GDDKiA Kielce - [S74] Kielce ul. Świętokrzyska - Cedzyna
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
A minister nie wyraził przypadkiem zgody?rzeczownik pisze:Galeria Echo bez wyjazdu?
Marcin Sztandera
30.10.2011 aktualizacja: 2011-10-30 11:05
Konflikt wokół wyjazdu z kieleckiej Galerii Echo. Drogowcy po raz kolejny nie zgodzili się, by klienci centrum handlowego mogli wjeżdżać bezpośrednio na drogę ekspresową S74. - To zbyt niebezpieczne - argumentuje Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad. Nie wszyscy podzielają to zdanie.
Więcej: http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... azdu_.html
Ciekawe, kto postawi na swoim...
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
- andrzeej
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Na stronie GE jest mapka, na której są zaznaczone przystanki (także autobusu darmowego) na Świętokrzyskiej za wjazdem na parking:
http://www.galeriaecho.pl/godziny-otwarcia.html
http://www.galeriaecho.pl/godziny-otwarcia.html
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Na mapce są przystanki, bo GE zaznaczyło przystanki, które istnieją. Taka informacja dla podróżujących autobusami. Ale to nie jest jednoznaczne ze stanem przystanków w przyszłości, względem budowy ekspresówki. To dwie różne inwestycje i GE nie jest stroną, ustalającą faktyczny, końcowy stan przystanków (ich umiejscowienia), jaki to będzie w przyszłości po zbudowaniu ekspresówki.
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Czy ja coś napisałem o darmowej linii? Nic. Więc o co Ci chodzi? Przecież przystanek na Świętokrzyskiej nie obsługiwał tylko darmowej linii. A to, że linia ta nie jeździła nigdy Świętokrzyską, nie oznacza, że nigdy nie będzie jeździć. Zobacz ile razy zmieniali trasę linii 107. Z darmową linią tez tak mogą zrobić.andrzeej pisze:Nie bardzo. Darmowa linia nigdy nie jeździła Świętokrzyską.tomasz2719 pisze:Na mapce są przystanki, bo GE zaznaczyło przystanki, które istnieją.
Możliwe że będzie tak jak na mapce GE, jak twierdzi Autor, nawet byłoby to wskazane. Lecz te ciągłe spory z ekspresówką, że tego czy tamtego być nie może, zastanawiają mnie, co w ogóle na tym odcinku można wykonać.
- andrzeej
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Po co te nerwy? Widziałeś mapkę na stronie Galerii Echo? Jest tam wyraźnie napisane "przystanek autobusowy (również darmowy autobus Galerii Echo", a na mapce jest zarys nowej galerii. Stąd wniosek - że sprawa dotyczy tego co będzie, a nie co było przed rozbudową galerii.tomasz2719 pisze:Czy ja coś napisałem o darmowej linii? Nic. Więc o co Ci chodzi? Przecież przystanek na Świętokrzyskiej nie obsługiwał tylko darmowej linii. A to, że linia ta nie jeździła nigdy Świętokrzyską, nie oznacza, że nigdy nie będzie jeździć.
Myślę, że ktoś kto robił tę mapkę wiedział po prostu więcej niż my na temat planowanych przystanków na Świętokrzyskiej.