Remont dwu budynków Świętokrzyskie Centrum Ratownictwa Medycznego i Transportu Sanitarnego przy ulicy Św. Leonarda 10
KAMIENICE - remonty, nowe elewacje
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Uuu... To jestem rozczarowany. Były plany wyprowadzki pogotowia z tak nieporęcznego miejsca. Miałem nadzieję na nową siedzibę i inne wykorzystanie starego budynku...Sirek1 pisze:Zaczeło się![]()
Remont dwu budynków Świętokrzyskie Centrum Ratownictwa Medycznego i Transportu Sanitarnego przy ulicy Św. Leonarda 10
http://www.scrmits.pl/ogloszenie_rem_leonarda.html
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Wydaje mi się, że tak będzie, ale póki co nie zagrodzili całości, bo chcą zostawić jakieś przejście dla osób idących SienkiewiczaAR pisze:Myślałem, że kostka na Paderewskiego będzie się kończyc na wys. sygnalizatorów, równo z linią "zebry" i początkiem obniżenia krawężnika
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Remonty elewacji
Remonty elewacji kilku obiektów, w centrum Kielc, należących do gminy planuje w tym roku Miejski Zarząd Budynków. W pierwszej kolejności odnowiona ma zostać elewacja obiektu przy ulicy Mickiewicza 1- mieści się tam m.in.: apteka. Remont czeka także elewacje dwóch kamienic przy Sienkiewicza, w pobliżu dworca PKP. Chodzi o budynki numer 72 i 68. W tym drugim siedzibę ma obecnie m.in MOPR i inne organizacje pozarządowe. Jak powiedział Krzysztof Miernik -z-ca dyrektora MZB dziś odbędą się także rozmowy ze wspólnotą, której własnością jest kamienica numer 74. Być może uda się zachęcić mieszkańców do odnowy także tego obiektu. Z-ca dyrektora zapowiada, że w planach jest ponadto odnowa niezwykle zniszczonej elewacji bloku pomiędzy pasmami ulicy Warszawskiej, w pobliżu skrzyżowania z IX Wieków Kielc. Część obiektu należy do prywatnych osób, trwają rozmowy z nowym właścicielem, który zainteresowany jest remontem - powiedział Krzysztof Miernik. Wszystkie te prace MZB chce przeprowadzić w tym roku. Remonty elewacji kosztować mają około pół miliona złotych.
http://www.radio.kielce.com.pl/index.php?go=3&id_k=5380
Remonty elewacji kilku obiektów, w centrum Kielc, należących do gminy planuje w tym roku Miejski Zarząd Budynków. W pierwszej kolejności odnowiona ma zostać elewacja obiektu przy ulicy Mickiewicza 1- mieści się tam m.in.: apteka. Remont czeka także elewacje dwóch kamienic przy Sienkiewicza, w pobliżu dworca PKP. Chodzi o budynki numer 72 i 68. W tym drugim siedzibę ma obecnie m.in MOPR i inne organizacje pozarządowe. Jak powiedział Krzysztof Miernik -z-ca dyrektora MZB dziś odbędą się także rozmowy ze wspólnotą, której własnością jest kamienica numer 74. Być może uda się zachęcić mieszkańców do odnowy także tego obiektu. Z-ca dyrektora zapowiada, że w planach jest ponadto odnowa niezwykle zniszczonej elewacji bloku pomiędzy pasmami ulicy Warszawskiej, w pobliżu skrzyżowania z IX Wieków Kielc. Część obiektu należy do prywatnych osób, trwają rozmowy z nowym właścicielem, który zainteresowany jest remontem - powiedział Krzysztof Miernik. Wszystkie te prace MZB chce przeprowadzić w tym roku. Remonty elewacji kosztować mają około pół miliona złotych.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

Dokładnie jest to połowa tej kamienicy. Dzisiaj sprawdzałemautor pisze:Ul. Sienkiewicza 72 to tam, gdzie Active i PT Lysogory? Ma ktos zdjecie?

A przy okazji - kto jest właścicielem tego rupiecia?:

Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
Oj jak dobrze! Nareszcie ten ochydny obiekt zostanie odnowiony! Jak już wielokrotnie pisałem wolałbym, by był wyburzony, ale dobre choć to... Mam nadzieję, że skoro jest nowy właściciel jednego z tych dwóch połączonych ze sobą budynków to zajmie się on nie tylko elewacją, ale także infrastrukturą wokół budynku - obecnie to totalna wiocha w centrum!MAŁY pisze:Remonty elewacji
...Z-ca dyrektora zapowiada, że w planach jest ponadto odnowa niezwykle zniszczonej elewacji bloku pomiędzy pasmami ulicy Warszawskiej, w pobliżu skrzyżowania z IX Wieków Kielc. Część obiektu należy do prywatnych osób, trwają rozmowy z nowym właścicielem, który zainteresowany jest remontem - powiedział Krzysztof Miernik. Wszystkie te prace MZB chce przeprowadzić w tym roku. Remonty elewacji kosztować mają około pół miliona złotych...
O to samo miałem spytać! Kiedy to COŚ wreszcie zostanie wyremontowane?