MZD Kielce - Węzeł Grunwaldzka-Żytnia/Żelazna-Armii Krajowej
Ja po środowym dwukrotnym przejechaniu trasy Grunwaldzka- Węzeł Żelazna - Rondo im.Herlinga-Grudzińskiego, byłem zmuszony opróżnić portfel i jechać do warsztatu na wymianę przedniego zawieszenia. No ale nie ma się czemu dziwić gdy alternatywnej trasy brak, a oni grzebią się z tym już szmat czasu. Coraz więcej dróg w Kielcach posiada fatalną wręcz nawierzchnie( a może to moje subiektywne odczucie), czasem nie ma nawet jak omijać tych ogromnych wyrw.. No to sobie ulżyłem troche
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
W niedzielę były już wszystkie sygnalizatory, łącznie z górnymi, i migało na nich żółte światło. I tak, każdy człowiek może się dowiedzieć, gdzie i ile będzie pasów oraz jak będzie można nimi pojechać.
Jak wiemy, sygnalizator ze strzałkami (a nie z całym okrągłym polem świecenia), określa że przejazd przez skrzyżowanie w danym kierunku jest bezkolizyjny. Oznacza to dla nas, że ruch na samym skrzyżowaniu, gdy juz ruszy na zielonym, będzie płynny. Lecz odczekanie do kolejnego zielonego będzie trochę trwało.
Jak wiemy, sygnalizator ze strzałkami (a nie z całym okrągłym polem świecenia), określa że przejazd przez skrzyżowanie w danym kierunku jest bezkolizyjny. Oznacza to dla nas, że ruch na samym skrzyżowaniu, gdy juz ruszy na zielonym, będzie płynny. Lecz odczekanie do kolejnego zielonego będzie trochę trwało.
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Dla mnie dziwne, że jedynymi sygnalizatorami dla samochodów, są te wiszące nad jezdnią (oprócz tych miejsc, gdzie są skręty z jednym pasem ruchu).
Nie zauważyłem sygnalizatorów na słupkach przy krawędziach jezdni.
Jeśli ich rzeczywiście nie będzie, to wg mnie kiepski to pomysł i może mieć fatalne skutki.
Jeśli ich rzeczywiście nie będzie, to wg mnie kiepski to pomysł i może mieć fatalne skutki.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
Malują oznakowanie poziome.
Co mnie zaskoczyło to wjazd na estakadę od strony dworca będzie się odbywał jednym pasem po czym dopiero na samej estakadzie będzie się rozwidlał na dwa pasy ruchu.
Do Żytnia/Grunwaldzka będą prowadziły trzy pasy, dwa prawoskręty i lewoskręt.
Praktycznie to chyba dobre rozwiązanie bo i tak większy ruch będzie odbywał się dołem. Wniosek taki, że sami drogowcy stwierdzili, że estakada w tym miejscu na nie wiele się przyda
Co mnie zaskoczyło to wjazd na estakadę od strony dworca będzie się odbywał jednym pasem po czym dopiero na samej estakadzie będzie się rozwidlał na dwa pasy ruchu.
Do Żytnia/Grunwaldzka będą prowadziły trzy pasy, dwa prawoskręty i lewoskręt.
Praktycznie to chyba dobre rozwiązanie bo i tak większy ruch będzie odbywał się dołem. Wniosek taki, że sami drogowcy stwierdzili, że estakada w tym miejscu na nie wiele się przyda
Węzeł Żytnia na ostatniej prostej. Ale czekają nas jeszcze utrudnienia
Od soboty można spodziewać się kolejnych utrudnień na węźle Żytnia. I prawdopodobnie ostatnich, bowiem pod koniec czerwca wykonawca powinien zakończyć inwestycję.
Od soboty zamknięty będzie wiadukt na ulicy Mielczarskiego. - Wykonawca musi ułożyć ostatnią warstwę asfaltu - informuje Jarosław Skrzydło, rzecznik Miejskiego Zarządu Dróg w Kielcach. Kierowcy nie przejadą również przez skrzyżowanie ulic Złotej, Wspólnej i Żelaznej, gdzie również układana będzie ostatnia warstwa asfaltu.
Koniec prac przewidziano na początek przyszłego tygodnia. - W nocy z wtorku na środę planujemy udostępnić całe skrzyżowanie, a także włączyć sygnalizację świetlną - zapowiada Skrzydło.
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262, ... a_nas.html
Otwarcie węzła Żytnia w Kielcach
Od poniedziałku kierowcy będą mieli łatwiejsze życie w Kielcach, ponieważ drogowcy oddadzą do ruchu węzeł Żytnia. Przejazd będzie możliwy na obu poziomach.
