Dekom - Hotel Dal, ul. Piotrkowska (Centrum)

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

baux
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: baux » 20 maja 2009, o 11:49

Dla mnie to tamtejszy budynek powinien po prostu zostać zburzony. Nie rozumiem dlaczego takich PRLowkich kloców postawionych pośród niskiej starej zabudowy według chorej wizji komunistycznych zarządców nie można pozbyć się raz na zawsze. Modernizacja dla mnie jest po prostu na dostatecznym poziomie, nic pięknego, ale też nie "kaszana" jak to ktoś powiedział. Pytanie tylko po co na siłę remontować coś co nigdy nie powinno stanąć tam gdzie stoi?

Awatar użytkownika
michal_ck
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: michal_ck » 20 maja 2009, o 11:53

stalker pisze:Wynika z tego ze TOMIKE chce dodawac a nie odejmowac czyli bedzie lepiej 8)
pzdr
To super :)
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

bobski the builder

Post autor: bobski the builder » 20 maja 2009, o 20:14

a ja mysle, ze ten budynek wkomponuje sie w zabudowe jaka ma powstac na XIX wiekow.chcoiaz takie koszmarki nie powinny byc budowane w miejscu starej, niskiej architekturyAle i tak najgorszym koszmarem jest ten cholerny parking :x Pomyslodawcy wreczyl bym jakas niechlubna nagrode.czysty surrealizm...

shogun2111
Kontakt:

Post autor: shogun2111 » 20 maja 2009, o 20:32

na zachodzie takie cos jest normalne(wiele ,,europejskich ,,budynkow u nas by nie powstala nawet za 100 lat), parkingi , polaczenie starego z nowym a u nas??nazekacie ze zle ze brzydko a jak cos sie robi to tez nazekkania , z takim podejsciem zawsze bedziemy zadupieem :evil: :roll:
ps wedlug niekturych z was najwyzsze bydynki w kielcach powinny miec ze 2 pietra??bo chyba byscie tego chcieli :roll:

bobski the builder

Post autor: bobski the builder » 20 maja 2009, o 20:44

Uwazam ze powinno sie robic wszystko zeby miasto wygladalo spojnie a nie robic takiego rozpizdolu.Pozatym Kielce nigdy nie byly metropolia i nie widze sensu zeby zrobic z Nich metropolie na sile.Wiele miast posiada niska zabudowe i nie odbiera im to jakos uroku(Kowno, Chalon Sur Saone.....)

A parking w miejscu gdzie powinien byc jakis ciekawy plac czy skwer to iscie idiotyczny pomysl.Nie zrozum mnie zle, nie mowie ze to zle budowac parkingi, mowie tylko ze nalezy je umiejscowic tak by nie razily w oczy.

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 20 maja 2009, o 21:42

shogun2111 pisze:na zachodzie takie cos jest normalne(wiele ,,europejskich ,,budynkow u nas by nie powstala nawet za 100 lat), parkingi , polaczenie starego z nowym a u nas??nazekacie ze zle ze brzydko a jak cos sie robi to tez nazekkania , z takim podejsciem zawsze bedziemy zadupieem :evil: :roll:
ps wedlug niekturych z was najwyzsze bydynki w kielcach powinny miec ze 2 pietra??bo chyba byscie tego chcieli :roll:
Nie chodzi o to żeby w Kielcach nie budować wysokich budynków, ale aby nie budować ich na terenie nazwijmy to starego miasta, czyli na obszarze ograniczonym przez IX wieków, Źródłową, Seminaryjską, Ogrodową, Żelazną i Czrnowską.

shogun2111
Kontakt:

Post autor: shogun2111 » 20 maja 2009, o 21:44

nie wiem gdzie napisalem ze kielca sa lub moga byc metropolia :roll: , a obecna zabudowa piotrkowskiej szczegulnie od urzedu miasta nie przedstawia chyba zadnej historycznej wartosci, tak moze wygladac to w jedrzejowie pinczowie , nie obrazajac tych miast , chodzi mi o wioelkosc a nie w stolicy wojewodztwa, wiem mozna by robic parkingi podziemne ale to sa wysokie koszty, a problem parkowania w centrum trzeba jakos rozwiazac tak?? tym bardziej jak wylacza z ruchu ulice w centrum i rynek

bobski the builder

Post autor: bobski the builder » 20 maja 2009, o 23:48

a problem parkowania w centrum trzeba jakos rozwiazac tak?? tym bardziej jak wylacza z ruchu ulice w centrum i rynek
zgadzam sie z Toba w tej kwestii. Uwazam tylko ze budowanie parkingu na przeciwko Urzedu Miasta jest po prostu niezrozumialym debilizmem.Jest wiele miejsc w poblizu, ktore pasuja do tego lepiej(plac przed Urzedem Wojewodzkim lub jego okolice na Nowym Swiecie , Trojkat Bermudzki.....).

A tak odbiegajac od tematu.Dziwilo mnie zawsze ze w CK zdecydowana wiekszosc uzywaja samochodow do przemieszczania sie do centrum .Rozumem mieszkancow osiedli Na Stoku, Ostra Gorka czy Slowik ,ale w przypadku osob z KSMu, Sadow jest to dla mnie dziwne. Po co stac w korkach gdy do przejscia jest 10 minut? sorka za offtopik

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 21 maja 2009, o 08:17

Żeby się pochwalić, że TEŻ SIĘ MA auto. Taka polska mentalność. Oczywiscie w przypadku niektórych osób jest to uzasadnione, m.in. inwalidów czy osób z problemem chodzenia.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 21 maja 2009, o 08:51

DEKOM, DEKOM, DEKOM
O parkingu dyskutujemy w innym temacie.

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 21 maja 2009, o 20:18

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Petras

Post autor: Petras » 22 maja 2009, o 09:47

Na tych zdjęciach to nawet ładnie się niebo odbija w elewacji :)
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 22 maja 2009, o 17:27

Ten budynek od frontu nie jest zły, najbrzydsze są jego profile (północna i południowa ściana).

Awatar użytkownika
hst

Post autor: hst » 22 maja 2009, o 19:33

Ostatnio nawet sie dopatrzyłem że pod słońce widać jakieś śruby pomiędzy szybami. Mam nadzieje że chociaż to jakoś zamaskują.

baux
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: baux » 22 maja 2009, o 20:48

Jest super
Jest super
Więc o co Ci chodzi
:wink:

ODPOWIEDZ