SKI w sprawie budowy miejskiego odcinka S74
Moderatorzy: sueno, MeehoweCK, Masmix, CKfan, AR, Geodeta, grzebo, maciej, mp, michal_ck, RZ, Kot, Jarek, Oskar, Petras
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
SKI w sprawie budowy miejskiego odcinka S74
Ja bym mimo wszystko był za jednoznacznym stanowiskiem SKI co do budowy tej drogi w wykopie lub... zaniechania budowy. Czy w SKI jest ktoś za budową estakady?
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2011, o 16:04 przez MeehoweCK, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Tyle, że nie ma jeszcze takiego podmiotu jak Stowarzyszenie KI. Teraz są konsultacje ustne, ale wnioski pisemne będzie można składać, jak się domyślam, jeszcze później.
BTW:
Wariant z wykopem
Wariant z estakadą
BTW:
Wariant z wykopem
Wariant z estakadą
Dzisiaj w trakcie konsultacji pojawilo sie kilka istotnych aspektow:
1) Wariant 0 - bezinwestycyjny, nie wiem czy i na ile realny, ale jest brany pod uwage i byl analizowany.
2) Pojawila sie propozycja zakrycia tunelu na znacznym obszarze miedzy Warszawska i zalewem.
Trzecia odpowiedz w sondzie oznacza rozpoczecie natychmiastowych prac przy wspoludziale parlamentarzystow, ktore doprowadza do zmian w krajowych dokumentach strategicznych, na ktore dzisiaj GDKKiA patrzy jak na biblie.
1) Wariant 0 - bezinwestycyjny, nie wiem czy i na ile realny, ale jest brany pod uwage i byl analizowany.
2) Pojawila sie propozycja zakrycia tunelu na znacznym obszarze miedzy Warszawska i zalewem.
Trzecia odpowiedz w sondzie oznacza rozpoczecie natychmiastowych prac przy wspoludziale parlamentarzystow, ktore doprowadza do zmian w krajowych dokumentach strategicznych, na ktore dzisiaj GDKKiA patrzy jak na biblie.
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Czyli jest nadzieja na zmianę koncepcji
Musimy cisnąć na obwodnicę lub chociaż tunel. W każdym razie wystarczy jeśli miasto dobuduje brakujący odcinek Łódzkiej od 1 Maja do obwodnicy i mamy dwupasmowy przejazd klasy GP przez całe Kielce. Więcej nam nie trzeba w mieście.

Sorry, takiego mamy prezydenta...
Chyba wszyscy powinni zrozumieć, że ani wariant 0 ani wschodnia obwodnica Kielc nie wchodzą w grę, więc należy się skupić na wspólnym udoskonaleniu wariantów (wariantu 1) a nie gadać bez sensu.
Respect Yourself!
Moja strona: www.portfolio.ikielce.pl
Moja strona: www.portfolio.ikielce.pl