Zytnia 14?
KAMIENICE - remonty, nowe elewacje
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Nie pamiętam - musiałbym przejrzeć archiwa.
EDYTA: Przejrzałem na szybko Historyczną Galerię Kielc i tam są takie fotki:

Albo nigdy tam nie było wszystkich okien, tylko ślepe wnęki, albo część z nich istniała tylko krótko po wybudowaniu kamienicy.
EDYTA: Przejrzałem na szybko Historyczną Galerię Kielc i tam są takie fotki:

Albo nigdy tam nie było wszystkich okien, tylko ślepe wnęki, albo część z nich istniała tylko krótko po wybudowaniu kamienicy.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
Fajnie, że ją remontują. Oby tylko kolory farb jakie zastosują były stonowane. Przydałaby się jeszcze "plomba" między tym budynkiem a tym nowym obok.
Co do okien to nawet jeżeli ich pierwotnie nie miała to ewidentnie widać, że dobrze by jej zrobiło, jakby jednak zostały zamontowane w tych "ślepych" miejscach.
A wiecie dlaczego wciąż nie jest odnawiana elewacja budynku NOTu? O takich planach mówi się już od bardzo dawna.
Co do okien to nawet jeżeli ich pierwotnie nie miała to ewidentnie widać, że dobrze by jej zrobiło, jakby jednak zostały zamontowane w tych "ślepych" miejscach.
A wiecie dlaczego wciąż nie jest odnawiana elewacja budynku NOTu? O takich planach mówi się już od bardzo dawna.
Jak robili miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego dla kupców z pl. Wolności (zabudowa pobliskiego skwerku) to powinni objąć cały kwartał między Paderewskiego, IX Wieków, Plantami i Sienkiewicza. Ale gdzie tam, nikt na to nie wpadł i teraz mamy kolejne "kwiatki" w ścisłym centrum 
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
Bez obrazy dla tego miasta, ale jednopiętrowe chatki to można budować, ale w centrum... Jędrzejowa...
Plan zagospodarowania przestrzennego Kielc nie istnieje...
Swoją drogą ja tego nie rozumiem... Taka świetna lokalizacja a właściciel działki buduje nisko... Skoro kogoś nie stać na budowę kilkupiętrowego budynku a przecież nie chce zarabiać mniej na powierzchni pod wynajem to niech chociaż sprzeda działkę jakiemuś deweloperowi i każdy będzie zadowolony...
Uważam, że jakiś poważny deweloper powinien wykupić zarówno tą działkę, jak i nowo powstałą "chatkę Puchatka", oraz "kebabownię" i w miejscu tego całego syfu postawić porządną piękną nowoczesną kilkupiętrową kamienicę mieszkalną z handlowo-usługowym przyziemiem.
Plan zagospodarowania przestrzennego Kielc nie istnieje...
Swoją drogą ja tego nie rozumiem... Taka świetna lokalizacja a właściciel działki buduje nisko... Skoro kogoś nie stać na budowę kilkupiętrowego budynku a przecież nie chce zarabiać mniej na powierzchni pod wynajem to niech chociaż sprzeda działkę jakiemuś deweloperowi i każdy będzie zadowolony...
Uważam, że jakiś poważny deweloper powinien wykupić zarówno tą działkę, jak i nowo powstałą "chatkę Puchatka", oraz "kebabownię" i w miejscu tego całego syfu postawić porządną piękną nowoczesną kilkupiętrową kamienicę mieszkalną z handlowo-usługowym przyziemiem.