Galeria Echo – sklepy, wydarzenia nieinwestycyjne

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
andrzeej
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: andrzeej » 24 sierpnia 2011, o 16:12

Byłem i ja :D

Wrażenia:

plusy:
- Dekorada - generalnie świetny pomysł, rewelacyjne stoisko Cersanitu i Opoczna
- najfajniejsze miejsce w całej galerii to wystawa zdjęć Andrzeja Borysa w Dekoradzie - polecam, świetne wielkie foty
- jasno - głównie dzięki szklanemu zadaszeniu, obawiałem się że na najwyższym poziomie będzie zaduch taki jak w Złotych Tarasach, ale nie - jest OK
- sporo przestrzeni
- system wyszukiwania samochodu - świetna sprawa, myślałem, że będzie miał problem z moimi tablicami (stare czarne), ale znalazł

minusy:
- pachołki przy schodach ruchomych - TOTALNA PORAŻKA!
- sztuczne krzewy i drzewa - WIOCHA I PORAŻKA!
- podłoga w Dekoradzie wygląda jakby miała 10 lat, wcale nie zachęca do kupna podłogi z Barlinka (moja podłoga też z Barlinka po 5 latach intensywnego chodzenia wygląda lepiej)
- dużo nieczynnych sklepów, dla mnie to przejaw olewania klienta

Awatar użytkownika
michal_ck
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: michal_ck » 24 sierpnia 2011, o 19:33

- nie oceniajmy dekorady teraz. To specyficzny obiekt. Codziennie się nie kupuje płytek i podłóg, ludzie muszą mieć czas się o niej dowiedzieć. Za 3 miesiące ocenimy.
- pachołki przy schodach są po to, żeby nie wjeżdżać na schody wózkami, a korzystać z wind.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 26 sierpnia 2011, o 08:44

Liczyłem, że Empik trochę nam urośnie, niestety przeliczyłem się.

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 16 września 2011, o 18:18

11:31 pt. 16-09-2011 — marzena
Pierwszy milion w Galerii Echo

Ponad 75 tysięcy osób w dniu otwarcia, 24 tysiące odwiedzających galerię codziennie i milion osób przez pierwszy miesiąc – po rozbudowie Galeria Echo w Kielcach nadal przeżywa prawdziwe oblężenie.

Popularność kieleckiej galerii handlowej, największej w Polsce pod względem liczby sklepów, nie maleje. W ciągu pierwszego miesiąca jej funkcjonowania po rozbudowie, nadal odwiedzają ją codziennie tysiące ludzi. Jeśli wziąć pod uwagę liczbę mieszkańców Kielc, która na koniec ubiegłego roku wynosiła 203.804 osoby, można porównać, że statystycznie niemal każdy kielczanin odwiedził najnowszą inwestycję Echo Investment.

Największe tłumy przewinęły się przez galerię w dniu jej otwarcia, czyli 19 sierpnia. Odwiedziło ją wtedy dokładnie 75.138 osób. Łącznie, przez cały pierwszy weekend po jej otwarciu przyszło do galerii 171.177 klientów. Przekroczyło to nawet najśmielsze oczekiwania dyrekcji obiektu. Po pierwszych dniach ruch trochę osłabł, ale wciąż odwiedzają ja tłumy. 24 tysiące osób przewija się przez nią codziennie co dziennie. Ruch w galerii liczy specjalny system, dostarcza informacji nie tylko o liczbie osób, ale także o dynamice ruchu klientów.

Zdecydowana większość, bo 70-75 procent, odwiedzających to mieszkańcy Kielc i powiatu kieleckiego. Ale nie brak też gości z innych powiatów naszego regionu. Sporo osób przyjeżdża także spoza naszego województwa. System monitoringu często rejestruje auta z Radomia, Szydłowa, Grójca czy Lipska, ale nie brak także gości z wielkich miast jak Kraków czy nawet Warszawa. Zjeżdżają się goście z całej Polski, bo nowa inwestycja w Kielcach budzi duże zainteresowanie.

