się pałętali, no co by nie robił, wszystko Dekoradzie na plus :D.
Ech ludzie, ludzie :D

maciej

Post autor: maciej » 31 marca 2011, o 17:28

Twój post z poprzedniej strony został zedytowany. Początkowo pisałeś, że nie oddzwoniono do Ciebie mimo zapowiedzi, że tak zrobią.
Co do wielkiej niewiadomej to prawdę mówiąc jestem skłonny prędzej uwierzyć Echu Investment, które swoje inwestycje przygotowuje nie na węch, ale na podstawie analiz (czy poprawnych to czas pokaże, ale na pewno opartych są na jakichś danych, a nie tylko na subiektywnym odczuciu).
Jeśli chodzi o Barlinka i Cersanit to ani mnie to ziębi ani grzeje, ale nie rozumiem czemu dziwisz się, że Sołowow chce mieć sklepy swoich spółek w swoim centrum handlowym?
Podoba mi się pomysł na Dekoradę, jednak nazywanie mnie entuzjastą jest chyba na wyrost. Ty natomiast popadasz w przesadę w drugą stronę - jeździsz jak po burej suce po sklepie, który zostanie otwarty za 4 miesiące. Wstrzymaj się przynajmniej do dnia otwarcia.

Co do Atomma to nie znam go i nie piszę swoich postów w porozumieniu z nim.

ODPOWIEDZ