RUDERY - wyburzenia, rozbiórki

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

hey
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: hey » 12 grudnia 2006, o 13:40

autor pisze:
KamilEm pisze:A co ma tam być?
Pawilony handlowe czy handlowo-biurowe. Jest gdzie napisane w dziale o "Inwestycjach".

Ale te hale chyba nie znikną,ten planowany pawilon będzie prawdopodobnie na ten pustej części działki gdzie teraz stoją budy.Tak mi się przynajmniej wydaje.

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 12 grudnia 2006, o 22:52

Wow, dzisiaj byłem przy dworcu i bez tej kamienicy zrobiła się ogromna przestrzeń, jest tam teraz tak wielkomiejsko :D Jak dla mnie ogromny plus, że jej tam nie ma :) Teraz czas zacząć niszczyć stary dworzec... i wieżyczkę, która stoi przy nim, jak dla mnie ona tam wogóle nie pasuje :evil: A potem nowy super-dworzec i ta część Kielc zmieni się nie do poznania :D

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 12 grudnia 2006, o 23:15

Jak dla mnie widok ok, ale wyburzylbym jeszcze koszmarny wiezowiec polmozbytu.

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 13 grudnia 2006, o 11:12

autor pisze:Jak dla mnie widok ok, ale wyburzylbym jeszcze koszmarny wiezowiec polmozbytu.
Wiezowiec polmozbytu mozna jakos jeszcze zdzierżyć, gorzej z budynkami Hossy :?
Fajnie jakby w miejscu Hossy postawili jakies dwa biurowce podobne do Apolloplastu.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 13 grudnia 2006, o 15:41

Sprawdźcie sobie perpektywę od strony Dworca PKS, najlepiej w okolicy przystanków końcowych pod dworcem. Świetny widok na dworzec PKP, jednak ma on coś w sobie co podoba się przyjezdnym, a my tego nie zauważamy.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 13 grudnia 2006, o 17:28

Ja jakoś prawie nic ciekawego w nim nie zauważam, zniszczyć, zburzyć go ;p

"wyburzylbym jeszcze koszmarny wiezowiec polmozbytu." - mam takie same odczucia :>

Co do budynków Hossy to jak dobrze pamiętam Jurek pisał gdzieś na forum, że mają być za jakiś czas zburzone ;-)

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 13 grudnia 2006, o 18:58

Z rudery przy rondzie Grudzińskiego (1 Maja/Okrzei) zniknęła reklama (WSH z tego co pamietam). Czyżby chcieli ją wyburzyć? :D

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 13 grudnia 2006, o 19:00

Deo pisze:Co do budynków Hossy to jak dobrze pamiętam Jurek pisał gdzieś na forum, że mają być za jakiś czas zburzone ;-)
Przynajmniej ja tak zrozumialem. W kazdym razie cos tam sie ma dziac.
KamilEm pisze:Z rudery przy rondzie Grudzińskiego (1 Maja/Okrzei) zniknęła reklama (WSH z tego co pamietam). Czyżby chcieli ją wyburzyć? :D
Zabudowa calego tego terenu ktos sie interesowal ostatnio, wiec moze juz sie udalo pozyskac teren ? :)

Koval

Post autor: Koval » 14 grudnia 2006, o 14:00

Oprócz widoku na dworzec PKS odsłonił się bardzo ładnie kościół. Żeby go tak jeszcze odnowić i porządnie oświetlić.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 14 grudnia 2006, o 14:26

Moim zdaniem wystarczayłoby odnowić dach (z daleka nie wygląda zbyt ciekawie) no i oświetlić obowiązkowo :D

Boss

Post autor: Boss » 14 grudnia 2006, o 20:38

Koval pisze:Oprócz widoku na dworzec PKS odsłonił się bardzo ładnie kościół. Żeby go tak jeszcze odnowić i porządnie oświetlić.
podświetlenie tego kościoła to podstawa! już nei raz o tym pisałem. to jeden z najładniejszych kosciołów w Kielcach. szkoda ze w takiej "slamsowej" okolicy. to że podswietlenie go jest wrecz priorytetem świetnie widac w nocy z wieżowcy na czarnowie. cała katedra całe sienkiewicza aż błyszczą od światła, nawet czarnowska i XIX wieków jest nieźle oswietlona a ten kościół (jego wieże) zlewają sie z czarnym niebem i ledwo widac jakie kolwiek kontury i zarys całego budynku - tragedia :roll:
niemamy aż tyle zabytków zeby sobie pozwalac na takie marnotrawienie tych które są i nie ukazywaniu ich piękna :P
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 14 grudnia 2006, o 21:16

Zgadzam się, to najładniejszy kościół (patrząc z zewnątrz) w Kielcach i zasługuje na piękną świetlaną oprawę (jak już wspomniałem również wymiana dachu obowiązkowa) :)

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 14 grudnia 2006, o 21:27

a ja tam z wymiana dachu bym polemizował nadaje mu takiego mrocznego uroku takie Kieleckie Notre Dam!! :D
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 14 grudnia 2006, o 21:39

Dach do wymiany, a dodatowo do oczyszczenia z zewnątrz cały kościół.

Ja liczę na to, że jak ruszy inwestycja dot. przedłużenia Żelaznej, to i okolica się zmieni.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

halny

Post autor: halny » 14 grudnia 2006, o 22:28

Budynek jednopiętrowy na Warszawskiej pomiedzy ul.Przecznicą a ul.IXw.Kielc w stanie do natychmiastowej rozwałki- dach się zawalił. Wygląda to paskudnie a do tego chodnik pełen przechodniów.

ODPOWIEDZ