Marzena SMORĘDA smoreda@echodnia.eu

Awatar użytkownika
Adasiek CK

Post autor: Adasiek CK » 16 września 2011, o 18:31

No proszę... nawet z Radomia. 8)
<klawy tekścik w tym miejscu>

jasiek

Post autor: jasiek » 16 września 2011, o 18:49

jasne Kraków i Warszawa, pewnie same auta w leasingu :lol:

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 16 września 2011, o 18:56

To mit. Firmy leasingowe rejestrują samochody już od dawna w Kielcach.

Awatar użytkownika
kamilkw

Post autor: kamilkw » 16 września 2011, o 20:26

Poszło w Polskę o największej Galerii, więc sporo ciekawych z całej Polski przyjechało. Globalizacja :)
pletwa

Michal K

Post autor: Michal K » 16 września 2011, o 23:06

Taaaa, a prywaciarze z Kielc już żałują, że weszli do Galerii. Przykład:
http://kielce.cwirek.pl/sprzedam/sprzed ... 1ff85.html

Oblężenie jest w tanich sieciówkach, a mniejszych sklepach podobno nie starcza na koszty.
"Lekarz może pogrzebać swoje błędy, architekt może jedynie doradzić klientowi by zasadził winorośl". Frank Lloyd Wright

jasiek

Post autor: jasiek » 16 września 2011, o 23:28

andrzeej pisze:To mit. Firmy leasingowe rejestrują samochody już od dawna w Kielcach.
oczywiście, że rejestrują ale raz, że nie wszystkie, dwa często szybciej i taniej jest zarejestrować auto w innym mieście.

pietrck

Post autor: pietrck » 17 września 2011, o 09:47

Od czasu otwarcia byłem w galerii kilkanaście razy i też uderza mnie ta pustka. W porównaniu do Galerii Krakowskiej czy Pasażu Grunwaldzkiego we Wrocławiu gdzie zawsze były tłumy to w Echo jest bardzo luźno. Dobre dla klientów, ale najemcy podejrzewam, że nie są zachwyceni.

Awatar użytkownika
michal_ck
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: michal_ck » 17 września 2011, o 14:42

I dobrze, niech ruch się rozłoży między GE a Sienkiewicza.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

Awatar użytkownika
Robert-Kowal
Kontakt:

Post autor: Robert-Kowal » 17 września 2011, o 22:12

Michal K pisze:Taaaa, a prywaciarze z Kielc już żałują, że weszli do Galerii. Przykład:
http://kielce.cwirek.pl/sprzedam/sprzed ... 1ff85.html

Oblężenie jest w tanich sieciówkach, a mniejszych sklepach podobno nie starcza na koszty.
Tylko, że to ogłoszenie było wystawione tydzień po otwarciu.

Nie można porównywać naszej galerii do Galerii Krakowskiej, gdzie po pierwsze, położona jest w centrum miasta na dworcu autobusowym i kolejowym, po drugie Kraków jest 3,5 razy większym miastem od naszego i ma wielkie znaczenie w Polsce pod względem turystycznym i gospodarczym.

Jak zapowiadał dyrektor galerii czy też Pan Sołowow, że ta galeria jest za duża jak na nasze miasto. To teraz widać, bo ludzi jest mało i ciężko zapełnić taki obiekt. Po trzecie to mamy odpływ ludzi z Kielc i będzie mniej potencjalnych klientów z biegiem czasu. W ogóle z naszego województwa ludzie uciekają za pracą i kasą.
Wracając do tematu Galerii Krakowskiej to rano i przed południem tam dużo ludzi zbytnio też nie ma.

Awatar użytkownika
kamilkw

Post autor: kamilkw » 17 września 2011, o 22:15

Milion klientów miesięcznie to pustki? W większości sklepów były kolejki jak odwiedzałem Galerię. A w niedziele jest problem ze znalezieniem miejsca do parkowania.
pletwa

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 18 września 2011, o 10:26

To ogłoszenie o sprzedaży zostało wystawione 22 dni temu czyli jakieś 10 dni po otwarciu galerii. Jako że żaden zdrowo myślący człowiek nie podejmowałby decyzji o sprzedaży biznesu na podstawie wyników z pierwszych 10 dni, zakładałbym, że decyzja ta jest podjęta z przyczyn pozabiznesowych.

ODPOWIEDZ