MZD Kielce - Modernizacja płyty Rynku
- Jezpir
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Ten dach to razi dlatego, że jesrt przerdzewiały. Należy go wymienić, ale niekoniecznie na dachówkę. Jak dla mnie dobrze zrobione pokrycie dachu płaską blachą (czyli na rąbki), może być tytan-cynk, jest nawet ładniejsze od dachówki.
Co do budek kwaciarek... jak grzybki po deszczu. Paskudztwo. Te ogromne dachy do bardzo skromnej podstawy. Jakby dziecko założyło kapelusz taty.
Co do budek kwaciarek... jak grzybki po deszczu. Paskudztwo. Te ogromne dachy do bardzo skromnej podstawy. Jakby dziecko założyło kapelusz taty.
Jeżpir
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... _byc_.html
W pełni się zgadzam z tą opinią, już wcześniej na tym forum o tym pisałem, zresztą wtedy spora część osób się ze mną nie zgodziła.
W pełni się zgadzam z tą opinią, już wcześniej na tym forum o tym pisałem, zresztą wtedy spora część osób się ze mną nie zgodziła.
- MadMike
O ile drzewa na placu świętej Tekli bym zostawił,to już te na rynku wyciąłbym z czystym sumieniem... Zasłaniają najciekawsze kamieniczki na południowej pierzei (u Sołtyków, GW) a także Ratusz... Dominują zbytnio na placu. Nasz rynek jest zbyt mały na tak wielkie drzewa... Kamieniczki też nie mają pięciu kondygnacji... Są niewielkie.
Odnośnie kibla i kwiaciarek... Już chyba wszystko zostało powiedziane... Dno...
Odnośnie kibla i kwiaciarek... Już chyba wszystko zostało powiedziane... Dno...
- andrzeej
Czego nie widzą obrońcy drzew? 
To, że Rynek jest "za mały na drzewa" jest subiektywną opinią jednej osoby. Inne osoby mogą mieć inne opinie. Ja uważam (podejrzewam, że nie tylko ja), że zieleni powinno być jak najwięcej, a szczególnie drzew, które dają cień i oczyszczają nam powietrze, którym oddychamy.
To, że Rynek jest "za mały na drzewa" jest subiektywną opinią jednej osoby. Inne osoby mogą mieć inne opinie. Ja uważam (podejrzewam, że nie tylko ja), że zieleni powinno być jak najwięcej, a szczególnie drzew, które dają cień i oczyszczają nam powietrze, którym oddychamy.
- gaki majster
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
- MadMike
Nasz rynek ma wymiary ok. 100x80m, co daje powierzchnię ok. 8000m... Rynek Krakowski ma wymiary ponad 200x200, co daje 40000m kw, czyli jest około 5 razy większy... Ale mniejsza o to... Ważne żeby w mieście było jak najwiecej zieleni, ale by zostało to zaprojektowane z głową... Pozostawianie tego, co zdołało wyrosnąć w czasie kilkudziesięciu lat zaniedbań nie ma dla mnie sensu... Zieleń tak, ale nie wszędzie i nie w każdej formie... Niektórzy sprawiają wrażenie eko-desperatów, dla których każdy krzak ma jakąś wartość... Rynek to nie park, w którym można się skryć w cieniu drzew przed upałem...gaki majster pisze:jeżeli nasz rynek to kwadrat o boku 100 m. to rzeczywiście jest 4 razy mniejszy od krakowskiego,
bo tamten to kwadrat o boku 200 m.