- Od poniedziałku otwieramy w całości skrzyżowanie pod estakadą i włączamy sygnalizacje świetlną. Wpuszczamy także kierowców na wiadukt, ale ruch będzie się odbywał z ograniczeniami. Przejazd będzie możliwy obiema jezdniami, ale po jednym pasie. Zwężenia są konieczne, ponieważ trwają jeszcze prace wykończeniowe – informuje Jarosław Skrzydło, rzecznik prasowy Miejskiego Zarządu Dróg w Kielcach.
Ale na razie od piątku kierowców czekają kolejne utrudnienia. Od 21 do 26 czerwca będzie układany asfalt na połączeniu ulicy Żelaznej ze Wspólną i Złotą. W tym samy czasie będzie zamknięty wiadukt w ulicy Mielczarskiego, tutaj też trzeba położyć nawierzchnię, nie będzie możliwa jazda na wprost, ale kierowcy mogą korzystać z łącznic prowadzących do Grunwaldzkiej.
(ATA) "Echo Dnia"
http://regiomoto.pl/portal/swietokrzysk ... w-kielcach
to kiedy w końcu otworzą? O_o
Od soboty można spodziewać się kolejnych utrudnień na węźle Żytnia. I prawdopodobnie ostatnich, bowiem pod koniec czerwca wykonawca powinien zakończyć inwestycję.
Od soboty zamknięty będzie wiadukt na ulicy Mielczarskiego. - Wykonawca musi ułożyć ostatnią warstwę asfaltu - informuje Jarosław Skrzydło, rzecznik Miejskiego Zarządu Dróg w Kielcach. Kierowcy nie przejadą również przez skrzyżowanie ulic Złotej, Wspólnej i Żelaznej, gdzie również układana będzie ostatnia warstwa asfaltu.
Koniec prac przewidziano na początek przyszłego tygodnia. - W nocy z wtorku na środę planujemy udostępnić całe skrzyżowanie, a także włączyć sygnalizację świetlną - zapowiada Skrzydło.
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262, ... a_nas.html
Otwarcie węzła Żytnia w Kielcach
Od poniedziałku kierowcy będą mieli łatwiejsze życie w Kielcach, ponieważ drogowcy oddadzą do ruchu węzeł Żytnia. Przejazd będzie możliwy na obu poziomach.
- Od poniedziałku otwieramy w całości skrzyżowanie pod estakadą i włączamy sygnalizacje świetlną. Wpuszczamy także kierowców na wiadukt, ale ruch będzie się odbywał z ograniczeniami. Przejazd będzie możliwy obiema jezdniami, ale po jednym pasie. Zwężenia są konieczne, ponieważ trwają jeszcze prace wykończeniowe – informuje Jarosław Skrzydło, rzecznik prasowy Miejskiego Zarządu Dróg w Kielcach.
Ale na razie od piątku kierowców czekają kolejne utrudnienia. Od 21 do 26 czerwca będzie układany asfalt na połączeniu ulicy Żelaznej ze Wspólną i Złotą. W tym samy czasie będzie zamknięty wiadukt w ulicy Mielczarskiego, tutaj też trzeba położyć nawierzchnię, nie będzie możliwa jazda na wprost, ale kierowcy mogą korzystać z łącznic prowadzących do Grunwaldzkiej.
(ATA) "Echo Dnia"
http://regiomoto.pl/portal/swietokrzysk ... w-kielcach
to kiedy w końcu otworzą? O_o
www.wojciechnalepa.pl
Ocena nie jest miarą wartości człowieka.
Ocena nie jest miarą wartości człowieka.
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Sprawdziłem, i sygnalizatorów na słupkach, przed przejściami dla pieszych nie ma. Są tylko te wiszące nad jezdnią.AR pisze:Dla mnie dziwne, że jedynymi sygnalizatorami dla samochodów, są te wiszące nad jezdnią (oprócz tych miejsc, gdzie są skręty z jednym pasem ruchu).
Nie wiem, kto wpadł na taki idiotyczny pomysł...
Zanim kierowcy się przyzwyczają, będzie 67 wypadków, ci spoza Kielc nie zorientują się nigdy.
Ja chyba nie widziałem jeszcze takiej sygnalizacji.
To wiszące sygnalizatory są uzupełnieniem tych na słupkach przed zebrami.

Serwery YouTube nie pomieściłyby wszystkich zdjęć niedoróbek tej budowy.

Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- Robert-Kowal
- Kontakt: