KAMIENICE - remonty, nowe elewacje

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

ccc

Post autor: ccc » 25 października 2006, o 10:02

elewacja bloku (kamienicy) przy ul. Równej za hotelem

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: tom » 25 października 2006, o 16:13

tom pisze:Remontowana kamienica przy Wesołej ma nr 34.
Kolor elewacji - dość mocny żółty. Niezbyt mi to odpowiada.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 26 października 2006, o 16:56

nie wiem czy dobrze widzialem,ale dom rzemiosla od strony warszawskiej po prostu malowali walkiem na taki zgnily zielony i zolty :evil: to wyglada gorzej niz zle :x
mam nadzieje ze tak nie zostanie

Awatar użytkownika
MAŁY
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MAŁY » 26 października 2006, o 19:09

KamilEm pisze:
MAŁY pisze:stok jak malowal w tamtym roku na tym poprzestal ! ale na końcu Świętokrzyskiego kolo pentli 35 też pomalowany jest blok ale nie ladnie podajrze 111!
Blok 111 to już os. Świętokrzyskie a nie Stok. Mieszkam w nim więc wiem :D jest obity żółtą blachą więc raczej go nie pomalują.
uwież że odróżniam stok od Świętokrzyskiego i zauważ że napisałem na końcu Świętokrzyskiego kolo pentli35.... a 111 nie jest obity blacha!
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 26 października 2006, o 19:26

MAŁY pisze:
KamilEm pisze:
MAŁY pisze:stok jak malowal w tamtym roku na tym poprzestal ! ale na końcu Świętokrzyskiego kolo pentli 35 też pomalowany jest blok ale nie ladnie podajrze 111!
Blok 111 to już os. Świętokrzyskie a nie Stok. Mieszkam w nim więc wiem :D jest obity żółtą blachą więc raczej go nie pomalują.
uwież że odróżniam stok od Świętokrzyskiego i zauważ że napisałem na końcu Świętokrzyskiego kolo pentli35.... a 111 nie jest obity blacha!
Aż normalnie wyjrzałem przed chwilą przez okno. I :?: Ciągle tu jest. Chodzi mi o żółtą blache na 111. MIESZKAM W TYM BLOKU! Nie pomyliło Ci się ze 123? Ostatnio wymalowali na nim takie coś (to zdjęcie zamieszczałem już wcześniej)
Obrazek

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 26 października 2006, o 19:39

upsik pomerdało mi sie! zwracam honor :D ale jakieś 2 4 piętrowce pomalowali!
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 26 października 2006, o 19:43

Pomalowali jeszcze 121. Od strony ulicy jeszcze jakoś to wygląda ale od strony osiedla jest tragicznie. Brązowo-żółto-odblaskowo zielono. Jak to widze to ciesze się z żółtej blachy 8)

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 31 października 2006, o 14:51

Co tam słychować "U" "domu rzemiosla" :D :o a z tego co slyszalem to na Sandomierskiej fajne kolorki a na dlugości balkonów lub okien jest grubbba krecha innego koloru zakończona u góry trojkątem wyglada to jak "kamieńiczka" choć niedosłownie! :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 3 listopada 2006, o 17:13

Dom Rzemiosła się maluje i wygląda na to że będzie łady - kolory żólto-zielone :)
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 3 listopada 2006, o 17:21

Jarek pisze:Dom Rzemiosła się maluje i wygląda na to że będzie łady - kolory żólto-zielone :)
ale czy ja dobrze widzialem ze oni maluja to na ta stara elewacje :?: nie ocieplaja,tylko poprostu maluja z wierzchu

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 3 listopada 2006, o 17:24

Moim zdaniem (z tego co widziałem) niezbyt ładnie go malują. Za dużo kolorów naciapali żółty, jasny zielony i mocny zielony. I cały w jakąś taką niby-kratke. Fuj!

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 listopada 2006, o 20:48

Wzrok Cie nie myli Tricky...

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 3 listopada 2006, o 21:38

autor pisze:Wzrok Cie nie myli Tricky...
no to coz za ciekawie to wygladac nie bedzie...szkoda ze nie sprobowli jakos odmienic tego budynky tylko tak po najprostszej linii poszli :(

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 4 listopada 2006, o 11:46

Choć dobre i to...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 5 listopada 2006, o 20:39

Obrazek
Co się w mieście buduje

Obrazek joge, ziem, 06-11-2006

Nie tylko kamienice przy wyremontowanym odcinku kieleckiego deptaku, ale także te na ulicach biegnących do Sienkiewicza nabierają blasku.

Wszystko za sprawą kolorowych farb, np. cytrynowej pokrywającej elewację i bieli akcentującej detale - tak jak w przypadku kamienicy przy ulicy Wesołej 36. Robotnicy zdjęli już siatkę z rusztowań, teraz robią ostatnie poprawki. - Na to, że remontują się takie małe kamienice, na bocznych ulicach na pewno wpływ ma sąsiedztwo. Jeżeli ulica jest wyremontowana, jeżeli powstają nowe kamienice to wtedy wyraźniej widać brzydotę, mankamenty zaniedbanych budynków. Nikt nie wejdzie do sklepu w obskurnej kamienicy jeżeli obok ma pięknie rozświetlony salon. Dlatego też każdy stara się swoje budynki remontować, przez to podnosi się ich wartość, a co za tym idzie pewnie i właściciele mogą dyktować wyższe czynsze - mówi architekt Alicja Bojarowicz z B&B Arch Studio, przewodnicząca Świętokrzyskiej Okręgowej Izby Architektów.

Najnowszym "sąsiadem" kamieniczki przy ulicy Wesołej jest kamienica "Pod białym bzem" na rogu Wesołej ze św. Leonarda. Lada tydzień przeprowadzą się do niej pierwsi lokatorzy. Zbudowała ją Kielecka Grupa Inwestycyjna. Kamienica jest stylowa i położona w doskonałym miejscu. Na parterze są lokale użytkowe, na dwóch piętrach i poddaszu 17 mieszkań.

Odnawiane są też kolejne kamienice przy remontowanym odcinku ulicy Sienkiewicza. Wzrok przyciąga żywą zielenią i rudością kamienica przy ulicy Sienkiewicza 60 A, gdzie siedzibę ma m.in. Raiffeisen Bank. - Mnie taka kolorystyka się podoba. Przykuwa uwagę, budzi pozytywne emocje - ocenia Alicja Bojarowicz.

ODPOWIEDZ