Medicover inwestuje w Kielcach - call center

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 23 marca 2007, o 21:22

Zauważcie kto pracuje na słuchawkach - głownie studenci. Lublin ma Centka, ktoś wreszcie zauważył, że w Kielcach jest spory ośrodek studencki :)
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 23 marca 2007, o 21:35

No nie wiem czy studenci...

http://www.pracuj.pl/oferty/289086.html

Od idealnych kandydatów oczekujemy:
- Doświadczenia w Obsłudze Klienta lub Call Center
- Osoby z wykształceniem medycznym (pielęgniarka, ratownik medyczny) mile widziane

PS. Szkoda, że to jednak tylko Call Center, a usługi: "Informujemy iż na dzień dzisiejszy nie posiadamy informacji aby Medicover planowało otworzenie nowego Centrum w Kielcach."

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 23 marca 2007, o 21:39

Własnie dla studentow jest to dobre miejsce na start, a chodzi m.in. o zaocznych studentow. Przeciez jest u nas np. pielegniarstwo. Jeszcze tylko jezyk angielski i pierwsza praca jest.

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 23 marca 2007, o 21:58

Nie wiem tylko czy wielu studentów posiada doswiadczenie w pracy w Call Center, które jest tutaj wymagane. No a przez wykształcenie to chyba rozumie się ukończone studia (czyli wykształcenie wyższe a nie wykształcenie średnie...)

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 23 marca 2007, o 22:04

Michał pisze:Nie wiem tylko czy wielu studentów posiada doswiadczenie w pracy w Call Center,
W ogłoszeniach pisane są zawsze maksymalne wymagania :)

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 23 marca 2007, o 22:46

tricky pisze:i jeszcze dobre polozenie geograficzne :)
Podejrzewam, że akurat w przypadku call-center położenie geograficzne ma znaczenie drugo- albo trzeciorzędne (a może żadne). Tutaj istotne są przede wszystkim koszty wynajęcia lokalu i infrastruktura.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 24 marca 2007, o 21:58

Informacje pewne, nieoficjalne :)

- aktualnie zatrudnionych ok 30 osób, docelowo póki co ok 60,
- start w Kielcach od 1.04, do końca kwietnia równolegle działają Kielce i Warszawa,
- konsultanic na słuchawkę bez przygotowania medycznego, ale dodatkowo będą pracować osoby po medycynie.

kamil olak

Post autor: kamil olak » 27 marca 2007, o 14:22

Telefoniczne biuro obsługi klienta obejmujące obszar całego kraju otworzy w Kielcach ogólnopolska sieć placówek medycznych „Medicover”. Mieszkańcy innych regionów bedą w Kielcach dokonywać rezerwacji wizyt lekarskich oraz załatwiać sprawy z tym związane. W kwietniu do miasta ma zostać przeniesione "call center" z Warszawy oraz ze wszystkich regionalnych oddziałów. Placówka zatrudni na początku około 50 osób, jednak docelowo ma tam pracować ponad 100- powiedział Radiu Kielce Marcin Malinowski rzecznik prasowy firmy. „Wybraliśmy Kielce, gdyż doszliśmy do wniosku że jest to idealna lokalizacja na uruchomienie tu takiej działalności. Chodzi nam również o wykwalifikowanych pracowników i mamy nadzieję, że ten projekt uda nam się zrealizować właśnie w Kielcach”- dodał Malinowski.

Obecnie MEDICOVER posiada 40 Centrów Medycznych w całym kraju, zatrudniających ogółem około 1 200 pracowników służby zdrowia. Firma współpracuje także z siecią ponad 2 tys. placówek zdrowotnych i obsługuje ponad milion wizyt lekarskich rocznie.

Kamil Olak- Radio Kielce

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 27 marca 2007, o 14:36

msz1 pisze:W każdym razie call center to według mnie nie jest prestiżowa inwestycja.
Prestiżowa może i nie, ale 100 osób to już coś. Tym bardziej, że spadli troche z nieba, bynajmniej ja nic wcześniej nie słyszałem o przeprowadzce.
kamil olak pisze:„Wybraliśmy Kielce, gdyż doszliśmy do wniosku że jest to idealna lokalizacja na uruchomienie tu takiej działalności. Chodzi nam również o wykwalifikowanych pracowników i mamy nadzieję, że ten projekt uda nam się zrealizować właśnie w Kielcach”- dodał Malinowski.
Tak brzmi wypowiedź rzecznika prasowego :?: Żenada :!:

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 28 marca 2007, o 07:56

Medicover będzie szukał pracowników podczas Targów Pracy:
Na dzień 27.03.2007 r. udział potwierdziło 130 wystawców z czego: 100 pracodawców, którzy zaoferowali ok. 3500 miejsc pracy oraz 10 jednostek informacyjnych i 12 jednostek szkolących.

