Przebudowa dworca PKP
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kuter i to taki niedorobionytricky pisze:w krakowie w ktorej galerii widzialem w srodku spora lodz,ale nie wiem czy wiezyczka pasowalaby w srodku dworacajesli to bylaby nowoczesna budowa to tak by sie to nie zgrywalo
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
w szczecinie juz maja nawet projekt(bardzo ciekawy)
http://www.muratorplus.pl/17140_28704.htm
a u nas jakos wszytsko umilklo i nie ma zadnych konkretow
a u nas jakos wszytsko umilklo i nie ma zadnych konkretow
-
maju
- Kontakt:
Szczecin, miasto utraconych szans..
Szczecin jest jednym z bardziej prężnych miast ,jeśli chodzi o budowy na papierze...dlatego też ja osobiście dołaczyłbym ów projekt do innych cudownych projektów ,które miały powstać w tym mieście w ostatnich latach, a to przebudowa jednego z placów w okolicy pl.Grunwaldzkiego(pełni rolę rynku, bo właściwy Rynek,dzięki amerykańskim lotnikom byl w kompletnej ruinie po wojnie i dopiero teraz próbuje się go zreanimować)m.in.z zakryciem całego placu szklanym dachem, budowa osiedla apartamentowców na wyspie Łasztownia naprzeciwko dworca głównego, przebudowy stadionu i budowy wokół niego centrum handlowo-sportowego, budowy centrum handlowego na lotnisku Dąbie, budowy szybkiej kolei do Berlina, mostu w Policach pod którym miałyby przepływac żaglowce.....i tym poodobne, zwykle medialne, zwykle drogie w realizacji i zwykle nierealizowane 
-
Oskar
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Projekt panowie, projekt. Wiem, że było to w domyśle, ale starajmy się trzymać pewien poziom wypowiedzi na tym forum, to je od wielu wyróżnia na plus.ice pisze:Kurde ladny ten dworzec w Szczecinie
Co do tematu to niech projektują i budują nawet lada dzień bo jak się niedawno dowiedziałem, posiadam (rodzina, rzecz jasna
Sorry, ladny ten projekt dworca w Szczecinie.Oskar pisze:Projekt panowie, projekt. Wiem, że było to w domyśle, ale starajmy się trzymać pewien poziom wypowiedzi na tym forum, to je od wielu wyróżnia na plus.
Z drugiej strony to chyba kazdy na tym forum "trzyma pewny poziom" i kazdy raczej widzi ze to projekt, i nikomu nie trzeba tlumaczyc ze to projekt, takze takie uwagi wydaja mi sie zbedne
-
maju
- Kontakt:
a teraz o Kielcach..
Co do projektów, to tym właśnie Kielce różnią sie ostatnimi laty od Szczecina i wielu innych dużych miast, że tutaj projekty są może nieco skromniejsze, lecz za to są one powoli acz systematycznie wykonywane
....i to mi sie w nich najbardziej podoba 
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:

Co po wyburzeniu budynku w Żelaznej?
Zniszczony budynek przy ulicy Żelaznej PKP stojący miedzy pasami jezdni to był pierwszy koszmarny widok, na jaki napotykał turysta po opuszczeniu dworca. Po jego wyburzeniu miasto zyskało na urodzie.
W środę zakończy się jego rozbiórka, ale już można oglądać jej efekty. Po budynku nie ma śladu, wystarczy zdjąć parkan postawiony na czas prac.
Następnym krokiem ma być wyburzenie dworca PKP, bo ta firma jest właścicielem nieruchomości i bez jej zgody miasto nic nie może tam zrobić. Od roku trwają rozmowy z koleją o warunkach, na których zgodzi się odstąpić nieruchomość, czy pozwolić na jej nowe zagospodarowanie.
Nowy dworzec ma mieć formę centrum handlowego z kinem, restaurację i parkingiem na ostatniej kondygnacji. Stacja będzie do niego tylko dodatkiem.
Komisja Rewizyjna czuwa!
Jak dla mnie perony nie muszą być podziemne, ja bym to widział jakoś tak
:

Oczywiście rozmieszczenie i proporcje nie są dokładne, to tylko moja amatorska wizja, wykonana w paint'cie
Swoją rogą ciekawe ile by kosztowała realizacja tego projektu?
Dodam jeszcze, że cały kompleks mógłby się nazywać "Galeria Kielecka" 
PS - Jak Wam się coś w tym projekcie nie podoba to pozmieniajcie coś, dodajcie, lub zróbcie całkowicie nowe projekty (fajna zabawa, ale czasochłonna)

Oczywiście rozmieszczenie i proporcje nie są dokładne, to tylko moja amatorska wizja, wykonana w paint'cie
PS - Jak Wam się coś w tym projekcie nie podoba to pozmieniajcie coś, dodajcie, lub zróbcie całkowicie nowe projekty (fajna zabawa, ale czasochłonna)