Osiedle na Stoku - remonty informacje

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 18 czerwca 2007, o 10:00

Kiba69 pisze:Proponowal bym zobaczyc co "wymyslili" na Swietokrzyskim, nie wiem jaki to numer bloku ale to jest pierwszy blok od Krasickiego jadac ul Sawickiej. Narazie pomalowany jest tylko od strony osiedla, ale juz wydaje mi sie ze nalezy mu sie nagroda pierwszego najbardziej spieprzonego malowania plyty w tej czesci miasta... jak nie w calym.... Malowanie mozna nazwac ala "sraczka na trawie" i to juz mowi wszystko...
o ten blok ci chodzi? Moim zdaniem kolory bardzo w porzadku.
Obrazek

Awatar użytkownika
MAŁY
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MAŁY » 18 czerwca 2007, o 12:27

Codziennie przechodzę obok tego wieżowca i jak dla mnie wystarczyły by 2 pierwsze kolory od góry aczkolwiek nie wiem czy coś z ta żółcią nie będą kombinować bo na przeciwko Real'a zdjęli reklamę i pomalowali go na szaro żółto. Za to wzorowo pomalowali 4 piętrowy blok koło szkoly 33 widze go przez okno i kolorki super.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

jasiek

Post autor: jasiek » 18 czerwca 2007, o 12:33

a dla mnie to moglby byc nawet caly zolty, przynajmniej mialbym sloneczny widok z okna ;)

Detvin

Post autor: Detvin » 18 czerwca 2007, o 18:03

Za to wzorowo pomalowali 4 piętrowy blok koło szkoly 33 widze go przez okno i kolorki super.
Domyślam się, że chodzi Ci o blok 93 pomalowany na przyjemny dla oka brzoskwiniowy kolor. Jest to tak zwany blok ''wojskowy'' i nie należy on do osiedlowej spółdzielni. Także, reszta bloków ma małe szanse na takie malowanie. Bardziej bym się spodziewał czegoś w stylu tego wyżej przedstawionego wieżowca i tego bloku naprzeciw ''Statoil''. Niepokojące jest to, że są bardzo podobnie malowane jak prekursor na naszym osiedlu czyli blok znajdujący sie nie daleko lewiatanu. Jego kolorystyka przyprawia o zwątpienie w ludzi odpowiedzialnych za malowanie na osiedlu.
A wystarczyłoby, żeby pomalowali wszystkie tak jak ten ''wojskowy'', który do nie dawna był przecież jednym z najbrzydszych bloków na osiedlu. Szarzyzna i to dosłowie . a Teraz nawet daszki na balkony zrobili. :wink:

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 18 czerwca 2007, o 19:22

Kiba69 pisze:Nie, to jest wiezowiec a mi chodzi o blok ktory znajduje sie na koncu ul Sawickiej idac w strone stacji Statoil. To malowanie ktore wkleiles porownujac z tamtym bloku jest piekne :/
Czyli blok 2A. On należy do spółdzielni Na Stoku czy może do Świętokrzyskiej? Podobieństwo mówi mi, że to pierwsze, umiejscowienie, że to drugie.
Sorry, takiego mamy prezydenta...

osmański zaklinacz węży

Post autor: osmański zaklinacz węży » 18 czerwca 2007, o 20:17

Proponowal bym zobaczyc co "wymyslili" na Swietokrzyskim, nie wiem jaki to numer bloku ale to jest pierwszy blok od Krasickiego jadac ul Sawickiej.
Wiem, wiem to jest blok 2A. Specjalnie dziś jak przejeżdżałem zwróciłem uwagę - tragedia. Ale jechałem dziś także ulicą Orkana. Prawie na końcu ulicy stoi taki strasznie pstrokaty 4-piętrowy blok(o ile dobrze zobaczyłem numer 60). Nie wiem jak dawno go malowali ale najfajniej on nie wygląda...[/quote]

Kiba69

Post autor: Kiba69 » 18 czerwca 2007, o 21:22

jasiek pisze:
Kiba69 pisze:Proponowal bym zobaczyc co "wymyslili" na Swietokrzyskim, nie wiem jaki to numer bloku ale to jest pierwszy blok od Krasickiego jadac ul Sawickiej. Narazie pomalowany jest tylko od strony osiedla, ale juz wydaje mi sie ze nalezy mu sie nagroda pierwszego najbardziej spieprzonego malowania plyty w tej czesci miasta... jak nie w calym.... Malowanie mozna nazwac ala "sraczka na trawie" i to juz mowi wszystko...
o ten blok ci chodzi? Moim zdaniem kolory bardzo w porzadku.
Nie, to jest wiezowiec a mi chodzi o blok ktory znajduje sie na koncu ul Sawickiej idac w strone stacji Statoil. To malowanie ktore wkleiles porownujac z tamtym bloku jest piekne :/

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 19 czerwca 2007, o 19:47

Kurcze, ten wojskowy na Świętokrzyskim jest naprawde w porządku (podobnie pomalowano też jeden z bloków na Sandomierskiej -powiedziałbym, tylko że to kolor nie brzoskwiniowy, ale łososiowy :) ) ...
A już myślałem, że ktoś w spółdzielni Wichrowe Wzgórze otrzeźwiał... Ten blok koło Lewiatana jest po prostu straszny - te same farby chyba wzięli do malowania 2a ... (to jest "dostawka" na osiedlu Świętokrzyskim wybudowana wg "matrycy" ze Stoku)
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Detvin

Post autor: Detvin » 19 czerwca 2007, o 20:20

powiedziałbym, tylko że to kolor nie brzoskwiniowy, ale łososiowy
Może i łososiowy, ja tam na kolorach się nie znam :D

Ale faktem jest, że na Świętokrzyskim prawie wogóle się nie malowało przez ostatnie lata. Dawno temu zaczęli malowac bloki na początku osiedla w pobliżu tego nie szczęsnego 2A, na kolor beżowy (kremowy) :wink: . Potem chyba niechcąc byc gorszymi on osiedla słoneczne wzgórze pomalowano bloki ( chyba 2) wzdłuż ulicy Biskupa Jaworskiego ( była J.Krasickiego) bez rewelacji szczerze mówiąc, a potem długo, długo nic. No i niedawno pomalowano ten blok obok lewiatanu ( o zgrozo!) i sciane boczną pobliskiego wieżowca (nr.123). A dokładnie mówiac jest tam logo (?) naszej spółdzielni i napis Oś.Świętokrzyskie. Szczerze mówiac... mnie sie to nie podoba, zważywszy, że jest to wjazd do naszego miasta i to naprawe reprezentacyjnie nie wygląda. No a teraz zabrali się za reszte bloków, co mnie lekko przeraża :shock:

A malowanie tych naszych dwóch osiedli ( Świętokrzyskie i Stok) ma naprawde duże znaczenie bo widac je z wielu miejsc w mieście.

Ale czy my aby nie rozmywamy tematu...miało byc o Stoku :wink:

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 19 czerwca 2007, o 20:58

Można zmienić temat na Stok/Świętokrzyskie, w końcu to jedno skupisko bloków ;-) Co do Świętokrzyskiego to chciałem zwrócić uwagę na chodniki wymienione z płyty na kostkę... Na Stoku są to bardzo ładne chodniczki, na Świętokrzyskim też by takie mogły być, gdyby nie debilny wzorek dwóch/czterech (nie pamiętam już) kostek na środku w innym kolorze nić pozostałe - to chyba miało być ozdobne a wyszło beznaziejnie... Wygląda to mniej więcej tak:

Obrazek

Czy nie można było dać na całości chodnika jednobarwnej kostki? Po co te pseudo "ozdoby"? Wracając do Stoku to co by nie mówić o blokach to chodniczki na tym osiedlu wymieniają na naprawdę bardzo ładną i równo ułożoną kosteczkę - i brawa za to!

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 19 czerwca 2007, o 22:49

Grzegorz pisze:Wracając do Stoku to co by nie mówić o blokach to chodniczki na tym osiedlu wymieniają na naprawdę bardzo ładną i równo ułożoną kosteczkę - i brawa za to!
Tak, za chodniki nalezy się spółdzielni pochwała - pod tym względem nasze osiedle zdecydowanie wyróżnia się na korzyść.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 19 czerwca 2007, o 22:53

Co do kostki to już kwestia gustu. Mnie to nie przeszkadza.

Bp. Jaworskiego (Krasickiego) 2A od strony osiedla:
Obrazek

Moim zdaniem całkiem ładnie wyszedł

Awatar użytkownika
MAŁY
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MAŁY » 19 czerwca 2007, o 22:57

Na żywo tak nie zachwyca
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Detvin

Post autor: Detvin » 20 czerwca 2007, o 21:55

Dzisiaj miałem troche wolnego czasu, więc postanowiłem zrobic małą fotorelacje.

Najpierw blok obok lewiatanu (nigdy nie pamiętam jego numeru). I odrazu zaznaczam, że w tym słońcu wyszedł korzystniej niż jest w rzeczywistości. :wink:

http://i19.tinypic.com/66ljw3q.jpg

http://i9.tinypic.com/4tiqx74.jpg

http://i11.tinypic.com/4u0dowo.jpg

Wspomniane już logo na wieżowcu 123.

http://i7.tinypic.com/5ystb20.jpg

Blok ''wojskowy''

http://i16.tinypic.com/6bw2npd.jpg

http://i19.tinypic.com/63j7cde.jpg

http://i17.tinypic.com/4u3ikib.jpg

http://i10.tinypic.com/4lzc0ax.jpg

Blok nr4. Czyli początki malowania na Świętokrzyskim. Chociaz malowanie to chyba za dużo powiedziane :wink:

http://i16.tinypic.com/6f90oro.jpg

Reszta fotek potem bo mam pewne problemy techniczne :?

I przepraszam, że wklejam linki do zdjęc, ale to też ma swoja przyczyne. :?

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 20 czerwca 2007, o 22:19

Detvin pisze: (...) (nigdy nie pamiętam jego numeru). (...)
121
Detvin pisze:(...) Blok nr4. Czyli początki malowania na Świętokrzyskim. Chociaz malowanie to chyba za dużo powiedziane :wink: (...)
A z ktorej strony go malują? Nie przypominam sobie żeby go malowali (no chyba że 10 lat temu) a na zdjęciu też tego nie widać.

ODPOWIEDZ