Udział w targach wezmą firmy m. in:

z Kraju:
- MEDICOVER - Warszawa
(...)"
http://www.targikielce.pl/targi/targipracy/

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 28 marca 2007, o 21:11

Obrazek
W Kielcach będzie ogólnopolskie call center

Obrazek marc, 29-03-2007

Nawet 120 osób znajdzie pracę w pierwszym kieleckim call center z prawdziwego zdarzenia. Uruchamia je potentat na rynku usług medycznych - Medicover.

Call Center, czyli miejsce, w którym klienci są obsługiwani przez telefon i internet, mieścić się będzie w biurowcu Exbud Skanska. Zacznie działać 1 kwietnia. - I to nie jest żart primaaprilisowy - mówi Marcin Malinowski, kierownik ds. komunikacji Medicover, która zajmuje się m.in. obsługą medyczną firm. Na początek ma tam pracować 40 osób przy obsłudze 25 stanowisk. - Docelowo w tym roku w Kielcach ma być 46 stanowisk i 70 pracowników. A do końca 2009 roku chcemy zatrudnić 120 osób - twierdzi Malinowski.

To pierwsza firma, która zamierza zlokalizować w Kielcach swoje ogólnopolskie centrum obsługi klienta. Do tej pory takie centra powstawały m.in. w Szczecinie, Rzeszowie, Łodzi. Największe zatrudniają nawet po kilkaset osób. W wielu przypadkach potencjalni klienci, dzwoniąc np. na linię serwisową Era GSM, nawet nie zdają sobie sprawy, że operator siedzi kilkaset kilometrów dalej. W Kielcach pracuje np. telefoniczny punkt obsługi TP SA. - My też mamy call center w Warszawie i kilku innych miastach. Do Kielc w pierwszej kolejności chcemy przenieść centrum warszawskie, a potem kolejne - wylicza Malinowski.

Taka przeprowadzka to przede wszystkim oszczędność dla firm. - Koszty pracy są bardzo ważne, ale dzięki temu możemy zadbać o wyższy poziom usług. Poza tym bierzemy pod uwagę dostępność siły roboczej, warunki lokalowe, możliwości rozwoju i odległość od Warszawy. Po przeanalizowaniu kilku lokalizacji Kielce wydawały się optymalne - mówi Malinowski.

Potencjalni kandydaci do pracy w call center muszą mieć co najmniej średnie wykształcenie. - Dodatkowym, ważnym atutem jest znajomość języka angielskiego, bo wielu naszych klientów jest dwujęzyczna. Preferujemy też pielęgniarki albo ratowników medycznych. Mile widziani będą studenci - mówi Malinowski.

Dla "Gazety"
Andrzej Mochoń, kanclerz świętokrzyskiej loży BCC
To bardzo pozytywna wiadomość i mam nadzieję, że to dopiero pierwszy krok, a po tej firmie przyjdą kolejne. Nie da się ukryć, że Kielce jako miasto, gdzie jest sporo młodych ludzi mających stosunkowo niezłe wykształcenie dzięki dużej liczbie uczelni, wydają się predysponowane do tego typu usług. I nie chodzi tu tylko o telefoniczną obsługę klienta, ale i inne świadczenia outsourcingowe dla dużych korporacji, np. usługi księgowe. To bardzo mocno rozwijająca się dziedzina opierająca się na przesyłaniu informacji. Niestety, z tego potencjału do tej pory z tego, co mi wiadomo, żadna firma nie skorzystała w ten sposób. A szkoda, bo np. Indie, gdzie znajomość języka angielskiego jest powszechna, a koszty pracy stosunkowo niskie, świadczą takie usługi dla gigantów. Mam nadzieję, że będziemy mieć teraz do czynienia z efektem kuli śniegowej i po tej firmie przyjdą kolejne. Tak było w innych miastach w Polsce.

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 29 marca 2007, o 12:16

Nasze forum podaje informacje szybciej niż kieleckie lokalne media, mam wrażenie, że powoli zaczynamy być dla nich źródłem. :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 29 marca 2007, o 21:17

msz1 pisze:Nasze forum podaje informacje szybciej niż kieleckie lokalne media, mam wrażenie, że powoli zaczynamy być dla nich źródłem. :)
heh, no zrodlem czesto jestem ja, podobnie jak i teraz. Warto podrzucac takie tematy, bo dodaja optymizmu.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 14 października 2008, o 22:46

Nie wiem czy wiecie, ale Kielce stają się po cichu coraz większym rynkiem usług świadczącym usługi typu callcenter. Na parterze w Exbudzie od jakiegoś czasu działa callcenter zewnętrznej firmy świadczącej usługi dla PTK Centertel, operatora Orange. Aktualnie pracuje tam ok. 90 osób. Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem się też, że gdzieś w okolicach dworca jest callcenter Tele 2.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 października 2008, o 22:54

Jarek pisze:Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem się też, że gdzieś w okolicach dworca jest callcenter Tele 2.
Nie w budynku Apolloplast?

ODPOWIEDZ