Przebudowa dworca PKP
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
I podobnie jak w sprawie budek na Żytniej :/ Ogólnie coś się dzieje, ale żeby nad tym piać z zachwytu to daleki jestem...ice pisze:Bylo by super gdyby nowy dworzec byl zrobiony w tym stylu.
Obysmy tylko po przebudowie dworca nie mowili: ze lepszy taki niz byl wczesniejjak jest w przypadku "Galerii Czarnowskiej", teraz tam tez jest ladniej niz bylo wczesniej
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
byl gdzies na forum artykul w ktorym pisali ze po wyburzeniu budynku kolo pkp beda nastepne i byly wymienione,ale nie nie bylo tam wiezyczkiDeo pisze:Otrzymałem na razie nieoficjalne informacje, że po zburzeniu budynku PKP między pasami jezdni rozpocznie się burzenie wieżyczki między dworcem a pocztą. Wielu z Was pisało, że chciałoby ją zostawić, ale jak dla mnie nie ma dla niej miejsca przy nowym dworcu...
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Dla mnie też nie ma tam miejsca na tę wieżyczkę tym bardziej, że jest w opłakanym stanie.Deo pisze:Otrzymałem na razie nieoficjalne informacje, że po zburzeniu budynku PKP między pasami jezdni rozpocznie się burzenie wieżyczki między dworcem a pocztą. Wielu z Was pisało, że chciałoby ją zostawić, ale jak dla mnie nie ma dla niej miejsca przy nowym dworcu...
hehetom pisze:A kto z was jest za pozostawieniem "Złotego Kogucika"?
a, jeśli chodzi o wieżyczkę, to zaskoczę Was. Uważam, że jeśli mają wybudować porządny nowy obiekt, to powinni miec do wykorzystania jak najwięcej miejsca - nie tylko w strone ul. Mielczarskiego, ale również po bokach. Innymi słowy, teren, na którym stoi wieżyczka "zaanektowałbym" na część nowego dworca. Bardziej mi szkoda burzonej kamienicy niż tej wieżyczki - do nowego galerio-dworca raczej też nie za bardzo bedzie pasowała...
- tom
- Kontakt:
Jestem niemal pewny, że podczas budowy zostanie zburzona. Nie znajdziesz inwestora, który swoje pieniądze będzie wydawał na remont i zachowanie czegoś, co nie jest mu do niczego potrzebne i (raczej) nie przyniesie mu zysku. Tutaj jedynie może coś dać silny nacisk miasta (bo ma plany zachowania wieży i stworzenia tam IT). Ale do czasu budowy, czyli za kilka lat, zmienią się już władze, plany, koncepcje itp. itd.
Komisja Rewizyjna czuwa!
"Bardziej mi szkoda burzonej kamienicy niż tej wieżyczki" - tak samo sobie pomyślałem 
PS - Informację o wyburzeniu wieżyczki tuż po wyburzeniu budynku między ulicami otrzymałem od kolegi, który "podobno" (
) dowiedział się tego od pracownika rozbiórki budynku. Dlatego ta informacja jest niepotwierdzona... Ale jeśli kolega mówił prawdę, to co za cel miałby robotnik, żeby go okłamać? Przecież sam by nie wpadł na pomysł wyburzenia wieżyczki 
PS - Informację o wyburzeniu wieżyczki tuż po wyburzeniu budynku między ulicami otrzymałem od kolegi, który "podobno" (
- CKfan
Różne rzeczy ludziom po pijaku do głowy przychodząDeo pisze:Przecież sam by nie wpadł na pomysł wyburzenia wieżyczki
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- Sz.J.
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Mnie szkoda i kamienicy i wieżyczki a już najbardziej starego dworca. Jak można było wyburzyć zabytek? W więkoszości miast udało się zachować stare dworce. Przebudować wnętrza (Radom, Piotrków czy Kraków) czy wybudować nowe dworce obok starych (Skierniewice). I tak należało postąpić w Kielcach. Miejsca było wystarczjąco dużo. ( patrz. kierunek Hossa)
Wieżyczka na informację turystyczną!
Czy na nowy dworzec nie wystarczy miejsca między wieżyczką a Apolloplast?
Co z niedawno postawionym na historycznym miejscu pomniku Niepodległości?
Wieżyczka na informację turystyczną!
Czy na nowy dworzec nie wystarczy miejsca między wieżyczką a Apolloplast?
Co z niedawno postawionym na historycznym miejscu pomniku Niepodległości?